micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

joi, 22 aprilie 2010

Scrisoare deschisa doamnei Maria Toghina, presedinte director general al Radio Romania

Scrisoare deschisa

Doamnei Maria Toghina,
Presedinte Director General al Radio Romania,

Stimata doamna Toghina,
Am intrat, in cursul zilei de ieri, in posesia adresei nr. 810/12.03.2010, adresa, ce are antetul Radio Romania si poarta semnatura dumneavoastra, pe care ati expediat-o Consiliului National al Audiovizualului. CNA va solicitase un punct de vedere deoarece analizeaza petitia unui cetatean care a reclamat utilizarea, la postul public de radio, a sintagmei „tinutul secuiesc”. Petitionarul a afirmat faptul ca „folosirea acestei sintagme la posturile publice de radio si tv... reprezinta transformarea acestor institutii in instrumente de propaganda a intereselor partidelor aflate la putere”.

Doresc in primul rand sa va transmit faptul ca sustin in totalitate petitia domnului Mihai Tociu, in absolut toate punctele argumentate de domnia sa. In al doilea rand doresc sa imi exprim consternarea fata de modul rusinos in care ati aparat folosirea sintagmei „tinut secuiesc” in programele Radio Romania in fata Consiliului National al Audiovizualului. Argumentele dumneavoastra sunt delirante: faptul ca sintagma „tinutul secuiesc” a inceput sa intre in uzul public, faptul ca „tinutul secuiesc” este marca inregistrata la OSIM si faptul ca ministrul Elena Udrea s-a aratat ca fiind de acord ca „tinutul secuiesc” sa fie promovat la fel ca si Tinutul Bucovinei, Tinutul Oasului sau Tinutul Barsei.
Tinutul Bucovinei sau Tinutul Fagarasului, stimata doamna, sunt zone geografice romanesti, zone cu care ne mandrim si pe care nimeni nu le contesta. In schimb, asa-zisul „tinut secuiesc” este o zona care are la baza principiul etnic (este invocata o etnie care nici macar nu exista, cea a secuilor!) si care este contestat de catre cateva sute de mii de romani din cele doua judete, si nu numai, romani care sunt supusi unui proces violent de epurare etnica, in acest asa-zsi „tinut secuiesc”, de catre Uniunea Democrata Maghiara din Romania, cea care controleaza politic si administrativ zona „tinutului secuiesc”.
Fiind inflacarat de usurinta cu care tot felul de sintagme intrate in uzul public apar in programele radioului public astept cu interes momentul in care Radio Romania va incepe sa utilizeze o alta sintagma, mult mai veche decat „tinutul secuiesc”, cea a „Tarii lui Papura-Voda”!
Promit ca daca Radio Romania nu va incepe sa utilizeze aceasta sintagma de buna voie, o voi inregistra chiar si la OSIM, pentru a facilita decizia Radio Romania de a o utiliza in programele sale.

In al treilea rand, constat stimata doamna, faptul ca ignoranta care va caracterizeaza atunci cand vine vorba de chestiunea „tinutului secuiesc” v-a transformat in instrument al propagandei iredentist-sovine maghiare promovata de ani de zile de catre Uniunea Democrata Maghiara din Romania si Partidul Civic Maghiar.
Garda Maghiara, Consiliul National Secuiesc sau alte asemenea organizatii extremiste maghiare isi rad in barba cand vad cum autoritatile publice centrale ale statului roman argumenteaza cu atata abnegatie folosirea acestei sintagme in spatiul public. „tinutul secuiesc” la care face referire domnul Tociu si pe care dumneavoastra il sustineti din pozitia de presedinte al Radio Romania este acelasi „tinut” despre care extremistii maghiari sustin ca „Nu este Romania”, asa cum au facut-o la Cluj Napoca in 15 martie 2010, extremisti care au defilat alaturi de ministrul Cseke Attila, fara ca acesta din urma sa se delimiteze de aceste sloganuri iredentist-sovine.

Va promit ca voi incerca sa va propun pentru un premiu al Fundatiei Julianus, fundatie care a premiat-o si pe avocata Eva Maria Barki (persoana non-grata in Romania in urma cu cativa ani!), pentru promovarea autonomiei teritoriale pe criterii etnice a maghiarilor din Covasna si Harghita.

Dan Tanasa

22 aprilie 2010

Sfantu Gheorghe, Covasna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu