micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

miercuri, 10 februarie 2010

EPURAREA ETNICA A ROMANILOR DIN COVASNA: Casa de cultura municipala din Sfantu Gheorghe va purta numele sovinului ungur Konya Adam!

Konya Adam (foto), una din figurile emblematice ale sovinismului maghiar si una dintre cele mai vocale voci ale iredentismului maghiar din Romania se poate odihni in pace, la aproape doi ani de zile de la trecerea sa in nefiinta.
Urmasii domniei sale, consilierii locali ai Partidului Civic Maghiar, au propus si adoptat miercuri, 10 februarie, o hotarare de consiliu local prin care casa de cultura municipala va purta numele lui Konya Adam.
Konya Adam a fost unul dintre membrii fondatori ai Partidului Civic Maghiar si vicepresedinte al Consililui National Secuiesc, organizatie neinregistrata legal in Romania dar care militeaza pentru autonomia pe criterii etnice a maghiarilor din Covasna si Harghita. Konya Adam a fost din 1990 si pana in 2008 consilier local in cadrul Consiliului Local Sfantu Gheorghe. In 2004 a fost ales consilier independent cu sprijinul Uniuniii Civice Maghiare.

Numele lui Konya Adam vine sa imbogateasca astfel panoplia institutiilor publice din Covasna botezate de administratia UDMR cu nume ale unor "personalitati" maghiare care nu reprezinta nimic pentru Romania sau pentru romanii din zona: Biblioteca Judeteana Covasna a fost botezata Biblioteca Bod Peter; Spitalul Judetean Covasna a fost botezat Spitalul "Dr. Fogolyan Kristof"; Liceul de Arta din Sfantu Gheorghe a fost botezat Liceul "Plugor Sandor", etc.
Dan Tanasa http://tanasadan.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu