micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

luni, 18 ianuarie 2010

cojocari.ro : Băsescu şi moldovenii

Va recomandam un articol de pe blogul lui Vitalie Cojocari:


Bună ziua domnule Băsescu, bine aţi venit domnule preşedinte. Eh, ce multe s-au schimbat de când nu aţi mai dat pe la noi! Ultima dată, aţi făcut o baie de mulţime, numai că eraţi flancat îndeaproape de poliţişti. Pe atunci Voronin era mare boier mare, acum, e altul şeu’. De fapt, avem mai mulţi boşi. Aşa că poliţiştii noştri vă vor lăsa mai liber, nu vă vor păzi de mulţime. Totuşi, aveţi grijă. S-ar putea să vă năvălească cu probleme multe.

Sărmanii oameni. Pentru o amărâtă de viză se omoară la consulat. Chiar nu se poate face nimic pentru ei? Funcţionari mai mulţi, un sistem mai simplu de acces? Stau în vânt, în soare. Plouă, iar ei tot stau să-şi ia mult râvnita viză. Ce mai e cu prostia referitoare la cei 500 de euro, pe care trebuie să-i ai asupra ta? Cică nu mai e obligatoriu, dar prietenii îmi spun că li se solicită în continuare. Of. Greu este să fii om simplu. “Marilor” politicieni le este în cot de tine. Dacă mai eşti şi moldovean, gata, eşti de calitate inferioară.

De departamentul pentru cetăţenie din Bucureşti ce să mai zic? Aveţi habar ce se întâmplă acolo? Ştiţi ce umilinţe şi aşteptări prelungite sunt nevoiţi să suporte moldovenii. Domnule preşedinte, domnule Băsescu. Faceţi ceva! Poate cad în patetism, dar nu uitaţi, oamenii ăştia din Moldova v-au votat. Nu, nu este un şantaj! Încerc să vă dibuiesc locul sensibil şi să apăs pe el.

Săracii moldoveni, v-au votat. Au uitat de momentul penibil în care l-aţi urcat pe tron pe Voronin. S-a întâmplat atunci când aţi venit în plină campanie electorală şi v-aţi întâlnit cu comunistul namber oan. Încă pe atunci era posibilă o revoluţie twitter, portocalie. Aţi cam încurcat iţele. Nu-i nimic, vă iertăm. Noi, moldovenii suntem iertători şi ospitalieri. Mai suntem şi umili, supuşi, servili. Nu ne trebuie mult, doar cineva puternic să i se facă milă de noi şi să ne ajute în sărăcia noastră.

http://cojocari.ro/2010/01/basescu-si-moldovenii/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu