micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

vineri, 23 aprilie 2010

SI DACA PROSTIA AR DUREA. Fara sa zica nimic, ministrul Elena Udrea imi raspunde pe blogul sau la scrisoarea deschisa!

Ministrul isi reafirma sustinerea pentru promovarea turistica a judetelor Covasna si Harghita sub sintagma "tinutul secuiesc"!

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului in Guvernul Emil Boc mi-a raspuns ieri pe blogul sau la scrisoarea adresata de subsemnatul in data de 19 aprilie prin care am protestat fata de declaratiile sale iresponsabile privind utilizarea sintagmei "tinutul secuiesc" pentru promovarea in scop turistuic a zonei Covasna-Harghita.

Inutil sa mai adaug faptul ca ministrul Elena Udrea reproduce aproape ca un papagal ideologia basesciana privind binele poporului, indiferent ca vorbim de poporul de la Braila, Plescoi sau Miercurea Ciuc, indiferent ca vorbim de romani sau maghiari. Pana una alta, in Covasna si Harghita maghiarii detin controlul institutiilor publice de peste 20 de ani de zile, nu romanii. Si dupa cum am demostrat aici, romanii, nu maghiarii, sunt epurati etnic in Covasna si Harghita.

Fara sa spuna nimic, Udrea ma contrazice pe blogul sau vorbindu-mi de planurile sale cincinale dar fara sa imi raspunda concret la intrebarile si problemele subliniate de mine in scrisoare. Normal, eu nu ii pot aduce voturi. In schimb, UDMR-istul Antal Arpad, primarul din Sfantu Gheorghe, cel care i-a amenintat pe romanii din Covasna si Harghita cu soarta sarbilor din Kosovo ii poate aduce in schimb multe voturi, in ecuatia viitoare a candidaturii sale la functia suprema in stat.

Problema nu este faptul ca la Biblioteca Judeteana Covasna sau Primaria Sfantu Gheorghe nu sunt angajati romani. Problema este ca Dan Tanasa e extremist pentru ca intreaba autoritatile de ce nu sunt angajati romani in cele doua institutii si cere ca si romanii sa fie angajati in aceste institutii. Problema nu este faptul ca autoritatile publice locale din Covasna si Harghita nu reproduc stema Romaniei pe documentele oficiale. Problema este ca Dan Tanasa cere respectarea Constitutiei. Problema nu este faptul ca Tamas Sandor, presedintele Consiliului Judetean Covasna este cercetat de Parchetul de pe langa Judecatoria Sfantu Gheorghe pentru utilizarea unui slogan similar celui nazist (foto sus), problema este ca Dan Tanasa a sesizat acest lucru.

Ii reamitesc Elenei Udrea ca extremistii sunt cu ea la masa, nu cu mine pe blog. Ii reamintesc Elenei Udrea o declaratie a primarului Antal Arpad din 2006, de pe vremea cand acesta era deputat in Parlamentul Romaniei:
”Sper că domnului președinte nu-i va plăcea dacă românii din ținutul secuiesc vor ajunge să aibă soarta sârbilor din Kosovo. Trebuie să se orienteze și să decidă dacă vrea să devină un Tito sau un Milosevic al României? – a declarat Antal Arpad”. Printre altele, Antal Arpad consideră că Ținutul Secuiesc nu este încă un vulcan activ, lupta pentru autonomie de abia de acum va începe și nu este indiferent cum se va raporta la aceasta puterea românească de la centru, pentru că în funcție de aceasta se va decide dacă vom înainta înspre un Kosovo sau înspre Muntenegru, Tirolul de Sud, Catalonia – a accentuat deputatul (pentru conformitate aici).
Foto: Gandul (Elena Udrea cu Tamas Sandor), www.ciutacu.ro (Elena Udrea)

Sursa: http://tanasadan.blogspot.com/

Un comentariu: