micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

joi, 18 februarie 2010

www.cuvantul-liber.ro: Castigand in Est, Basescu pierde in Vest!

Fratii nostri de peste Prut, basarabenii, au ramas foarte incantati si isi fac chiar iluzii in legatura cu ultima vizita a presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, la Chisinau, pe care ei o considera istorica. De ce? Pentru ca, in noul context mondial, european si intern, ei vad aparitia primilor pasi spre unificare cu Patria-Mama, dupa modelul de la 1859, cand, la 24 Ianuarie, cei din Muntenia l-au votat, ca domnitor, tot pe Alexandru Ioan Cuza, realizandu-se ceea ce numim noi astazi Mica Unire, doar ca, de data aceasta, rolurile ar urma sa se schimbe, in sensul ca moldovenii vor fi cei care vor finaliza.

Daca ne gandim bine, minunea nici n-ar fi imposibila, avandu-se in vedere ca, la alegerile prezidentiale din decembrie anul trecut, 95 la suta din basarabenii cu cetatenie romana si drept de vot l-au votat pe Traian Basescu.

Intrebarea care se pune este: va intra acesta in galeria marilor unificatori de tara, alaturi de Burebista, Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza, regele Ferdinand, sau va rata aceasta ocazie, si chiar mai mult? Spunem aceasta, pentru ca lucrurile nu sunt chiar asa de simple. Daca in Est se pregateste, sa zicem, Unirea, in vest, UDMR, ajunsa la guvernare, nu stim exact prin ce minuni, alaturi de PD-L, se pregateste, serios, de dezmembrarea tarii, incercand sa-si adjudece halci importante din trupul tarii, si aceasta intr-un mod foarte "elegant", mai ales cu concursul institutiilor fundamentale ale statului, indeosebi al Parlamentului Romaniei, dar si al celorlalte institutii oficiale, care cam "dorm in post". Daca unii de-ai nostri debordeaza de prostie, demnitarii UDMR stralucesc in siretenie, subtilizandu-le cascavalul din gura, precum vulpea corbului, din cunoscuta fabula "Corbul si vulpea".

Odata ajunsi in institutiile centrale ale statului roman, oamenii UDMR fac adevarate ravagii, "reformand si modernizand" in stil budapestan cam tot ce-i romanesc, iar horthysmul din ei le sopteste ca acum este momentul pentru a da Romaniei lovitura de gratie. In consecinta, pe langa multe "ajustari" de rutina, pe care ei le considera necesare, pentru a-si marca prezenta la guvernare in varful ierarhiei, pentru multe decenii de aici incolo, maghiarizand tot ce se poate, atat pe plan local, cat si central, domniile lor s-au gandit ca e vremea repunerii pe tapet a Statutului minoritatilor, un document otravit, repudiat de o Europa intreaga, dar foarte util scopurilor lor segregationiste, coroborat (altfel n-ar fi avut mare farmec) cu asigurarea unui teritoriu asa-zis autonom, cat mai mare, din trupul tarii, unde sa-si exercite puterea.

Considerand ca a sosit momentul prielnic pentru a-si face plinul din toate punctele de vedere, ei nu se mai multumesc nici cu enclava Harghita- Covasna, nici cu regiunea Mures-Harghita-Covasna, si astfel, jucand tare (pentru ca incercarea moarte n-are), la pretentiile lor mai vechi si-au mai adaugat inca alte sase judete, in total 9, pe care le-au intitulat intr-un mod "europenist" macroregiunea a V-a in cadrul regiunilor Romaniei, care, de altfel, nici nu-i mai intereseaza. Ce inseamna macroregiunea V-a? Este vorba de punerea la un loc, dupa criterii de ei stiute, a judetelor Covasna, Harghita, Mures, Bistrita-Nasaud, Cluj, Salaj, Bihor, Maramures si Satu-Mare, intr-o forma de V, cu varful in inima tarii si cu deschidere larga spre granita cu Ungaria. O felie zdravana, de 51.000 kmp, ceea ce inseamna cu ceva mai mult de jumatate din suprafata intregului Ardeal (101.000 kmp), care include si Banatul, echivalent cu mai mult de jumatate din suprafata Ungariei (93.000 kmp), si 21 la suta din teritoriul Romaniei (237.400 kmp).

Acesta ar fi arealul pe care domnii horthysti din Guvernul Romaniei doresc sa si-l inpamanteneasca, si sa si-l subordoneze cat mai repede, si mai cuprinzator, pentru a termina odata si pentru totdeauna cu naveta la Bucuresti, pe care o fac de atata vreme, si care a devenit deja si obositoare, si plictisitoare pentru ei. Privind pe harta tarii zona pe care vor sa o decupeze, forma si conturul ei seamana izbitor cu suprafata teritoriului rupt din trupul tarii de catre Ungaria horthysta in august 1940, in urma odiosului Diktat de la Viena. Oare ce vrea sa insemne aceasta forma geografica, asemanatoare unui pumnal din piatra infipt in inima tarii, pentru o macroregiune, si, de ce maghiarilor udemeristi nu le-a convenit macro-regiunea "Centru", propusa de specialistii clujeni in materie, cu o configuratie mult mai fireasca, si care ar aduna la un loc, intr-o forma concentrica, judetele Mures, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu si Alba? Iata, o prada buna in mana acestora pentru un Kosovo pe teritoriul Romaniei, in perspectiva imediata si un cadou frumos pe care Romania i l-ar putea oferi, cu generozitate damboviteana, Ungariei, intr-o perspectiva nu prea indepartata, pentru ca daca, pana in prezent, izolarea "secuilor" in centrul tarii era o problema, acum ea nu mai exista, calea spre asa-zisa Patria-Mama fiind libera.

Sa vedem cum stau lucrurile si in privinta populatiei. Macro-regiunea V, de care vorbim, insumeaza (conform recensamantului din 2002) 3.878.586 locuitori, dintre care 63,5 la suta romani si 30,9 la suta maghiari. Din punct de vedere al structurii etnice a populatiei, macro-regiunea V seamana foarte mult cu regiunea "Centru" propusa de specialistii clujeni (65,4 la suta romani si 30,0 maghiari), dar este preferata din punct de vedere strategic si al apropierii de Ungaria. Cei 2.461.828 de romani din macro-regiunea V ar fi o prada usoara de asimilat pentru Ungaria, care, impreuna cu 1.2 milioane de maghiari ardeleni cuprinsi in aceasta formula, ar ajunge la o populatie de 12 milioane de etnici unguri. Un malaxor puternic si sigur pentru asimilarea romanilor.

Fara indoiala, presedintele Basescu, primul ministru Boc, impreuna cu toti deputatii PD-L, nu pot fi absolviti de aceasta mare raspundere. Dar adevaratii complici ai acestui rapt pe cale a se infaptui sunt senatorii PSD si ai PNL. Sa nu uitam ca votarea tacita a variantei UDMR de regionalizare a Romaniei s-a facut intr-o institutie condusa de Mircea Geoana, actualul presedinte al PSD, iar sedinta respectiva, de la inceputul lunii februarie, din Senat, a fost condusa de Teodor Melescanu, vicepresedinte al Senatului si vicepresedinte al PNL. Sa fie oare aceasta o forma de represalii ale conducerii celor doua partide, in frunte cu Mircea Geoana si Crin Antonescu, pentru faptul ca romanii ardeleni l-au votat pe Basescu la alegerile prezidentiale din decembrie anul trecut? Noi, cei de aici, avem toate motivele sa credem acest lucru. Numai ca, in inconstienta lor, acesti oameni politici, ratati, de altfel, nu-si dau seama ca, lovind in noi, lovesc de fapt in intreaga Romanie, in interesele fundamentale ale ei, si in primul rand in "inima" acesteia. Pentru ca asa a numit Ardealul marele Titulescu, drept "inima a Romaniei, fara de care tara si poporul roman nu pot exista". Am mai dori sa-i avertizam pe acesti domni pusi pe poante proaste faptul ca nu se poate glumi cu ceea ce este sfant, parafrazand cuvintele memorabile ale lui Stefan cel Mare: Moldova (adica Romania de azi) nu este nici a lor, nici a noastra, ci a urmasilor-urmasilor nostri!

Speram, deci, ca presedintele Basescu, caruia ii dorim sa ajunga intr-adevar intregitor de tara, nu va da curs acestei marsavii istorice, iar Camera Deputatilor, for decizional al Parlamentului Romaniei, va repara aceasta greseala epocala a Senatului. Oricum, romani, cu asemenea tradari si provocari va trebui sa reaprindem focul in Vatra, pentru a ne apara, prin noi insine, si cu orice sacrificiu, pamantul strabun. De la traci si daci incoace, stramosii nostri au cedat destul teritoriu, voit sau nevoit, tuturor vecinilor, inclusiv ungurilor, pentru a-si fauri propria tara. Ajunge!

IOAN CISMAS
Sursa: http://www.cuvantul-liber.ro/editorial.asp

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu