micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

luni, 15 martie 2010

Guvernul, Primăria şi Garda Secuiască sărbătoresc împreună 15 martie la Cluj-Napoca: “Ţinutul Secuiesc nu e România!”

[Update] Guvernul, Primăria şi Garda Secuiască sărbătoresc împreună 15 martie la Cluj-Napoca: “Ţinutul Secuiesc nu e România!”

După ce ieri Primăria Cluj-Napoca a oprit curentul organizatorilor Marşului Memorial Avram Iancu, pentru a nu putea difuza cântece patriotice româneşti în centrul oraşului, astăzi primarul Sorin Apostu a participat fără menajamente la o acţiune de comemorare a revoluţiei maghiare din 1848 alături de Garda Secuiască.

Sorin Apostu, Cseke Attila şi Csibi Barna, colegi într-o alianţă antiromânească?

Guvernul României a fost reprezentat la manifestările cu ocazia Zilei Mondiale a Maghiarilor de Pretutindeni de ministrul UDMR Cseke Attila, care a mărşăluit prin centrul oraşului însoţit alte câteva sute de maghiari, printre care şi membri ai HVIM şi Garda Secuiască, dar şi de consulul Ungariei Szilagyi Matyas şi viceprimarul Laszlo Attila. Extremiştii maghiari de la Garda Secuiască, conduşi de Csibi Barna, arborau drapele arpadiene şi ale aşa-zisului ţinut secuiesc, dar şi o pancartă în limba maghiară pe care scria “Ţinutul Secuiesc nu e România”.

După slujba tradiţională de la Biserica Sf. Mihail, contruită de saşi în sec. al XVII-lea, aceştia au participat la o depunere de coroane în dreptul fostului Hotel Biasini de pe str. Avram Iancu. Primarul Sorin Apostu şi viceprimarul Rau Moisin nu au părut deranjaţi de prezenţa extremiştilor maghiari la acest eveniment, nici chiar când aceştia au afişat ostentativ mesajul antiromânesc cu privire la “ţinutul secuiesc” sau când au depus o coroană de flori în uniforma Gărzii Maghiare, organizaţie extremistă scoasă în afara legii în Ungaria.

Primăria Cluj-Napoca a dat undă verde manifestărilor extremiste

În acelaşi timp, în Piaţa Unirii, o serie de asociaţii maghiare, printre care şi Uniunea Studenţească Maghiară din Cluj şi Consiliul Elevilor Maghiari din Cluj, se pregătesc pentru evenimentele care vor avea loc în această seară. În acest sens, au montat chiar în mijlocul pieţei o hartă a Ungariei Mari şi cu chipurile revoluţionarilor maghiari de la 1848 care doreau formarea unui stat maghiar care să înglobeze şi Ardealul preponderent românesc. De la ora 18.00, mai multe organizaţii de tineret vor prezenta un program de sărbătoare în faţa Casei Matei, casa natală a Regelui Matei Corvin, iar de la ora 19.00, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj va fi prezentată piesa de teatru “1848, o stea” care durează circa o oră şi este pus în scenă de Boér Ferenc şi Ansamblul Tarisznyás, potrivit Realitatea.net.

Primăria Cluj-Napoca nu a avut nicio obiecţie la manifestările maghiarilor din acest an, aprobând o serie de mitinguri, concerte şi alte evenimente pe domeniul public. Prezenţa extremiştilor de la HVIM şi Garda Secuiască alături de reprezentanţi ai Guvernului condus de Emil Boc şi de autorităţile locale ridică un semn de întrebare cu privire la intenţiile Partidului Democrat Liberal privind păstrarea integrităţii teritoriale a României, dar şi a provenienţei fondurilor din campania prezidenţială câştigată de Traian Băsescu.

[UPDATE] Poliţia, la sesizarea unor clujeni indignaţi, a somat organizatorii evenimentelor din Piaţa Unirii să îndepărteze pancarta provocatoare cu Ungaria Mare. Aceasta fost luată din piaţă.

George Bara

Sursa: http://www.napocanews.ro/2010/03/guvernul-primaria-si-garda-secuiasca-sarbatoresc-impreuna-15-martie-la-cluj-napoca-tinutul-secuiesc-nu-e-romania.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu