micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

marți, 9 februarie 2010

Bogdan Diaconu: Unele funcţii cedate UDMR aduc direct atingere interesului naţional

PC atrage atenţia opiniei publice şi factorilor de decizie că unele din funcţiile cedate UDMR aduc direct atingere interesului naţional, cum e cazul Arhivelor Naţionale, care au început prin a fi solicitate la Mureş şi au sfârşit prin a fi cedate la nivel central.

PC consideră că Arhivele Naţionale şi alte asemenea posturi sensibile nu sunt obiect de negociere politică şi că în aceste instituţii se afla documente de mare importanţă pentru istoria României, inclusiv dintr-o perioadă pe care UDMR nu o recunoaşte ca atare (cum e cazul evenimentelor legate de anul 1848 sau de Unirea din 1918).

PC solicită de aceea autorităţilor române să pună capăt acestei negocieri a istoriei şi sensibilităţii romaneşti şi să opreasca politizarea deconcentratelor, precum şi pretenţiile absurde ale UDMR „PC nu întelege de ce UDMR s-a întins şi în judeţe unde nu are nicio reprezentativitate (ca de exemplu Vaslui, unde are prefect) şi a ajuns să deţină Oficiul Naţional al Produselor Tradiţionale şi Ecologice Româneşti. Oare directorul maghiar al acestui oficiu va impune produsele româneşti în faţa celor pe care Ungaria se laudă că îi apartin de drept? PC se întreabă cum a ajuns UDMR să controleze cultura românilor şi patrimoniul lor naţional, aşa cum se numeşte ministerul condus de Kelemen Hunor. De asemenea, vicepremierul Marko Bela coordonează activităţile legate de învăţământ, cultură şi protecţia minorităţilor naţionale! Dar de protecţia majorităţii românilor în faţa UDMR care vrea să fie, conform lui Marko Bela, proprietar pe 7 la sută din România, cine se ocupă?”, a declarat Bogdan Diaconu, liderul Departamentului de Administraţie Publică, Interne şi Achiziţii Publice PC a lansat săptămâna trecută un semnal de alarmă privind statutul minorităţilor naţionale care a ajuns subiect de negociere politică între UDMR şi PDL şi a cerut public ca statutul minorităţilor să nu se adopte cu uşile închise, ci în urma unei dezbateri publice şi doar prin referendum naţional, aşa cum se cuvine în cazul unui subiect de asemenea însemnatate.
„PDL din dorinţa de a-şi asigura liniştea la putere a cedat colegilor de la guvernare circa 200 de posturi în structurile statului de la toate nivelurile”, a mai spus Bogdan Diaconu.

Sursa: Amosnews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu