micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

miercuri, 31 martie 2010

Divorţul pârâtului Tőkés László - începutul sfâşitului unui mit

Despre personalitatea domnului Tőkés László (foto Romania Libera) nu se pot spune prea multe lucruri noi. Acest om, care a fost şi este simbolul revoluţiei române de la Timişoara, a considerat de cuviinţă că nu este suficient să fie doar simbolul unei revoluţii româneşti, ci că i-ar sta mai bine ca un lider al luptei pentru câştigarea libertăţii libertăţii naţiunii maghiare.În timp ce partea ultranaţionalistă a maghiarilor din România îl adulează şi îl venerează pentru tot ce face şi grăieşte distinsul prelat şi europarlamentar, cvasi-totalitatea opiniei publice române îl consideră ca fiind un extremist ultranaţionalist care prin discursurile sale antiromâneşti a creat multă indignare. Cu câteva zile în urmă liderul PSD Victor Ponta spunea: „Tőkés László este un extremist mai periculos decât Corneliu Vadim Tudor”.

Dar să ne întoarcem un pic la Tőkés László ca prelat.În timp ce domnia sa predică de la amvon dragostea creştină şi cele 10 porunci foarte bine condimentate cu ideile sale despre libertatea naţiunii maghiare din Transilvania, adepţii săi orbiţi de imaginea mistică a prelatului îl trimit în Parlamentul Europei.Acest model de morală creştină care este domnul Tőkés László are ambiţii măreţe de a rămâne un important lider religios, politic şi militant etnic maghiar pentru libertatea naţiunii maghiare din Transilvania.Numai că realitatea vieţii sale personale începe să sape la fundamentul unei imagini mistice pe care şi-a conceput-o de a lungul ultimilor 20 de ani. De această dată religia împletită cu fundamentalismul naţionalism nu vor mai putea spăla imaginea acestuia, aşa cum s-a mai încercat în ultimii ani de către adepţii săi.

Motivul? Este unul foarte simplu. Doamna Tokes Edith, soţia domnului prelat Tőkés László s-a săturat să suporte umilinţele la care a fost supusă de a lungul anilor şi a decis să intenteze un pământean proces de divorţ distinsului său soţ. Astfel că cel care în ultimele săptămâni a predicat necesitatea creării unui „Tribunal Nürnberg” în care să fie condamnaţi securiştii şi adepţii sistemului comunist din România şi de ce nu de pe întregul cuprins al Europei, va avea la rândul lui propriul proces dar nu unul de tip Nürnberg ci unul de tip civil „Minori şi familie”.Pentru-că doamna Tőkés Edith s-a săturat şi nu mai poate accepta umilinţele la care este supusă. De fapt de o bună bucată de vreme acest divorţ era iminent cu toate eforturile făcute de distinsul prelat reformat care a încercat să o înduplece, ca ea să ignore suferinţele sale în favoarea cauzei superioare, cea a naţiunii maghiare reunite în hotarele sale fireşti.De altfel doamna Tőkés Edith adresase la mijlocul anului 2009 o scrisoare Episcopiei Reformate, în care spunea: “Nu doresc să iau parte, nici acum în 25 iulie şi nici la 15 decembrie la comemorarea aniversară în compania soţului meu Tőkés László, deoarece în ultimii 20 de ani, de nenumărate ori mi-a dezonorat marele meu devotament şi perseverenţa mea credincioasă de odinioară.Deplin conştientă de consecinţele mele, declar că nu a meritat eforturile mele.”Tot domnia sa spunea ” Mi-a întors spatele mie şi multor camarazi timişoreni, însă ne-a reprezentat ţara şi în străinătate fără a avea împuternicirea noastră. Toate rezultatele luptei comune le-a prezentat ca rezultate personale.”Orice comentariu suplimentar este de prisos. Acest om al bisericii reformate, deci o persoană care ar trebui să aibă o moralitate religioasă fără cusur, în ultimii 20 de ani a dezonorat de nenumărate ori marele devotament şi perseverenţa credincioasă a soţiei sale.Foarte multă lume a ştiut realitatea, dar în numele ideilor naţionaliste promovate de Tőkés László a tăcut şi imaginea mistică a acestuia a atins o amploare şi grad nemaiîntâlnit în Transilvania.Au permis ca un om imoral faţă de propria soţie, imoral faţă de crezurile religioase pe care le propovăduieşte să fie un lider spiritual şi politic al unei mari mase de cetăţeni din România.

Numai că dosarul cu număr unic: 5792/271/2010 înregistrat la judecătoria Oradea în data de 23 martie 2010 având ca obiect divorţul între reclamanta Tőkés Edith şi pârâtul Tőkés László înseamnă începutul sfârşitului unui mit. Înseamnă momentul în care înşelătoria personală a unui om, pe care vremurile istorice l-au depăşit demult, va lua sfârşit şi acest personaj va fi aşezat la locul pe care îl merită, adică pe băncile unei judecătorii civile de Minori şi Familie.
Scrisoarea doamnei Tőkés Edith adresate Episcopiei Reformate pe data de 24 iulie 2009, în original şi tradu...
Sursa: http://agache-aurel.blogspot.com/2010/03/divortul-paratului-tokes-laszlo.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu