micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

joi, 11 februarie 2010

Extremistul Antal Arpad de la UDMR: Limba maghiară să fie oficială nu numai în secuime, ci în toată Transilvania

secuimeIntact Images

Limba maghiară este oficială de facto în secuime, dar UDMR vrea ca aceasta să fie şi de iure oficială în toată Transilvania, a afirmat joi, preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad. El a declarat că nu este o noutate ceea ce solicită Consiliul Naţional Secuiesc (CNS), şi anume declararea limbii maghiare ca limbă oficială în Ţinutul Secuiesc.

Antal a amintit că şi reprezentanţii UDMR "au spus, au scris, au vorbit de foarte multe ori despre necesitate legalizării limbii maghiare în Transilvania", iar Uniunea nu s-a referit doar la secuime, unde "de facto limba maghiară oarecum este o limbă oficială".

"La anumite instituţii militarizate acest lucru încă nu se aplică, ceea ce este o problemă, dar de facto în secuime limba maghiară este limbă oficială", a spus Antal.

"Asta a spus întotdeauna UDMR, ca pe lângă limba română, şi limba maghiară să fie limbă oficială în Transilvania", a afirmat liderul UDMR Sfântu Gheorghe.

Comisia Permanentă a Adunării Aleşilor Locali din Ţinutul Secuiesc a făcut public un proiect de hotărâre privind oficializarea limbii maghiare în regiune şi, potrivit documentului, autorităţile publice vor trebui să asigure condiţiile care oferă deplina egalitate a limbilor maghiară şi română.

Proiectul are patru puncte, dintre care primul prevede că "limba maghiară este limbă oficială în Ţinutul Secuiesc, având un statut identic cu limba oficială a statului".

Extremistul Antal Arpad vrea ca limba maghiara, sa aiba statut gal cu limba romana dar in Covasna limba romana nu mai este oficiala demult.

Site-urile institutiilor sunt doar in limba maghiara si acolo unde Dan Tanasa i-a actionat in judecata pe acest motiv au facut la repezeala si o varianata in limba romana a site-urilor care nu este insa actualizata la majoriattea institutiilor.

Micul Dictator cu referire la Antena 3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu