micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

miercuri, 10 februarie 2010

Scrisoare deschisa domnului George Scripcaru, vicepresedinte al Partidului Democrat Liberal si primar al municipiului Brasov!

Scrisoare deschisa

Domnului George Scripcaru,
Vicepresedinte al Partidului Democrat Liberal
Presedinte al BPJ Brasov al Partidului Democrat Liberal
Primar al municipiului Brasov

Stimate domnule Vicepresedinte,

Am admirat de fiecare data eforturile si rezultate dumneavoastra in ceea ce priveste administrarea municipiului Brasov, unul dintre cele mai dezvoltate orase din Romania atat din punct de vedere economic cat si cultural. Spre deosbire de multe zone din tara, la Brasov se poate vedea cu ochiul liber faptul ca cei 20 de ani de „tranzitie” nu au trecut in zadar.

Activitatea dumneavoastra politica insa, de vicepresedinte al Partidului Democrat Liberal responsabil de activitatea filialelor partidului din Covasna si Harghita, va descalifica atat in fata electoratului cat si in fata istoriei.
Modul ticalos in care ati cedat ceea ce nu a fost niciodata al dumneavoastra ci al romanilor din Covasna dovedeste lipsa de caracter si demnitate in ceea ce va priveste. Zecile de functii cedate de catre dumneavoastra si colegii dumneavoastra de partid fara ezitare UDMR-ului, organizatie care este finantata pe legea partidelor politice dar care refuza sa arboreze drapelul national al Romaniei pe sediile sale pe motiv ca nu este partid politic, sunt de fapt dovezi ale limitelor dumneavoastra in ceea ce priveste istoria romanilor si a Romaniei.

Ati pus si dumneavoastra umarul, fara scrupule, la epurarea etnica a romanilor din Covasna si Harghita, prin concediere unor romani din functiile publice pe care le ocupau. Asa-zisa negociere politica pe care ati avut-o cu domnii Tamas Sandor si Antal Arpad a fost de fapt sceneta de prost gust in care dumneavoastra si colegii ati stat in genunchi, cu spatele incovoiat, mana intinsa si senzatia ca negociati. Nu ati negociat nimic domnule Scripcaru, ati dat tot ce s-a putut da pentru ca prea putin va intereseaza cine e director la o institutie in Covasna!

Va intrebati probabil unde este epurarea etnica de care se tot vorbeste in cazul romanilor din Covasna si Harghita si daca exista dovezi in sensul celor afirmate de mine. Formatia dumneavoastra profesionala, aceea de profesor de sport, va impiedica sa intelegeti implicatiile sociale, etnice si istorice ale gestului dumneavoastra politic de a ceda 65% din functiile de conducere la nivelul deconcentratelor in favoarea UDMR, fara cea mai mica ezitare. Daca ati fi consultat opinia unui sociolog sau istoric din zona ati fi aflat despre faptul ca exista in acest moment in Covasna foarte multe institutii publice controlate in totalitate de catre UDMR, institutii care nu au angajati niciun roman si care desfasoara activitati exclusiv in limba maghiara si pentru etnicii maghiari. Nominalizez aici Biblioteca Judeteana Covasna si Casa Municipala de Cultura Sfantu Gheorghe care nu au angajat niciun roman si nu desfasoare nicio activitate in limba romana. La fel, Primaria Municipiului Sfantu Gheorghe nu are niciun angajat roman, ca de altfel si alte scoli sau institutii publice din Sfantu Gheorghe sau din judetul Covasna. Epurarea etnica a romanilor din institutiile publice din Covasna si Harghita este dovedita nu doar de faptul ca aceste institutii nu au angajat niciun roman ci si din faptul ca niciodata vreun roman nu va mai fi angajat in aceste institutii. Niciodata, domnule George Scripcaru!

Colegul dumneavoastra de partid, cel pe care l-ati uns sef la filiala Sfantu Gheorghe, il nominalizez aici pe „romanul” Dan Manolachescu, este acelasi personaj care in urma cu cativa ani de zile a fost premiat de catre comunitatea maghiara cu Premiul Julianus pentru faptul ca sustine in mod public autonomia pe criterii etnice a maghiarilor din Covasna si Harghita. Acelasi premiu a fost acordat si Evei Maria Barki, persoana non grata in Romania pentru cativa ani, aceeasi Eva Maria Barki care incita in fiecare an la lupta militara pentru obtinerea autonomiei maghiarilor in Covasna si Harghita. Mai mult, Dan Manolachescu este acelasi individ care a „produs”, la comanda UDMR, panoul publicitar „tinutul secuiesc” amplasat in 2007 la granita dintre judetele Covasna si Brasov, dupa cum titra la acea vreme cotidianul Gandul. Pe cine incercati sa prostiti domnule George Scripcaru? Ne credeti atat de prosti pe toti? Chiar credeti ca am terminat toti Educatie Fizica si Sport?

Este cel putin jenant ca un profesor de sport sa decida soarta unei comunitati de peste o suta de mii de romani din Covasna si Harghita supusi unui proces violent de epurarea etnica dirijat de catre partenerul dumneavoastra de guvernare, Uniunea Democrata Maghiara din Romania (UDMR). Istoria noastra nationala, domnule Scripcaru, este plina de eroi ai neamului care s-au remarcat prin jertfa lor fata de idealurile acestui popor, oameni ca Mihai Viteazul sau Stefan cel Mare. Cred cu tarie ca pentru modul in care ati „negociat” functiile de conducere ale deconcentratelor in Covasna meritati ca istoria sa isi aminteasca de numele dumneavoastra ca „Scripcaru Groparu”, pentru modul in care ati ingropat destinul romanilor din Covasna, unul din personajele cheie in procesul de epurare etnica a romanilor din Covasna si Harghita.

Dan Tanasa
Madrid, Spania
10 februarie 2010
http://tanasadan.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu