micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

sâmbătă, 6 februarie 2010

Republica Moldova şi-ar putea stoca rezerva strategică de gaze în România

Republica Moldova studiază atât posibilitatea construirii conductei de gaze Drochia-Ungheni-Iaşi, cât şi a stocării rezervei strategice de gaze la depozitul din Mărgineni, a anunţat vicepremierul Valeriu Lazăr, potrivit ediţiei online a publicaţiei moldovene ECOnomist. Conducta Drochia-Ungheni-Iaşi ar urma să transporte gaze de la monopolul rus Gazprom în România.

Moldova se pregăteşte să construiască gazoductul Drochia-Ungheni-Iaşi. Foto: shutterstock.com

Potrivit vicepremierului moldovean, în prezent s-a ajuns la faza practică a studiului de fezabilitate al proiectului conductei de gaze Drochia-Ungheni-Iaşi şi se examinează posibilitatea construirii a trei staţii de pompare, astfel încât să existe posibilitatea funcţionării acesteia în ambele direcţii (avers şi revers), adică să existe condiţii tehnice pentru ca gazul să poată circula în ambele direcţii. Cu toate acestea, destinaţia principală a viitorului gazoduct va fi transportul de gaze de la Gazprom în România, potrivit eco.md.

Totodată, cu sprijinul finanţatorilor externi, se examinează şi posibilitatea stocării viitoarei rezerve strategice de gaze la depozitul de gaze de la Roman-Mărgineni, amplasat la distanţă mică de frontiera dintre R. Moldova şi România.

Vicepremierul Valeriu Lazăr a afirmat într-o emisiune la ProTV Chişinău că în Moldova nu au fost identificate spaţii pentru stocarea gazelor din cauza structurii poroase a solului.

Realizarea acestor intenţii este posibilă în condiţiile în care România şi-a arătat disponibilitatea de a finanţa proiecte de interconexiune a reţelelor electrice şi de gaze.

Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat în cadrul recentei vizite la Chişinău că "în cadrul politicii de vecinătate, pe Parteneriatul Estic, vizăm realizarea proiectului de interconectare a sistemului de transport de gaze Drochia-Ungheni-Iaşi, în aşa fel încât sistemul de transport de gaze pe conductă al României să fie conectat cu cel al Republicii Moldova, cu Moldovagaz".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu