micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

sâmbătă, 13 martie 2010

Pana unde poate merge discriminarea romanilor Harghitei?

Ca Borboly Csaba nu este presedinte pentru intreg judetul Harghita, se stie mai de mult Ca nu-i iubeste deloc pe romanii harghiteni, chiar daca acestia i-au dat votul, atunci cand a fost ales, iarasi, se stie la fel de bine. Intre dumnealui si predecesorii sai, din acest punct de vedere, nu este nicio deosebire.

Daca am afirmat mai sus ca Borboly Csaba nu e presedinte pentru intreg judetul Harghita, nu am facut nicio exagerare. Probabil, dumnealui se considera presedinte numai peste teritoriul care, conform hartii aparute intr-o publicatie de limba maghiara, va face parte din viitorul ,,tinut secuiesc autonom".

Asa mi-am explicat de ce dintre ,,regiunile judetului Harghita"(poate mai corect era ,,zonele"), respectiv: ,,Ciuc, Gheorgheni si Odorhei", zona de nord a judetului, respectiv zona Toplitei, in care vietuiesc totusi vreo 40.000 de suflete, din care marea majoritate sunt de etnie romana, a fost exclusa. Ea nu mai face parte din judetul Harghita!

Am constatat acest lucru dintr-un ,,Anunt de participare", ,,pentru atribuirea bursei «Dezvoltarea intelectuala a judetului Harghita»". Este vorba aici de ,,sprijinirea educatiei elevilor din judetul Harghita", in scopul ,,prevenirii abandonului scolar".

Se precizeaza ca ,,grupul tinta" sunt elevii din clasele a IX-a si a X-a ,,care au rezultate foarte bune, dar care provin din familii cu situatii financiare modeste". In conformitate cu cele inscrise, ,,numarul bursierilor" este de 12, deci cate ,,4 persoane din fiecare regiune: Ciuc, Gheorgheni si Odorhei".

Cu alte cuvinte, zona, ori ,,regiunea" de nord a judetului, cea a Toplitei, nu mai face parte din actualul judet Harghita!!! Ori, poate, cei care au conceput ,,anuntul" respectiv, au gandit ca Toplita face parte cumva din ,,regiunea Gheorgheni"? Nu, stimabililor! Zona de nord a judetului Harghita, cea a Toplitei, este o zona clar delimitata, atat geografic, cat si etnic.

Mai ales aceasta ,,delimitare etnica" i-a facut pe cei care au conceput ,,anuntul", cu buna stiinta a presedintelui Borboly, "sa uite" ca exista in judetul Harghita si zona Toplitei. Cum poate fi catalogata aceasta ,,uitare"? Simplu: o crasa si nesimtita atitudine discriminatorie fata de elevii de nationalitate romana din zona Toplitei! Iata de ce acestia au tot dreptul sa aduca in atentia Consiliului National al Discriminarii acest act discriminatoriu, spre a se lua masurile ce se impun, in conformitate cu legile tarii.

ILIE SANDRU

http://www.cuvantul-liber.ro/articol.asp?ID=48463

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu