micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

miercuri, 6 ianuarie 2010

Cristian Preda il plesneste peste fata pe boc si il acuza ca promoveaza tendinte oligarhice in pd

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, miercuri, răspunzând unei declaraţii a deputatului Sever Voinescu, că, în opinia sa, oligarh înseamnă om cu bani, care influenţează decizii în partide, menţionând că atât în PDL, cât şi în alte formaţiuni influenţa oligarhilor trebuie să înceteze.

"Dacă domnul Voinescu e de părere că oligarhii sunt altceva decât oameni cu bani care controlează partidele, m-aş bucura să aflu care e sensul, dar de un secol şi ceva asta înseamnă oligarhii: oameni cu bani care controlează partidele. Eu sunt de părere că şi în PDL şi în alte partide această influenţă a oamenilor bogaţi şi puţini în privinţa politicii trebuie să fie stopată şi că profesionalizarea trebuie făcută împotriva acestei tendinţe oligarhice", a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristian Preda.

El a mai spus că ar fi bucuros ca Sever Voinescu şi alţi lideri să aibe opinii diferite de a sa, deoarece îi place schimbul de idei diferite, nu să se cânte "în cor, pe o singură voce".

"Dacă alţii au altă părere şi vor să ne spună «nu, partidele trebuie controlate de oamenii cu bani», vom dezbate pe această temă şi vom vedea ce vrea lumea. Vrea lumea să vadă partide care sunt controlate de unii puţini cu bani mulţi sau vrea partide care sunt deschise spre societate şi unde au şanse să-şi pună punctul de vedere? M-aş bucura ca şi domnul Voinescu, dar şi alţii, să aibă alte puncte de vedere, căci mie îmi place să schimbăm idei diferite, nu-mi place să cântăm în cor, pe o singură voce", a adăugat europarlamentarul PDL.

El a susţinut că, prin postările sale de pe blogul personal, a dorit să genereze o dezbatere în vederea viitorului congres al partidului.

"Dacă unii nu sunt pregătiţi pentru dezbatere sau cred că nu este bună dezbaterea, atunci nu se vor angaja în ea. Asta e tot, nu văd altă miză. Dacă la congres, după o posibilă asemenea de dezbatere, unele dintre puncte vor duce la reamenajări instituţionale, cu atât mai bne. Asta va însemna că partidul se modernizează. Dacă el rămâne oarecum insensibil la orice dezbatere, cred că avem o problemă foarte serioasă, fiindcă orice partid care se respectă se angajează în discuţii, gestionează aceste dezbateri care angajează liderii lui, care ţin seama de aspiraţiile oamenilor care sunt date de ceea ce spune lumea. Partidele nu sunt nişte maşinării electorale", a conchis europarlamentarul PDL.

Sever Voinescu declarase că în urma reacţiilor apărute la afirmaţiile sale şi ale lui Cristan Preda pe bloguri, a avut o discuţie "foarte agreabilă" cu europarlamentarul PDL, marţi seară, la telefon, în care i-a comunicat punctele de vedere, cu multe dintre acestea nefiind de acord, inclusiv în chestiunea cu oligarhii.

Desemnarea lui Honorius Prigoană drept candidat la alegerile parlamentare parţiale este "semnul unei tendinţe clare de oligarhizare a PDL", susţinea. pe blog, eurodeputatul Cristian Preda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu