micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

miercuri, 17 februarie 2010

Cuvantul Liber: TREZITI-VA, ROMANI!

TREZITI-VA, ROMANI!

Vinerea trecuta (12 februarie a.c.), seara, tarziu, dupa ce, cu o zi inainte, ziarul nostru a luat atitudine ferma impotriva tendintelor clare ale UDMR, de federalizare a Romaniei prin fel si fel de diversiuni, in 16 regiuni si cinci macroregiuni, prin intermediul unei surse demne de toata increderea, am intrat in posesia unor documente ce au darul sa ne ingrijoreze din nou. Dovada clara ca, adusa la guvernare, struto-camila UDMR se repede, cu acea stiuta pofta hulpava, sa rezolve, sa-si duca la indeplinire, "itt és most!", toate doleantele aflate sub stindardul privilegiilor arhicunoscute, "sa bata" _ cum se zice _ "fierul pana-i cald". Adica, sa beneficieze la maximum de situatia privilegiata, de toleranta paguboasa si de concesiile nepermise ale unor romani, deoarece, din lipsa de tovarasi de drum, PD-L i-a luat, din nou, la guvernare. Iar ei vor totul!

Chiar in ziua in care am intrat in posesia documentelor despre care aminteam, si asupra carora ne vom opri ceva mai incolo, presa din Romania scria despre proiectul UDMR de reorganizare a regiunilor de dezvoltare, trecut (ce rusine!) prin adoptare tacita in plenul Senatului Romaniei! Deci, fara dezbateri, fara vot! Totul, intr-un stat de drept! Prin rusinoase si antinationale manevre, folosindu-se de fel de fel de tertipuri, "care nu fac cinste unor persoane care ocupa o functie publica", cum amintea senatorul PSD Titus Corlatean, proiectul, un act indreptat impotriva sigurantei si integritatii statului roman, a demnitatii, a interesului national, a trecut. Repetam: tacit! Tradare! Acesta-i cuvantul care li se potriveste acum ticalosilor. Ce importanta mai are pentru acesti flaimuci ca Romania este stat national unitar? Cine poarta vina? Grupul parlamentar PD-L, grup care si-a "repozitionat atitudinea fata de aceasta initiativa legislativa", comparativ cu cea din anul trecut. Acum, dupa accederea UDMR la guvernare, este vorba despre o "alta gasca" (pedelista!) "in alta traista" (udemerista!). PD-L-istii invoca lipsa cvorumului, drept scuza penibila. Am fi dorit, cum era de asteptat, ca liberalul Teodor Melescanu, vicepresedintele Senatului, presedinte de sedinta, in acea zi, sa ia atitudine, sa dovedeasca macar ca un parlamentar al Opozitiei nu este de acord cu mismasurile udemeriste. Din pacate, n-a facut-o, multumindu-se sa suspende sedinta cu o jumatate de ceas inainte de ora fixata: 13, la propunerea _ nici nu se putea altfel! _ UDMR.

Unii dintre dumneavoastra, stimati cititori, ati aflat deja de la ce a pornit scandalul. Proiectul udemerist prevede ca cele opt regiuni de dezvoltare, actuale, sa treaca la 16, "fiecare cuprinzand cate trei judete si cinci microregiuni". Un ochi atent decupeaza, imediat, mismasul UDMR! Judetele Covasna, Harghita si Mures (!) formeaza aceeasi microregiune de dezvoltare, cuprinse, alaturi de Cluj, Bistrita-Nasaud, Salaj, Bihor, Satu Mare si Maramures, in macroregiunea a V-a. Ce observam? Daca este aprobata si formata microregiunea Harghita, Covasna si Mures (!), UDMR nu mai are nicio bataie de cap. Autonomia teritoriala, pe criterii etnice, a Tinutului Secuiesc este deja obtinuta! Sa mergem mai departe! Cele noua judete amintite, in care exista o minoritate maghiara, cuprind exact teritoriul care, prin Diktatul de la Viena, din 30 august 1940, prin forta, abuzul si sfidarea "puterilor garante", Germania si Italia, a fost rapit Romaniei, pentru a fi oferit Ungariei horthyste si fasciste a "amiralului fara mare"! Priviti numai harta! Priviti teritoriul cerut de UDMR si va veti da seama de tarasenie! Un cutit infipt in inima Romaniei! Prin aprobare tacita! Iata la ce se ajunge prin complicitatea UDMR _ PD-L, in Romania de azi! Ce tradare! Ce rusine! Ce ticalosie! Ce troc mizerabil!

Nici n-a asteptat UDMR sa se stinga scandalul, sa se mai linisteasca, macar un pic, valurile revoltei romanilor constienti de ce se urmareste, ca vine cu o noua alta provocare. La 12 martie 2010 este convocata Adunarea Alesilor Locali din Tinutul Secuiesc (iata ca nasparliii astia deja folosesc sintagma separatista!), care va avea loc la Sfantu Gheorghe. Din Regulamentul, in posesia caruia am intrat, aflam ca primarii, consilierii judeteni si locali din Tinutul Secuiesc declara, ca "limbi oficiale" ale Adunarii, romana si maghiara. Deci, pe acelasi plan! Limba maghiara, a minoritatii, devine oficiala in Romania! Sa le mai amintim articolul 13 din Constitutie: "In Romania, limba oficiala este limba romana"!?! Pitaraii astia sunt si "marinimosi", insultandu-ne: "Se va asigura traducere simultana!". In ciuda faptului ca sedintele Adunarii sunt deschise, totusi, "unul sau mai multe puncte de pe ordinea de zi pot fi dezbatute in sedinta inchisa". Cat de "deschise" vor fi, oare, dezbaterile din 12 martie a.c., in aceasta democratie cu doua fete, de doua feluri? Nu prea intelegem nici prevederile punctului 8 din Regulamentul Adunarii Alesilor Locali din Tinutul Secuiesc! De ce, oare, "membrii Adunarii au dreptul sa ia cuvantul la inceputul sedintei (...), cu conditia ca textul luarii de cuvant sa fie depus la Comisia Permanenta cu cel putin cinci zile inainte de data sedintei"? Curata democratie! "Democratie" cu… cenzura?! De ce nu la cinci zile dupa sedinta?!

Sa vedem, insa, care va fi actul principal, supus votului alesilor? Este un "Proiect de Hotarare privind statutul limbii maghiare in Tinutul Secuiesc!". "Statutul de autonomie a Tinutului Secuiesc _ se spune _ prevede ca, pe teritoriul Tinutului Secuiesc, limba maghiara are acelasi statut ca si limba oficiala a statului (...), atat in scris, cat si oral. Autoritatile publice din Tinutul Secuiesc asigura folosirea oficiala a ambelor limbi, adoptand actele normative si creand conditiile care asigura deplina egalitate a celor doua limbi. Comisia Permanenta a Adunarii Alesilor Locali din Tinutul Secuiesc, impreuna cu specialistii autoritatilor publice vor stabili lista acelor functii publice, care se pot ocupa numai de catre persoane care cunosc ambele limbi". Ati citit si ati vazut bine! 1. - Constitutia Romaniei, Legea fundamentala a tarii, este sfidata grosolan, la modul cel mai obraznic si sfidator posibil! 2. _ Sintagma "Tinutul Secuiesc", parte integranta a Romaniei, este folosita pentru un teritoriu autonom, precum Kosovo! 3. _ In "Proiectul de Hotarare privind statutul limbii maghiare in Tinutul Secuiesc", limba romana, oficiala in stat, nici macar nu-i denumita! 4. _ Actele, conform legilor in vigoare pe teritoriul romanesc, se intocmesc in limba romana, oficiala in stat. Asta n-o stiu (inca) trepadusii, mari adepti ai autonomiilor teritoriale pe criterii etnice? 5. _ Lista acelor functii publice, care pot fi ocupate numai de catre acele persoane care cunosc, obligatoriu, si limba maghiara, este o revoltatoare discriminare intr-un stat de drept, contrara tuturor prevederilor europene!

Asa-i daca-i dai nas lui Ivan! Se suie pe divan! Puternici ai clipei, care v-ati batut mereu joc de aceasta tara, iata unde s-a ajuns prin cedarile si compromisurile paguboase, de dragul unui ciolan, intr-o Romanie in deriva! Unde s-a ajuns? Primaria din Sfantu Gheorghe _ conform unei stiri Agerpres _ n-a mai asteptat Adunarea Alesilor Locali, din 12 martie a.c., si deja si-a si facut "stampila proprie"! Stampila cu "stema oficiala" (ilegala!) a municipiului, in locul celei obligatorii, cu stema Romaniei! Stampilele sunt confectionate in trei variante: in limbile romana si maghiara, precum si varianta "bilingva", si vor fi folosite inca din aceasta saptamana! Unde vor fi folosite? Pe corespondenta interna, "intre institutii, catre cetateni". "Daca am sa trimit o scrisoare la Gyüry bács _ spune Antál Arpád, primarul din Sfantu Gheorghe _, atunci am sa pun stampila in limba maghiara; daca trimit la un roman, va fi cea in romana, iar pentru familiile bilingve vom folosi stampilele bilingve". El afirma ca tot tambalaul asta ar avea drept scop "promovarea, cat mai mult, a imaginii orasului si a stemei oficiale a acestuia". Ia sa vedem care-i "stema oficiala" si, mai ales, ce reprezinta ea! Printre altele, stema municipiului Sfantu Gheorghe, aprobata de Consiliul Local cu trei ani in urma, impotriva tuturor prevederilor legale, contine soarele si luna. Alaturi de aceasta stema, ca "insemne oficiale" au fost adoptate un steag si un fanion in culorile albastru deschis si auriu, reprezentand drapelul secuiesc. Nimic, niciun simbol cat de mic, nu aminteste de populatia romaneasca de pe aceste meleaguri! Luna trecuta, Consiliul Local Sfantu Gheorghe a adoptat o hotarare care prevede ca stema "noua" poate fi reprodusa pe firme, pe sigiliile autoritatilor locale, pe imprimate, pe indicatoarele ce marcheaza intrarile (in) si iesirile din localitati. Ea va fi expusa si pe frontispiciul Primariei! Pitaraii nu se opresc aici! "Insemnele specifice _ spun ei _ vor putea fi folosite de autoritatile locale, in public si la evenimentele festive si protocolare".

Ce parere are Antál Arpád, primarul care-i si mai-marele UDMR acolo? "In Secuime _ clameaza el _, limba maghiara este, de facto, limba oficiala, dar dorinta comunitatii maghiare este ca aceasta sa capete, si de jure, acest statut!". Intrebat despre tendinta de "oficializare" a limbii maghiare, acesta a raspuns: "UDMR a vorbit inaintea acestei organizatii (n.n., este vorba despre CNS) despre necesitatea «legalizarii» limbii maghiare, nu doar in judetele locuite de maghiari, cum ar fi Covasna si Harghita, ci in toata Transilvania!". Iata ce-i mai trece prin cap: "La unele institutii, cum ar fi cele militarizate, nu se aplica inca! Dar se va aplica!". Asadar, limba lui Attila in Secuime este de facto! Trebuie sa devina de jure! Ce fac, ne intrebam, a mia oara din 1990 incoace, autoritatile statului de drept, sa potoleasca poftele hulpave si privilegiile udemeriste?

Treziti-va, romani!

P.S. Daca UDMR continua astfel, in acelasi ton al sfidarii Constitutiei Romaniei si a legilor tarii, nesocotind, iresponsabil, jignitor si trufas, articolele 1 si 13 din Legea fundamentala, trebuie sa se astepte ca, intr-o zi, a redesteptarii asteptate, trezindu-se, nemaisuportand jignirile si insultele, toate aceste porniri antiromanesti, cei din Guvernul Boc si din Parlamentul de la Bucuresti sa voteze si sa aplice, obligatoriu, precum in Slovacia, tot membra a UE, o reala lege, atat de necesara, pentru apararea integritatii statale si protejarea LIMBII ROMANE!

LAZAR LADARIU

Sursa: http://www.cuvantul-liber.ro/editorial.asp

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu