micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

marți, 23 februarie 2010

Condeiul Ardelean: S-a făcut dreptate

Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei a câştigat în instanţă fostul sediu al BNR din Sfântu-Gheorghe

Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei a câştigat în instanţă dreptul de folosinţă asupra fostului sediu al Băncii Naţionale Române (BNR) din centrul municipiului Sfântu-Gheorghe, în care funcţionează mai multe instituţii publice, după un proces ce a durat aproape patru ani.
Arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei, IPS Ioan Selejan, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că sentinţa pronunţată, recent, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este defi nitivă şi irevocabilă. „Am în mână certifi - catul în care se menţionează că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie respinge recursurile declarate de judeţul Covasna şi Guvernul României împotriva sentinţei nr. 87/F din 29 mai 2009 a Curţii de Apel Braşov, ca fi ind nefondate, iar sentinţa este irevocabilă. (...) E cât se poate de clar, procesul e câştigat, iar cu acest certifi cat în maximum o săptămână vom intabula clădirea, apoi vom vedea ce vom face, pentru că aici funcţionează mai multe instituţii publice”, a afi rmat IPS Ioan.
În anul 2006, Episcopia Ortodoxă Română a dat în judecată Guvernul României pe motiv că printr-o hotărâre adoptată cu un an în urmă a atribuit, în mod ilegal, Consiliului Judeţean clădirea fostului sediu al BNR din municipiul Sfântu-Gheorghe. Concret, imobilul în cauză fusese dat în administrare Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei în decembrie 2004, printr-o hotărâre a Guvernului Năstase, publicată în Monitorul Ofi cial şi confi rmată o lună mai târziu de Guvernul Tăriceanu, dar, la scurt timp, prima hotărâre a fost abrogată şi emisă alta prin care imobilul era trecut în proprietatea Consiliului Judeţean Covasna. Î
n fostul sediu al BNR funcţionează, la ora actuală, Centrul Cultural al judeţului Covasna şi Ofi ciul Judeţean pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, care vor trebui să se mute dacă nu vor cădea la înţelegere cu noii administratori.
părintele protopop Florin Tohănean
„Noi nu suntem puşi pe dat afară, nu vrem să facem negustorie, nu avem nicio răfuială cu nimeni şi nu închidem uşile nimănui. Suntem deschişi şi bine intenţionaţi, vom sta de vorbă şi vom căuta soluţii. Desigur, avem proiectele noastre pe care vrem să le concretizăm, despre care e prematur să discutăm”, a declarat părintele protopop Florin Tohănean (foto).

AGERPRES (Oana Mălina Negrea)

Published in Condeiul Ardelean, 19 - 25 februarie, Volume 2010, No. 158

http://www.condeiulardelean.ro/articol/s-facut-dreptate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu