micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

miercuri, 6 ianuarie 2010

Prefectul Gyorgy Ervin, baronul local din Covasna


Motto: “La Bucuresti cu 5.000 de lei nu traiesti asa de bine ca la Sfantu Gheorghe, asta e garantat”

Prefectul Judetului Covasna, Gyorgy Ervin

La inceputul lunii octombrie o mare parte a opiniei publice din Covasna a fost contrariata de declaratiile Prefectului Judetului Covasna Gyorgy Ervin (foto), fost membru UDMR, care afirma ca in judetul Covasna se traieste mai bine cu un salariu de 1.500 de lei decat in Bucuresti cu unul de 5.000 de lei pe luna. Gyorgy Ervin incerca, bineinteles fara sa isi propuna, sa legitimeze politica UDMR in sectorul administratiei publice locale din Covasna si Harghita, zona pe care o controleaza din 1990 incoace. Astfel, in ciuda faptului ca politica UDMR de administrare a judetului Covasna a transformat judetul intr-un adevarat paradis al magazinelor second-hand (in Sfantu Gheorghe exista chiar un magazin de haine la mana a doua care se lauda cu sintagma „first class”!) care abunda in boarfe aduse din lumea civilizata, prefectul judetului Covasna incerca timid sa ne convinga ca de fapt saracia judetului este o valoare de care ar trebui sa ne bucuram si sa profitam. Profitati ca sunteti saraci si ca va imbracati cu haine la mana a doua, asta parea ca le spune prefectul covasnenilor! Asta in ciuda faptului ca, conform Institutului National de Statistica in anul 2007 in judetul Covasna s-a castigat un salariu mediu de 792 lei, cu 24% mai putin decat media pe tara.

Gura pacatosului adevar graieste

Ce nu stiu insa locuitorii judetului Covasna este ca, cu doar cateva zile inainte sa faca aceste declaratii, Gyorgy Ervin incasase pe cardul de salariu al domniei sale suma de 7.570 lei net (2.062 euro). Credeti ca domnul Gyorgy Ervin munceste de zece ori mai mult decat un simplu cetatean din Covasna? Credeti ca domnul Prefect Ervin e un geniu, o eminenta cenusie pe care judetul Covasna are sansa sa o aiba in frunte?

Mai mult, mai exista o informatie pe care muncitorii, fie ei romani sau maghiari, din judetul administrat si controlat de UDMR de 19 ani nu o stiu. Suma indicata mai sus nu este maximul unui salariu primit de prefectul de Covasna anul acesta. Domnul Prefect a incasat mai mult in luna martie 2008, suma neta fiind de 8.222 lei, adica 2.283 euro. Adica prefectul de 2000 de euro pe luna isi permite sa le vorbeasca covasnenilor de 200 de euro pe luna despre sansa de a trai in Covasna si de a fi condusi de primari, presedinte de consiliu judetean si prefect fosti sau actuali membri ai UDMR?

Orice alt comentariu este inutil. Ca tanar muncitor al acestei tari vreau doar sa ii transmit domnului prefect Gyorgy Ervin ca obrazul domniei sale este mai gros decat pielea tabacita de pe fundul unui porc. Este singura explicatie pe care o pot da in incercarea de a elucida imprejurarile in care domnul prefect a facut aceste declaratii.





Sursa: http://tanasadan.blogspot.com/2008/11/prefectul-gyorgy-ervin-baronul-local.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu