micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

luni, 15 februarie 2010

Informatia Harghitei: Steagul secuiesc, adoptat ca steag al judeţului Harghita, reclamat la CNCD

Consiliul Judeţean Harghita a fost reclamat de un cetăţean din Sfântu-Gheorghe la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării după ce a adoptat steagul secuiesc ca steag al judeţului.

Cetăţeanul Dan Tănasă, din Sfântu-Gheorghe, a trimis o sesizare la CNCD în care arată că steagul judeţului Harghita, ce coincide cu steagul secuiesc, reprezintă o noua modalitate de discriminare la adresa comunităţii românesti din judeţul Harghita, care nu se regăseşte reprezentată în acest simbol al comunităţii locale.
,,Conform consilierilor români, steagul astfel adoptat nu conţine nici un element care să îi reprezinte pe români, iar toate apelurile acestor consilieri ca şi românii din judeţ, plătitori şi ei de taxe şi impozite, să fie reprezentaţi în steagul judeţului au rămas fără vreun ecou", se arată în sesizarea trimisă CNCD.
Cetăţeanul din Sfântu-Gheorghe mai precizează, în acelaşi document, că acest steag este folosit şi de Consiliul Naţional Secuiesc, iar adoptarea lui s-a făcut fără acordul consilierilor judeţeni ai Partidului Civic Maghiar, care au susţinut că ,,steagul judeţului trebuie să fie diferit faţă de steagul secuiesc, pentru ca simbolurile secuieşti să fie diseminate cât mai bine".
,,Caracterul discriminatoriu al acestei hotărâri de consiliu judeţean este evident. Românii, datorita apartenenţei lor etnice, sau mai bine zis datorită neapartenenţei lor la etnia maghiară/secuiască sunt trataţi diferenţiat, fiind lipsiţi de aceleaşi drepturi ca şi etnicii maghiari, nefiind astfel reprezentaţi în acest simbol al judeţului, steagul", se mai precizează în sesizarea înaintată CNCD.
În finalul documentului, cetăţeanul din Sfântu Gheorghe solicită CNCD să se autosesizeze, pentru luarea ,,tuturor măsurilor legale pentru eliminarea acestui tratament discriminatoriu îndreptat împotriva etnicilor români din judeţul Harghita care nu beneficiaza de un tratament egal cu cel al etnicilor maghiari/secui din judeţul Harghita atunci când vine vorba de reprezentarea lor în simbolurile oficiale ale judeţului în care locuiesc".
CNCD va lua în discuţie acest caz în data de 2 martie, potrivit înştiinţării trimise Consiliului Judeţean Harghita.
În replică, preşedintele CJ, Borboly Csaba, a reamintit că cetăţeanul din Sfântu-Gheorghe nu este la prima sesizare de acest gen, precizând că anul trecut CNCD a dat câştig de cauză autorităţii judeţene după ce Dan Tănasă a reclamat că imaginea celor doi dansatori în port popular secuiesc de pe pagina web a instituţiei are caracter discriminatoriu.
Borboly confirmă, însă, într-o declaraţie de presă, că steagul adoptat de Consiliul Judeţean Harghita este steagul Ţinutului Secuiesc. ,,Domnul Tănasă are un simţ ascuţit al observaţiei, şi-a dat seama că judeţul Harghita a adoptat, ca steag al judeţului, steagul secuiesc. (...) Steagul în cauză este steagul Ţinutului Secuiesc, reprezentând toţi locuitorii din Ţinutul Secuiesc", a afirmat Borboly.
Proiectul de hotărâre prin care steagul secuiesc a devenit steagul judeţului Harghita a fost aprobat, în noiembrie 2009, prin votul unanim al celor 18 consilieri UDMR, împotriva acestui proiect votând consilierii PSD Cristinel Glodeanu şi Sabina Stoia, dar şi toţi consilierii Partidului Civic Maghiar.

LIA MATEI http://www.informatiahr.go.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu