micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

joi, 4 martie 2010

Sunt UDMR si Mircea Geoana mai presus de lege? Cum militeaza UDMR pentru autonomie teritoriala in timp ce-l sustine pe Geoana pe la spate. ANALIZA


Extremistii UDMR merg cu “Tinutul Secuiesc” la targul HUNGEXPO de la Budapesta in timp ce la Bucuresti il sprijina pe Geoana intr-o noua incercare de santaj la Basescu si Romania

Noua situatie politica generata de revocarea din functie a actualului presedinte al Senatului, Mircea Geoana, ar trebui sa readuca in atentia opiniei publice si a clasei diriguitoare clasica dilema existentiala a UDMR: pe cine mai santajam astazi? Iata ca, la Senat, reprezentantii UDMR se sfiesc sa semneze alaturi de PD-L si independenti pentru revocarea ex-sefului PSD. Dupa ce vicepresedintele executiv al UDMR si ministru al Mediului Laszlo Borbely a sustinut azi ca revocarea lui Mircea Geoana de la sefia Senatului nu reprezinta o prioritate pentru Uniune, liderul UDMR din Senat, Fekete Andrs, a refuzat sa semneze cererea de sanctionare a lui Geoana. Practic, din cei 9 senatori maghiari doar doi s-au raliat actiunii PD-L si a celor 10 parlamentari independenti (interesant ca-i depasesc deja ca numar pe unguri), contestata vehement de PSD, ca neconstitutionala. Dar dupa cum a declarat senatorul PD-L Iulian Urban, daca prin prevederile Constituţiei şeful statului poate fi revocat din funcţie de Parlament, a spune că preşedintele Senatului nu poate fi revocat înseamnă a crea primul om din ţară mai presus de lege. Se pare ca este si cazul UDMR, care incalca de 20 de ani legile tarii, fara a fi insa sanctionata pe masura, dupa cum o merita cu prisosinta. Poate a venit acest moment, acum.

Faptul ca senatorii UDMR nu prea se inghesuie sa sustina initiativa revocarii lui Geoana nu ar trebui sa ne surprinda prea tare. Formatiunea para-politica, inregistrata ca “asociatie culturala”, a facut parte din asa numita Alianta 322 anti-Basescu si a mers pana intr-acolo incat, la Referendumul de suspendare a presedintelui din functie, a stat, pe langa PSD si PNL, chiar alaturi de “dusmanul” sau de moarte, patriotardul de fatada PRM, doar pentru a-l vedea pe tava pe Basescu. Apoi, nu mai departe decat la alegerile prezidentiale din aceasta iarna, UDMR a ramas, pana in ultima clipa, alaturi de tovarasii sai de drum, aceeiasi ca si la Referendumul anti-Basescu. Imediat dupa aflarea rezultatului, ca si dupa alte scrutinuri electorale, cel mai periculos partid din Romania, basca ilegal, a sarit, fara jena, in barca invingatorilor. Acum, in mod clar, dupa cum semnaleaza si presa de la Budapesta, UDMR se simte amenintata de aparitia vigurosului grup al independentilor, reprezentat deja la guvernare prin Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, si care se poate transforma oricand in Uniunea pentru Progresul Romaniei.

In ce priveste UDMR este de amintit ca aceasta creatie anti-romaneasca a aparut pe scena politica in primele zile ale “revolutiei”, cand, alaturi de agentul Securitatii maghiare Laszlo Tokes, conducerea de atunci a statului, reprezentata de conspiratorii Ion Iliescu, Silviu Brucan si Petre Roman, a incurajat existenta acestei formatiunii para-politice discriminatorii la adresa romanilor. Mai clar: Iliescu este chiar nasul politic al acestei organizatii. Asa ca, alinierea in spatele presedintelui Senatului, Mircea Geoana, cunoscutul “prostanac” al lui Iliescu-KGB, este o actiune fireasca care continua joaca de-a santajul, o practica pe care UDMR-ul o are in sange, am putea spune.

Ce-i drept, apetitul udemeriştilor pentru şantaj şi tragerea sforilor puterii a fost cultivat de partidele majoritare “neaoşe” – care toate se gîndeau că au nevoie, la o adică, de sprijinul a 20-30 de parlamentari disciplinaţi, care actioneaza la ordin, gata oricînd să-şi respecte cuvîntul dat, semnala Ziarul National, dupa reinstalarea la putere a UDMR. Bineînţeles, cuvîntul dat numai după ce UDMR-ul era “omenit”, continua analistul. Omenit corespunzător, din moment ce maghiarii, maeştri în arta manipulării, au ştiut întotdeauna să ceară mult mai mult decît ceea ce aşteptau de fapt. Rezultatul: la final, UDMR primea cît avea nevoie (ba poate chiar ceva în plus), timp în care adversarii cotcodăceau încîntaţi de “iscusinţa” lor în purtarea tratativelor, afirma ziarul citat.

In mod sigur, dupa parerea mea, in cazul de fata avem de a face cu mult prea multe in plus, prezenta masiva a extremistilor maghiari in functii cheie punand grav in pericol insasi institutia statului roman. Voi exemplifica.

In primul rand prefecţi maghiari, cu inclinatii extremiste, în Covasna, Harghita, Hunedoara, Sălaj şi Vaslui, plus subprefecţi „unionali” în alte 10 judeţe, din Bihor, până în Teleorman. Apoi, ministri in zone sensibile, cum ar fi Mediul, unde Laszlo Borbely serveste Ungaria, interesata din motive geostrategice si geoeconomice in sabotarea Romaniei, invocand adeseori ca arma de atac noua religie mondiala a “protectiei mediului”, sau Sanatatea, de unde Atilla Cseke isi foloseste pozitia pentru purificarea etnica a spitalelor din Mures, Harghita si Covasna.

In ce priveste Cultura, nu putea fi data o lovitura mai grava Romaniei, decat prin instalarea fostului presedinte executiv al UDMR, extremistul autonomist Kelemen Hunor, sustinut de viceprim-ministrul Romaniei (!) si presedinte al UDMR, Marko Bela.

Nu trebuie sa uitam ca, in urma cu doar cateva luni (!), in timpul campaniei electorale, Marko Bela nu se sfia sa afirme la mitingurile sale electorale ca “Datoria noastra este sa dobandim pamantul pierdut!” sau ca “Ultima oara Patria noastra a fost pierduta in 1918!”. Daca pana si pe vremea cand se aflau la guvernare, alaturi de PNL, ungurii strigau pe la Consiliul Europei si Uniunea Europeana ca sunt discriminati si “asupriti”, in ce priveste drepturile romanilor din Basarabia, pentru care milita si militeaza in drept presedintele Traian Basescu, Marko Bela era categoric: “Cat am tot ocolit chestiunea dublei cetatenii la vremea respectiva ca nu cumva sa tulburam pace sufleteasca a romanilor, si iata ca acum seful statului ridica acut posibilitatea acordarii cetateniei romane unui milion de moldoveni“, spune Bela la Cluj, comparand situatia ungurilor cu cea a “moldovenilor”, adica practic confirmand “nationalitatea” inventata de Stalin basarabenilor. “De altfel, eu consider deosebit de problematica aceasta chestiune si nici nu sunt de acord cu ea, fiindca, in opinia mea, nu aceasta este cheia solutionarii relatiilor romano-moldave, dar iata ca, dintr-odata, se vorbeste despre asta”, afirma liderul UDMR la Congresul de anul trecut al formatiunii para-politice.

Autonomia, descentralizarea, reorganizarea institutiilor si modificarea Constitutiei – in special a Articolului 1 –, au fost temele principale in jurul carora s-a axat campania candidatului UDMR la Presedintia tarii, Kelemen Hunor, dupa cum a precizat si liderul UDMR Marko Bela.

“Noi de fiecare data am spus: in legatura cu Articolul 1 avem o singura problema – sintagma de stat national. Sintagma de stat unitar e ok, indivizibil, nu avem nimic, dar nu suntem de acord cu stat national. Noi spunem ca intr-o tara in care cam 10% din populatie reprezinta o alta etnie decat cea romaneasca, nu poti sa spui ca statul este national. Poti sa spui ca statul este un stat multietnic, poti sa spui ca exista minoritati si atunci nu mai vorbim de stat national. Stat national in acest moment nu exista decat pe hartie si poate in gandirea catorvapoliticieni”, a spus fostul candidat al Uniunii la Realitatea Fm.

In ce-l priveste pe presedintele Traian Basescu, Kelemen Hunor aprecia ca “Jucator nu inseamna sa faci scandaluri! Jucator nu insemana sa fi tot timpul bagat in fel de fel de scandaluri, sa creezi tu scandaluri sitensiuni si dupa aceea sa vii sa rezolvi scandalul. Jucator inseamna sa menti echilibrul, sa fii un om care stie sa faca dialog, un om care stie sa fie pe partea cetateanului, dar in asa fel incat sa nu fie populist, demagog”, afirma aspirantul la scaunul dela Cotroceni.

Tot Hunor si-a propus ca maghiara sa devina limba obligatorie pentru romani. UDMR trebuie sa munceasca “zi de zi’ pentru recunoasterea limbii maghiare ca limba oficiala la nivel local si regional, a declarat la Congresul UDMR fostul presedinte executiv al formatiunii, Kelemen Hunor, citat de Agerpres si Ziare.com. In acest context, el a spus ca politicienii maghiari trebuie sa munceasca pentru utilizarea neingradita a limbii materne, “nu doar in familie sau la scoli, ci si in rezolvarea problemelor cotidiene – in institutii, spitale, chiar si la tribunal”. El a spus ca politica UDMR trebuie sa se axeze “pe dorintele si asteptarile maghiarilor din Transilvania”.

Atunci, se ne mai miram ca extremistii UDMR militeaza oficial si prin toate mijloacele pentru autonomia “Tinutului Secuiesc”?.

Iata: La intiativa alesilor UDMR, Judetele Harghita, Covasna si Mures vor participa sub numele “Tinutul Secuiesc” la Targul de Turism de la Budapesta “Hungexpo”, unde vor avea un stand separat de cel al Romaniei. Judetul Harghita va fi reprezentat si in pavilionul Romaniei cu cateva materiale de promovare.

“Turismul poate fi motorul economiei in cele trei judete, de aceea consideram foarte importante expozitiile de acest gen”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, citat de Agerpres.

”Este important sa participam cu standul comun care se bazeaza pe brandul Tinutului Secuiesc, pentru ca regiunea are o mostenire istorica-culturala comuna prin care putem promova regiunea din punct de vedere turistic”, a explicat acesta. Standul, intitulat “Valorile Tinutului Secuiesc”, are aproximativ 100 de metri patrati si va prezenta, in perioada 4-7 martie, toate atractiile turistice ale zonei.

Borboly Csaba a precizat ca, la editia de anul trecut, standul Tinutului Secuiesc a avut un succes foarte mare la Targul de Turism de la Bucuresti si doreste ca acest brand sa fie promovat si in Ungaria. Participarea la Targul de Turism Hungexpo de la Budapesta face parte dintr-un program mai amplu al Consiliului Judetean Harghita de promovare turistica a zonei, transmite Agerpres.

Borbely Csaba este si el “reprezentant” al “autoritatilor romanesti”, ca presedinte al Consiliului Judetean Harghita. Nu acelasi lucru il considera el, pentru ca, pana mai ieri, prezenta pagina oficiala a Judetului Harghita pe internet numai in limba maghiara. Condamnat de CNCD pentru acest abuz, in urma plangerii militantului pentru drepturile romanilor Dan Tanasa, cu un tupeu nemasurat, Borbely Csaba a emis un comunicat de presa in care antetul institutiei “statului roman” este dispus, total ilegal, tot numai in limba maghiara.

Borbely Csaba este acelasi personaj care a inlocuit la CJ Harghita drapelul Romaniei cu o bucata de textila albastra care ar reprezenta steagul “Tinutului Secuiesc”. Tot acest individ, care este Presedintele Organizatiei Teritoriale UDMR Ciuc, a astupat panourile cu denumirile legale ale Judetelor cu banere inscriptionate cu “Tintul Secuiesc” – vezi Video mai jos. Insemnele celor “sapte scaune” secuiesti sunt prezente si pe portalul sau de pe internet, realizat tot exclusiv in limba maghiara, unde este promovat “Tinutul Secuiesc” in bataie de joc fata de legea fundamentala a Romaniei si la misto fata de romani. “Tintutul Secuiesc – esenta Transilvaniei”, este prezentat intr-un clip Video de “sponsorul Consiliului Judetean Harghita” care ofera ca referinta site-ul www.destinatiamea.ro. Cand il accesezi insa, ai surpriza “placuta” sa fii directionat automat la http://iranytu.ro/, unde se lanseaza pe ecran mai intai un clip de promovare in ungureste a “Tinutului Secuiesc”, dupa care ti se intinde o harta a “autonomiei teritoriale” dorite. Glumet, baiatul!

Acesta este, si el, un reprezentant al Uniunii Democrate a Maghiarilor anti-Romania (UDMR), formatiunea care il sustine pe sest in Senat pe Mircea Geoana, speriata ca ar putea zbura din Guvern si gata de o alta “negociere” cu PSD si PNL pentru a darama, daca e cazul, Cabinetul Boc sau a-l demola pe Basescu printr-un nou Referendum, dupa cum si-ar dori laborantii lui Iliescu, puscariabilii Patriciu si Vintu.

Iata numai cateva motive pentru care PD-L nu trebuie sa se mai increada in UDMR, formatiune extremista anti-romaneasca ce trebuie indepartata de urgenta de la Guvernare.

Vezi si:

Extras din proiectul de declaraţie al UDMR, intitulat “Uniunea noastră, Europa noastră”, prezentat cu ocazia celui de-al IX-lea Congres UDMR:

“Ce tip de autonomie, ce fel de Secuime urmărim? Urmărim o autonomie teritorială care să ofere secuimii un cadru organizatoric unitar, furnizând deopotrivă soluţii pentru problemele caracteristice ale maghiarilor şi românilor care trăiesc în această regiune. Urmărim o Secuime care să asigure condiţii pentru crearea locurilor de muncă, pentru creşterea economică a comunităţilor locale, pentru creşterea competitivităţii lor pe piaţa unică europeană. O secuime unde poziţiile de conducere ale instituţiilor publice să se ocupe conform proporţiilor etnice în regiune.

Ce tip de autonomie urmărim? O autonomie culturală care să garanteze autoritate locală în domeniul educaţiei şi culturii, să asigure informarea în limba maternă la toate nivelele vieţii publice. O autonomie culturală care în domeniul educaţiei în limba maghiară din România să asigure competenţe pentru păstrarea şi continuarea identităţii etnice, pentru însuşirea cunoştinţelor competitive şi accesibile tuturor. Urmărim un tip de autoritate locală cultură care să asigure pentru comunităţi minoritare în mediu interetnic respectiv în diasporă, în măsura proporţiilor acestor comunităţi, programe specifice în cadrul instituţiilor culturale de stat sau în subordinea autorităţilor locale.

Atâta timp, cât nu există legi reglementând autonomia culturală şi teritorială, respectiv funcţionarea acestora, trebuie să creem, în condiţiile legale şi constituţionale existente, forme instituţionale care să înlesnească dezvoltarea autonomiei.”

Pentru conformitate,

Victor Roncea

Sursa: http://www.roncea.ro/2010/03/04/sunt-udmr-si-mircea-geoana-mai-presus-de-lege-cum-militeaza-udmr-pentru-autonomie-teritoriala-in-timp-ce-l-sustine-pe-geoana-pe-la-spate/#comments

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu