micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

luni, 25 ianuarie 2010

Dan Tanasa: EPURAREA ETNICA A ROMANILOR DIN COVASNA: niciun roman angajat, nicio manifestare culturala in limba romana, niciun afis in limba romana

La doua luni de zile dupa ce am semnalat faptul ca in Covasna o institutie publica de cultura, aflata in subordinea Primariei Sfantu Gheorghe, are pagina de internet exclusiv in limba maghiara constat ca mai marii UDMR ai orasului au refacut pagina de internet cu meniuri in limbile romana, maghiara si engleza. Cetatenii romani nemaghiarizati inca le sunt astfel recunoscatori primarului Antal Arpad si directorului Casei de Cultura Municipala din Sfantu Gheorghe.

Directorul Casei de Cultura Municipala incerca in noiembrie anul trecut, printr-o adresa oficiala, pe care o gasiti aici, sa imi arate cat de europeni si toleranti sunt ei, ei fiind administratia UDMR din Sfantu Gheorghe, administratie al carei unic scop este epurarea etnica a romanilor din zona. Este suficient doar sa arunci un ochi pe pagina de internet a institutiei pentru a vedea proportiile epurarii etnice a romanilor din zona, cel putin din punct de vedere cultural...Casa de Cultura Municipala nu are niciun roman angajat si nicio manifestare dedicata romanilor sau macar in limba romana. Toate cluburile si toate activitatile sunt in limba maghiara, pentru maghiari si facute exclusiv cu etnici maghiari.

O dovada in plus este data si de acest doua afise, redactate si ele exclusiv in limba maghiara, care vorbesc despre programul de activitati al institutiei si pe care il gasiti pe pagina de internet a Casei de Cultura Municipala aici.



Vezi si http://tanasadan.blogspot.com/2009/11/jurnalism-slugarnic-observatoul-de.html

Sursa: http://tanasadan.blogspot.com/2010/01/epurarea-etnica-romanilor-din-covasna_25.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu