micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

miercuri, 17 martie 2010

Romanii din Statele Unite ale Americii sunt alturi de romanii din Covasna si Harghita si impotriva revizionismului maghiar!

Trei organizatii romanesti din America ii cer Presedintelui Basescu si primului ministru, Emil Boc, revocarea din functie a ministrului sanatatii, Cseke Attila care, pe 15 martie, de ziua maghiarilor de pretutindeni a manifestat in coloana care purta o pancarde cu caracter revizionist, transmite Romanian Global News.

Astfel, semnatarii ii cer primului ministru si Parlamentului sa aduca in dezbatere publica participarea demintarului amintit, demnitar ce face parte din Guvernul Romaniei si care a jurat pe Constitutie sa o apere si sa apere interesul national romanesc. Mai este vizat si consulul Ungariei la Cluj care, prin participarea sa la aceeasi manifestare, a realizat un act de tradare a normelor diplomatice internationale in vigoare.

Redam integral textul protestului.

Presedintiei Romaniei
Parlamentului Romaniei
Guvernului Romanie

Domnule Presedinte Traian Basescu,

Domnilor Parlamentari,

Domnule Prim Ministru Emil Boc,

Am aflat din presa romaneasca ca in ziua de 15 Martie 2010, a avut loc la Cluj-Napoca o manifestatie a cetatenilor romani de nationalitate maghiara la care au participat, printre altii, domnul Szilagyi Matyas, Consulul General al Ungariei la Cluj-Napoca si un membru al Guvernului Romaniei, domnul Cseke Attila, Ministrul Sanatatii. Consideram ca fiecare nationalitate, oriunde ar trai, are dreptul sa-si sarbatoreasca apartenenta la neamul din care se trage, respectiv afinitatea de limba, cultura, traditie. Este insa grav cand aceste manifestari se transforma in miscari revizioniste cu accente anti-nationale care indeamna la secesiune. Acesta a fost si cazul manifestatiei de la Cluj-Napoca, unde, conform presei, participantii avandu-i printre ei si pe cei doi demnitari ai Ungariei si Romaniei, au afisat pancarte pe care era scris in limba maghiara lozinca separatista:"Szekelyfold nem Romania!", adica "Tinutul Secuiesc nu-i Romania". Este un caz extrem de grav care a avut loc sub auspiciile Zilei Maghiarilor de Pretutindeni si sub patronajul evident al Ministrului Sanatatii, Cseke Attila, atata timp cat domnia sa nu s-a dezis de aceasta provocare anti-statala.

De aceea, organizatiile semnatare ale acestui Protest, cer:

1. Investigharea acestei provocari impotriva statalitatii Romaniei, prin care este ataca insasi Constitutia Romaniei, respectiv Art. 1 (1): "Romania este stat national, suveran si independent, UNITAR si INDIVIZIBIL.

2. Revocarea imediata din functie a Ministrului Sanatatii, domnul Cseke Atilla care prin participarea sa la o miscare revansarda, a incalcat prevederile Constitutiei pe care, ca membru al Guvernului, a jurat s-o apere si s-o respecte.

3. Cerem UDMR-ului, ca partid de guvernamant care l-a propus pe domnul Cseke Attila in functia de Ministru, sa se dezica si sa condamne aceasta provocare revizionista si secesionista care neaga legea fundamentala a statului, Constitutia Romaniei, sau, in caz contrar, sa se retraga de la guvernare.

4. Consideram ca Ministerul de Externe are obligatia sa trimita un protest Guvernului Ungariei pentru participarea domnul Szilagyi Matyas, Consulul General al Ungariei la Cluj-Napoca la o manifestare cu accente antistatale romanesti si sa ceara Consulului maghiar sa condamne aceste actiuni reprobabile sau, in caz contrar sa fie declarat "persona non grata".

5. Cerem celor doua camere reunite ale Parlamentului sa dezbata si sa condamne printr-o Rezolutie, acest fapt unic prin care un membru al Guvernului Romaniei participa la o actiune care s-a transformat intr-un indemn la secesiune. Considerama ca cele trei Institutii ale Statului, Presedintie, Parlament si Guvern trebuie sa dea insfarsit dovada de fermitate fata de provocarile si santajul pe care le exercita anumite cercuri politice privind impartirea statului unitar si indivizibil in enclave etnice. In acelasi timp, Romania, trebuie sa-si ia in serios rolul de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, si sa-si afirme intransigenta ori de cate ori este vorba de actiuni care atenteaza la integritatea sa teritoriala.

Semneaza
World Romanian Congress - Mircea Popescu
Consiliul Mondial Roman - Mihai Stan
Consiliul Romano-American - Neculai Popa

Sursa: Romanian Global News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu