Cristian Diaconescu s-a decis să candideze la şefia PSD/Foto: grupRC.ro

Vicepreşedintele PSD a declarat vineri că "nu se pune problema deocamdată a asumării vreunei candidaturi" pentru şefia partidului, refuzând însă să precizeze dacă exclude în acest moment o astfel de candidatură.

De asemenea, el a menţionat că "este extrem de important să se realizeze o separare între funcţia publică, funcţia eventual guvernamentală şi funcţia politică în interiorul partidului".

Pe de altă parte, preşedinţii de filiale PSD care au discutat, vineri seară, la Poiana Braşov, cu Mircea Geoană, au căzut de acord să solicite convocarea unui congres extraordinar, în perioada 20-25 februarie, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse participante la discuţii.

Potrivit unor surse din PSD, la discuţiile de la Poiana Braşov au participat 21 de preşedinţi de organizaţii, majoritatea din Ardeal, fiind prezenţi şi Viorel Hrebenciuc şi Marian Vanghelie. Argumentele invocate au fost legate de faptul că amânarea congresului alimentează conflictele interne legate de lupta pentru funcţiile de conducere.

Potrivit statutului PSD, alegerile pentru structurile centrale ale partidului ar trebui să aibă loc la patru ani, ultimul congres în care au avut loc astfel de alegeri fiind în decembrie 2006.

Statutul PSD prevede că un congres extraordinar poate fi convocat, în situaţii deosebite sau pentru modificarea statutului sau a programului politic, la solicitarea a cel puţin 16 consilii ale organizaţiilor partidului.

Solicitarea convocării congresului extraordinar în 20-25 februarie ar putea fi făcută publică de către preşedinţii de organizaţii prezenţi la Poiana Braşov la Comitetul Executiv Central programat pentru 25 ianuarie sau chiar în cursul zilei de sâmbătă.

http://www.realitatea.net/cristian-diaconescu-va-candida-pentru-presedintia-psd_696720.html