micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

joi, 14 ianuarie 2010

Dan Tanasa: Scrisoare deschisa domnului Gheorghe Baciu, presedintele PD-L Covasna

Scrisoare deschisa

Domnului Gheorghe Baciu,
Presedintele Filiala Covasna, Partidul Democrat Liberal (fost membru al Partidului Comunist Roman)

Stimate domnule Presedinte,

Constat cu amaraciune si profunda scarba faptul ca ati renuntat in ultima vreme la orice urma de bun simt si demnitate, atat umana cat si politica. Ca politica romaneasca este apanajul jigodiilor si a lichelismului o stiam demult. Ca in decembrie 1989 am avut de-a face cu o lovitura de stat orchestrata de esalonul doi al Partidului Comunist Roman o stiam si pe asta de la fel de mult timp. O dovada vie a tranzitiei de la comunismul socialist la neocomunismul capitalist cu fata democratica sunteti chiar domnia voastra, fost activist al Pratidului Comunist Roman care, la 20 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, inca mai sunteti un jucator pe scena politica romaneasca. Stiu, nu e vina dumneavoastra, e vina istoriei ca va mai permite inca acest lucru. Consider ca aproape 20 de ani de zile au fost sificienti pentru a va demonstra (si a ne demonstra!) cat de limitat sunteti atata din punct de vedere intelectual cat si politic. Nu va cunosc personal si nici nu ma cunoasteti personal asa incat nu ma voi referi la limitele dumneavoastra intelectuale (care de altfel sunt evidente!) pentru ca nu doresc sa transform aceste randuri intr-un atac la persoana. Prefer sa ma refer insa la limitele dumneavoastra politice...
Sunteti in fruntea filialei Covasna a Partidului Democrat Liberal (fost Partid Democrat) de „un car de ani”, cum se zice in popor. Nu ati contat, nu contati si nu veti conta niciodata din punct de vedere politic. Nici dumneavoastra ca si presedinte si nici filiala pe care, inca, o conduceti. Cu toate acestea, de atatia ani de zile si cu precadere in ultimul an, preferati sa dati demnitatea pe servilism si pupincurism, principiile pe salariul gras de la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, si soarta romanilor din Covasna pe bunastarea si prosperitatea unor grofi unguri ca Antal Arpad sau Tamas Sandor, lideri ai iredentismului maghiar si ai epurarii etnice ale romanilor din Covasna.
Sunteti cel putin scarbos domnule Gheorghe Baciu pentru modul in care ati asistat pasiv la discursul in limba maghiara prilejuit de numirea in functie a prefectului UDMR Gyorgy Ervin, in sala de sedinte a Consiliului Judetean Covasna, institutie publica care apartine, inca, Statului Roman. Este scarbos ca un lider politic roman sa asiste, in tara lui, la un discurs in limba oficiala a unui alt stat, in incinta unei institutii publice fara sa protesteze in niciun fel. Ati fost la fel de scarbos si atunci cand ati cerut schimbarea din functie a domnului Codrin Munteanu, fostul prefect, pe care il depasiti doar in kilograme, dimensiunea cefei si la talia pantalonilor. Sunteti la fel scarbos atunci cand aveti impresia ca negociati ceva cu „partenerii loiali” din UDMR...Dumneavoastra nu negociati nimic domnule Baciu. Dumneavoastra executati doar ceea ce vi se spune de la Brasov sau Bucuresti. Si acum la fel ca si in cazul ungerii sefului PD-L Sfantu Gheorghe in persoana unui alt limitat, amic de viziuni antiromanesti si separatiste cu grofii Antal Arpad si Tamas Sandor, veterinarul Dan Manolachescu.
Este trist ca un fost comunist „face cartile” si la 20 de ani de la evenimentele din decembrie 1989. Este trist ca un roman covasnean isi vinde fara scrupule conjudetenii romani, devenind pentru „un pumn de galbeni” un Iuda pentru romanii din Covasna. Este trist faptul ca varsta inaintata pe care o aveti nu va ajuta inca sa vedeti cat de penibil sunteti.

Dan Tanasa
Madrid, Spania
14 ianuarie 2010
http://tanasadan.blogspot.com/2010/01/scrisoare-deschisa-domnului-gheorghe.html




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu