micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

vineri, 26 februarie 2010

NÉPSZABADSÁG il acuza pe Basescu de inventarea Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei pentru a scoate UDMR de la Guvernare. Ce idee buna!

NÉPSZABADSÁG (Ungaria), 25 februarie 2010 – Deputaţii şi senatorii care pãrãsesc în grup partidele de opoziţie din România, plãnuiesc constituirea unei noi formaţiuni. Ei activeazã deocamdatã ca independenţi în legislativul de la Bucureşti, dar s-a aflat cã scopul lor este sã formeze un partid şi sã se consolideze, scoţând Uniunea Democratã Maghiarã din România din actuala coaliţie guvernamentalã. Potrivit observatorilor vieţii politice din Bucureşti acest proces este dirijat din culise de Traian Bãsescu şi de Partidul Democrat-Liberal, apropiat lui, care guverneazã în coaliţie cu UDMR. Dupã ce Bãsescu a cãştigat cel de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din decembrie, Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal a fost pãrãsit de mai mulţi parlamentari, care s-au declarat deputaţi şi senatori independenţi, iar fracţiunea lor sprijinã cabinetul condus de liderul PD-L Emil Boc.

La congresul PSD de la sfãrşitul sãptãmãnii, aripa dirijatã din culise de cãtre fostul premier social democrat Adrian Nãstase a reuşit sã obţinã alegerea lui Victor Ponta, de 37 de ani, în funcţia de preşedinte al partidului. Acest lucru a determinat o serie de politicieni sã pãrãseascã partidul, între aceştia fiind şi fostul vicepreşedinte al partidului, Cristian Diaconescu, care a candidat deasemenea la şefia partidului, dar care – potrivit unor surse, în urma unui şantaj – s-a retras din cursã în ultimul moment în favoarea fostului preşedinte Mircea Geoanã. S-a aflat cã în perioada de dinainte de congres Diaconescu a fost monitorizat, probabil la comanda unor colegi de partid. Ca urmare, politicianul a anunţat miercuri cã pãrãseşte partidul şi va continua sã facã politicã în parlament în calitate de independent. Numai cã în foarte scurt timp s-a aflat şi faptul cã fostul sãu coleg de partid, Gabriel Oprea, care a devenit cu ceva timp în urmã independent şi a stabilit relaţii foarte strânse cu PD-L, munceşte la formarea unui nou partid sub numele de Uniunea/Alianţa Pentru Progres, în care, se pare, cã lui Diaconescu i se va oferi o poziţie de conducere. Potrivit surselor citate de presa românã, obiectivul principal al grupului lui Oprea este ca noua formaţiune sã devinã mai puternicã decât UDMR şi s-o scoatã pe aceasta din poziţia ei foarte puternicã din cadrul coaliţiei.

Dupã alegerile parlamentare din 2008 UDMR dispune în parlamentul României de 9 senatori şi 22 deputaţi. Grupul independenţilor are în prezent 10 senatori şi 17 deputaţi, dar, potrivit semnalelor, aderãrile vor continua. Sursele amintite aratã cã PD-L este din ce în ce mai nemulţumit de UDMR, considerând exagerate revendicãrile acesteia referitoare la autonomia culturalã, modificarea constituţiei, respectiv redesenarea regiunilor de dezvoltare, şi i-ar exclude cu plãcere pe maghiari din executiv. Grupul lui Oprea sperã cã gruparea formatã din senatori şi deputaţi dezertori va numãra în final peste 40 de membri şi atunci vor putea iniţia rediscutarea acordului coaliţiei, adicã ar putea lua locul ocupat de UDMR în coaliţie. Veridicitatea acestui scenariu a fost confirmatã de senatorul independent Liviu Câmpanu. (Tibori Szabó Zoltán)

Traducerea: Mihai Kaszali

Sursa, cu multumiri: Rador.ro

http://www.roncea.ro/2010/02/26/nepszabadsag-il-acuza-pe-basescu-de-inventarea-uniunii-nationale-pentru-progresul-romaniei-pentru-a-scoate-udmr-de-la-guvernare-ce-idee-buna/#more-4837

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu