micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

vineri, 12 februarie 2010

Unde duce indolenţa: la regionalizarea României!

Unde duce indolenţa: la regionalizarea României!

O iniţiativă legislativă a parlamentarilor UDMR, prin care se propune înfiinţarea a 16 regiuni, printre care una în care sunt grupate judeţele Covasna - Harghita - Mureş, precum şi organizarea a cinci macro-regiuni de dezvoltare, a trecut miercuri de Senat prin adoptare tacită. Asta înseamnă că s-a împlinit termenul legal până la care plenul Senatului trebuia să dezbată acest proiect de lege. Potrivit senatorului PD-L Iulian Urban, în mod evident şi hilar, parlamentarii de etnie maghiară au făcut o lege care regionalizează România, şi care creează o regiune care este primul pas către autonomia teritorială. ,,Jenant mi se pare modul în care s-a ajuns aici. Pentru că, la începutul şedinţei Senatului, reprezentantul Guvernului - un secretar de stat de etnie maghiară - nu era prezent la dezbateri şi s-a cerut să nu se dezbată legea fără ca el să fie prezent, astfel încât a fost lăsată la urmă. Când s-a cerut să se ia în dezbatere proiectul de lege, în mod jenant, parlamentarii UDMR părăsiseră sala de plen, rămânând liderul lor de grup, care a cerut să se constate că nu mai există cvorum de şedinţă. Întrucât eu semnalez de luni bune că prezenţa la şedinţele de plen din Senat este sub orice critică, însă nimeni nu mă ascultă, s-a ajuns la această situaţie în care o lege care trebuia dezbătută în plenul Senatului a trecut prin adoptare tacită. Dar ştiţi ce este într-adevăr interesant? Câţi dintre români se interesează de activitatea deputatului sau senatorului din colegiul lor? Mai nimeni. Pentru că, dacă s-ar interesa, ar putea să afle dacă aceşti parlamentari îşi mai merită locul de acolo, i-ar scrie pe mail-ul de la Parlament să îl tragă la răspundere şi i-ar spune că nu îl vor mai vota în 2012. Ne place însă să ne complacem şi să ne plângem". (Prompt Media)

Mircea Duşa: ,,Legea UDMR de reorganizare a regiunilor dezavantajează românii din zonă"

Deputatul social democrat din Harghita, Mircea Duşa, consideră că proiectul de lege iniţiat de UDMR pentru reorganizarea regiunilor de dezvoltare îi dezavantajează pe românii din zonă, întrucât repartizarea fondurilor se va face de către majoritatea maghiară.
Singurul deputat al românilor din Harghita a declarat că, potrivit iniţiativei legislative a UDMR, judeţele în care maghiarii sunt majoritari au fost grupate într-o micro-regiune, fapt care îi va dezavantaja pe românii din zonă.
,,După cum am văzut eu în lege, ei grupează pe criterii etnice judeţele Harghita, Covasna şi Mureş, într-o micro-regiune. Acest lucru îi va afecta pe românii din zonă, care sunt minoritari, în ceea ce priveşte alocarea fondurilor. Dirijarea banilor se va face de către majoritatea maghiară, iar în Consiliul de Conducere al Regiunii nu va fi nici un român", a explicat Mircea Duşa.
Parlamentarul social democrat a mai spus că în expunerea de motive făcută de iniţiatorii legii nu există nici un suport material, tehnic şi economic care să justifice o nouă reorganizare a regiunilor de dezvoltare economică. În plus, Mircea Duşa consideră că într-un an de criză nu este momentul cheltuirii de bani pentru o reorganizare care nu se impune.
Deputatul şi-a exprimat convingerea că proiectul de lege va fi respins de Camera Deputaţilor, în condiţiile în care există şi un punct de vedere al Guvernului care nu susţine iniţiativa UDMR.
Proiectul de lege privind reorganizarea regiunilor de dezvoltare, propus de UDMR a trecut tacit, miercuri, de Senat, chiar dacă exista un aviz negativ al Comisiei de Administraţie.
Proiectul propune înfiinţarea a cinci macro-regiuni şi a şaisprezece regiuni de dezvoltare, printre care se găseşte şi cea care cuprinde judeţele Covasna, Harghita şi Mureş.

Deputatul harghitean avertizează că a început vânătoarea de români şi că va cere sancţionarea Inspectorului Şcolar General

Deputatul PSD Mircea Duşa şi-a exprimat nemulţumirea că directoarea spitalului de neuropsihiatrie din Tulgheş, dr. Otilia Moroşanu, a fost schimbată din funcţie, precizând că ,,în zonă a început <> şi vânătoarea de români". Mircea Duşa a subliniat că situaţia este cu atât mai neplăcută cu cât dr. Moroşanu a fost înlocuită cu Csibi Veronica, despre care deputatul social democrat susţine că este soţia viceprimarului UDMR din comună.
,,Pot înţelege dacă se schimbă şefii de deconcentrate, pentru că aşa se întâmplă atunci când se schimbă guvernarea, dar să fie înlocuit un director român care ani de zile a condus un spital foarte greu, este strigător la cer. Dau la o parte un medic şi pun un economist, Csibi Veronica, soţia viceprimarului UDMR din comună. A început <> în Harghita, a început vânătoarea românilor", a spus Duşa.
Parlamentarul şi-a exprimat şi ,,consternarea" faţă de declaraţiile noului inspector şcolar general, Ferencz Salamon Alpar, care a spus că doreşte ca unele documente şcolare să fie redactate şi în română şi în maghiară.
,,Sunt consternat că un funcţionar public care trebuie să aplice legea şi Constituţia face propuneri de modificare a ei. Pentru că aici e vorba de intenţia ca limba maghiară să devină oficială", a afirmat Mircea Duşa, care a ţinut să adauge că va cere sancţionarea noului inspector şcolar general.

LIA MATEI

Informatia Harghitei http://www.informatiahr.go.ro/articole.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu