micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

miercuri, 31 martie 2010

Municipiul Sfantu Gheorghe, mosia personala a grofului Antal Arpad. Primarul ii da cu flit prefectului in chestiunea indicatoarelor turistice!

Cotidianul Curentul publica in numarul sau de azi, 30 martie, un articol in care arata faptul ca primarul din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, nu intentioneaza sa schimbe indicatoarele turistice montate in urma cu cateva zile, indicatoare in care denumirile institutiilor sunt inscriptionate mai intai in limba maghiara si apoi in limba romana.

Cotidianul Curentul titreaza in numarul sau de azi...

Primarul din Sfântu Gheorghe refuză să schimbe plăcuţele trilingve

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (foto), este decis să nu schimbe plăcuţele trilingve amplasate recent la intersecţiile mai multor străzi, considerând, contrar conducerii Prefecturii Covasna, că nu încalcă legea.

Primarul Antal Arpad a declarat că indicatoarele turistice au fost amplasate în baza unei donaţii făcute de o persoană fizică, iar în opinia sa este firesc ca într-un oraş în care 75% sunt maghiari, inscripţionarea să se facă mai întâi în limba maghiară şi abia apoi în română.
Prefectul judeţului Covasna, Gyorgy Ervin, a declarat că, potrivit legii, orice tăbliţă postată pe domeniul public trebuie să fie inscripţionată în primul rând în limba oficială a statului şi apoi în alte limbi.
„Pe un magazin, spre exemplu, e altceva pentru că e proprietate privată, dar pe domeniul public problema se pune altfel, trebuie prima dată în limba română“, a precizat prefectul Gyorgy Ervin, care consideră totuşi că legea e interpretabilă deoarece spune ce ai voie să faci, dar nu precizează ce nu ai voie.
Prefectul a menţionat că a trimis o adresă tuturor primăriilor din judeţ prin care le-a explicat prevederile legale referitoare la arborarea drapelului naţional şi plăcuţele bilingve, iar cei care nu le vor respecta vor fi sancţionaţi.
Sursa: Curentul
Foto: Haromszek

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu