micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

marți, 16 februarie 2010

Sebastian Dan, redactor sef Adevarul de Seara Brasov: Autonomia găurii de la kürtos kálacs

Mergeam spre Sfântu Gheorghe (Covasna) şi am oprit să cumpăr o pită cu cartofi, coaptă în vatră, şi un kürtos kálacs, de la o gospodărie din Lunca Câlnicului.

L-am întrebat pe Gyori bacsi (nenea Gyori) ce se face, că vrea ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, să ne stoarcă banii din buzunare până ajungem top modele, de-o să defilăm tot poporul pe un catwalk în faţa Palatului Victoria.

I-am explicat cum e cu taxa pe fast-food şi pe dulciuri şi că o să fie şi el afectat, cu colacii secuieşti. taguri sebastian danopinie brasovkurtos kalacsautonomie „Domnu' dragă, nu fie cu supărare, politicieni unguri sunt ca români. Nu e diferenţă...". - Păi, şi dacă o să fie autonomie, o să fie mai bine? - „Dumnezeu mai ştie...". - Şi mai cumpără omul kürtos kálacs, dacă-l scumpeşti? „Nu cumpără nici acum, român sau ungur", spune resemnat...

În tot acest răstimp, când sărăcia rânjeşte la fiecare colţ de stradă, capii secuilor o dau înainte cu autonomia. Farseori politici, nu au soluţii pentru a veni cu soluţii pentru prosperitatea comunităţii maghiare, în numele căreia pretind că vorbesc.

Iar agenda de lucru a acestora este scandaloasă: fostul primar din Sfântu Gheorghe, Albert Almos, a spus răspicat că a blocat orice investiţie, ca să nu strice echilibrul etnic, chiar dacă se creau locuri de muncă. Actualul edil, Antal Arpad, bucuros de noul birou, se preocupă de... ştampile. „Dacă am să trimit o scrisoare în limba maghiară la Gyori bacsi, atunci am să pun ştampila în maghiară, dacă trimit la un roman, va fi română, iar la familiile bilingve vom folosi ştampila bilingvă", a cuvântat Antal. Şi, uite aşa, s-au rezolvat toate problemele secuilor.

Sursa: Adevarul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu