micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

joi, 11 februarie 2010

Bogdan Diaconu: UDMR vrea să înfiinţeze prin lege HarCovul sau o noua Regiune Mureş Autonomă Maghiară

Coordonatorul Departamentului de Administraţie Publică, Afaceri Interne şi Achiziţii Publice, Bogdan Diaconu, a remis o declaraţie politică referitoare la crearea Harcovului.

Prezentăm documentul: "PC protestează public faţă de insistenţa UDMR pe subiectul autonomiei sub umbrela diferitelor iniţiative legislative aparent nevinovate, totul cu complicitatea PDL. Am atras deja atenţia opiniei publice şi clasei politice că descentralizarea şi regionalizarea României trebuie să fie făcută pe criterii administrative, iar nu etnice, tocmai pentru că avem dovezi că UDMR caută cu orice preţ să obţina, prin politica paşilor mici care să treacă nebăgaţi în seamă de opinia publică, o regionalizare etnică prin comasarea judeţelor Harghita, Covasna şi Mureş. Adică crearea Harcovului plus judeţul Mureş ca enclavă a UDMR-ului şi ca stat în stat! Acest lucru este urmarit, de exemplu, prin mult vehiculata lege a minorităţilor, scoasă de la naftalină cu sprijinul PDL-ului care nu face nimic pentru a se opune politicii anti-naţionale a partenerilor. O noua dovadă a atitudinii anti-romaneşti a UDMR, dar şi a complicităţii PDL, a aparut ieri, 10 februarie 2010, când UDMR a reuşit să treacă prin Senat, prin strategia aprobării tacite, o modificare a Legii 315/2004 privind dezvoltarea regională din România.
UDMR propune prin această iniţiativă de modificare a Legii 315 ca cele opt regiuni de dezvoltare să se împartă în 16, cu scopul nemărturisit, dar evident, de a obţine o regiune pe criterii entice care îi interesează în mod special. Astfel, în proiectul lor de modificare, regiunea şapte de dezvoltare aflată în vigoare la această dată, cuprinzând judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, se divide în aşa fel încât să se obţina mai multe regiuni, dintre care, surpriză, regiunea 14 sa fie formată din Covasna, Harghita şi Mureş. O punere în scenă a mult doritului HarCov, de data aceasta şi cu lipirea judeţului Mureş. Este evident că această regiune 14 este astfel alcatuită încât să cuprindă o zonă în care cetăţenii de etnie maghiară să fie majoritari. În felul acesta, UDMR va putea face urmatorul pas, acela de a cere forme de autonomie extinsă, precum şi toate posturile de conducere din zonă, pe motiv că în regiunea respectivă trebuie respectat principiul majorităţii. O majoritate pe care acum încearcă să o obţină artificial prin şmecherii legislative de genul acestei modificări trecute pe furiş prin Senat.
Sub masca argumentelor europene, UDMR vrea să reînfiinţeze astfel noua Regiunea Mureş Autonomă Maghiară (1952-1968), aşa cum a fost şi a funcţionat pe vremea dominaţiei sovietice a României. Pasul urmator al UDMR este trecerea acestei modificări legislative aparent nevinovate, dar cu bataie lungă, prin Camera Deputaţilor.
PC face apel către toţi politicienii români, care gândesc şi simt romaneşte, să se opună acestei modificări care slujeşte pretenţiile autonomiste tot mai evidente, chiar daca nemarturisite public, ale UDMR. PC solicită de aceea respingerea categorică şi fară drept de apel a acestei initiaţive UDMR, şi condamnă atât modalitatea UDMR de a-şi impune agenda autonomistă cu orice mijloace, cât şi complicitatea vinovată a PDL care permite şi facilitează partenerilor de guvernare obţinerea oricăror pretenţii, chiar şi atunci când sunt împotriva interesului naţional şi atacă însăşi esenţa statului român, aşa cum e definit de Constituţie la articolul 1: “România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”".
Sursa: Amosnews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu