micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

miercuri, 21 aprilie 2010

De ce evita CNCD sa se pronunte in cazul sesizarii privind steagul secuiesc ?

Preluare din: http://www.urbaniulian.ro/2010/04/21/de-ce-evita-cncd-sa-se-pronunte-in-cazul-sesizarii-privind-steagul-secuiesc/

---------- Forwarded message ----------

From: Dan Tanasa
Date: 2010/4/21
Subject: Concluzii scrise dosar 22/2010 (petitie nr. 519/19.01.2010)
To: Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii <cncd@cncd.org.ro>
Cc: Dan Dragus CNCD <daniel.dragus@cncd.org.ro>, Rodina Olimpiu CNCD <rodinaolimpiu@yahoo.com>, tanasa dan <tanasa.dan@gmail.com>, Senatorul Iulian Urban <iulian.urban@gmail.com>







Catre,

CONSILIUL NATIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINARII


In atentia


Domnului Presedinte Csaba Ferenc Asztalos


Sediul: Piaţa Walter Maracineanu, nr. 1-3, sector 1, Bucuresti



Nr. Dosar: 22/2010

Petiţie: 519/19.01.2010



Obiect: referitor la punctul de vedere formulat de Consiliul Judeţean Harghita urmare a petiţiei subsemnatului, vă înaintez, urmare a adresei C.N.C.D. nr. 2089/2010 următoarele

concluzii scrise



prin care, în raport de calitatea Consiliului National pentru Combatarea Discriminarii de garant al respectării şi aplicării principiului nediscriminării, de responsabilitatea ce vă revine în ceea ce priveşte armonizarea dispoziţiilor din cuprinsul actelor administrative care contravin principiului nediscriminării, precum şi a atribuţiei de investigare, constatare şi sancţionare faptelor de discriminare,

în temeiul art. art. 19, alin. (2) din O.G. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare

Vă rog să constataţi şi să sancţionaţi discriminarea produsă comunităţii româneşti din judeţul Harghita prin adoptarea de către Consiliul Judeţean Harghita a Hotărârii nr. 269/2009 prin care, aşa zisul „steag secuiesc” a fost aprobat ca steag al Judeţului Harghita.

În ce priveşte punctul de vedere al C.J. Harghita consider că acesta este pur speculativ şi nefundamentat legal.

1. Astfel, consider că invocarea lipsei legitimării procesuale active, precum şi a lipsei unui interes în speţă pe motivul că nu am domiciliul în judeţul Harghita este nefundamentată. După cum reiese din materialele anexate şi din procesul – verbal al şedinţei C.J. Harghita aprobarea drapelului judeţului a generat proteste din partea consilierilor judeţeni al Partidului Civic Maghiar pe motivul că: „Steagul respectiv, de culoare albastră, pe care se află o dungă aurie, alături de Soarele şi Luna, este folosit de mai mult timp de Consiliul Naţional Secuiesc, organizaţie care luptă pentru autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc. De altfel, în urmă cu câteva luni, acest steag a fost votat, într-o şedinţă a Consiliului Naţional Secuiesc, ca viitorul steag al Ţinutului Secuiesc”.

Drapelul aprobat în aceste condiţii a fost arborat pe Palatul Administrativ din Miercurea Ciuc la data de 15 martie 2010. În discursul rostit la manifestări, în faţa mulţimii, Preşedintele C.J.Harghira, dl. Borboly Csaba a afirmat că „acest drapel este al întregului Ţinut Secuiesc”.

În atare împrejurări, domiciliul subsemnatului nu are importanţă deoarece comportamentul manifestat în public, având caracter de propagandă naţionalist-şovină, de instigare la ură naţională, ori acel comportament care are ca scop sau vizează atingerea demnităţii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptat împotriva unei comunităţi aduce atingere şi membrilor colectivităţii naţionale, nu doar membrilor colectivităţii locale.

Conform art. 15 din O.G. 137/2000 această faptă constituie contravenţie.

2. Cel de-al doilea şi ultimul argument al apărării Consiliului Judetean Harghita, insistă pe larg asupra faptului că nu s-ar fi produs un tratament diferenţiat, deosebire, excludere etc..

Rog stimaţii membrii ai Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii să observe următoarele două aspecte:

a) pe de o parte faptul că drapelul judeţului este aşa zisul „drapel al Ţinutului Secuiesc”;

b) pe de altă parte, punctul de vedere al celor doi consilieri judeţeni români care reclamă faptul că „pe steag nu se regăseşte nici un simbol reprezentativ pentru românii din judeţ”. Ei făcând un apel către conducerea Consiliului Judetean Harghita „să dea dovadă de toleranţă şi respect reciproc şi să accepte ca pe steagul judeţului să apară măcar un element care să-i reprezinte pe români”.

Se face astfel dovada că drapelul în cauză nu este reprezentativ pentru întreaga comunitate a judeţului Harghita, fiind un simbol al separatismului pe criterii etnice în care populaţia de naţionalitate română nu se regăseşte, după cum afirmă reprezentanţii comunităţii româneşti în Consiliul Judetean Harghita.

Dacă în prima situaţie domiciliul subsemnatului nu împietează asupra legitimităţii mele procesuale şi asupra interesului meu, cu siguranţă, în ambele situaţii, prin gravitatea şi amploarea discriminării care vizează o comunitate întreagă, şi afectează raporturile esenţiale dintre cetăţenii de naţionalitate română şi principala autoritate a administraţiei publice locale din judeţul Harghita, consider că pe baza sesizării mele, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, în raport de calitatea de garant al respectării şi aplicării principiului nediscriminării, de responsabilitatea ce vă revine în ceea ce priveşte armonizarea dispoziţiilor din cuprinsul actelor administrative, în speţă o hotărâre a Consiliului Judetean Harghita, care contravin principiului nediscriminării, ar trebui ca din oficiu să vă sesizaţi şi să interveniţi pentru înlăturarea şi sancţionarea faptei discriminatorii.

Mai mult, dupa cum am aratat si in cuprinsul petitiei subsemnatului, faptul ca steagul astfel adoptat este unul discriminatoriu este relevat chiar de catre afirmatiile consilierilor judeteni ai PCM care au declarat pentru presa locala, prin vocea consilierului judetean Arus Zsolt, ca ,,steagul judeţului trebuie să fie diferit faţă de steagul secuiesc, pentru ca simbolurile secuieşti să fie diseminate cât mai bine", ceea ce confirma faptul ca steagul astfel adoptat reprezinta de fapt steagul secuiesc, un steag folosit de catre o organizatie extremis-sovina maghiara, intitulata Consiliul National Secuiesc, neinregistrata legal in Romania (conform adresei Ministerului Justitiei nr. 110901/13.10.2008). Faptul ca steagul astfel adoptat este in fapt steagul secuiesc, un element simbolic definitoriu doar pentru etnia secuilor/maghiarilor locuitori in zona, este confirmat chiar de catre presedintele CJ Harghita, Borboly Csaba care nu doar ca nu infirma aceste afirmatii ale presei locale si centrale dar chiar subliniaza faptul ca este important sa nu fie doar un simbol al unei organizatii (adica al Consiliului National Secuiesc) ci sa fie un simbol al comunitatii si nimeni sa nu mai fie amendat pentru arborarea lui.

În probaţiune vă depun câteva materiale de presă care au reflectat situaţia reclamată. Nu vă pot depune şi comentariile cititorilor care i-ar dovedii dlui Preşedinte al Consiliului Judetean Harghita interesul românilor din majoritatea judeţelor ţării pentru faptele sale.

Tot în probaţiune solicit audierea consilierilor judeţeni români din Consiliul Judetean Harghita care au reclamat lipsa de toleranţă şi respect reciproc cu ocazia adoptării actului administrativ normativ de aprobare a steagului judeţului Harghita şi care au votat „împotrivă”, respectiv dl. Cristinel Glodeanu şi dna. Sabina Stoia, precum si domnul Arus Zsolt, consilier judetean din partea Partidului Civic Maghiar, care de asemenea a votat impotriva.

Cu stima,

Dan Tanasa,

21 aprilie 2010

Sfantu Gheorghe
Anexe

http://www.realitatea.net/steagul-secuiesc-a-fost-arborat-pe-frontispiciul-palatului-administrativ-al-judetului-harghita_704659.html

Autorităţile judeţene din Harghita au arborat, luni, drapelul secuiesc, ca steag al judeţului, pe frontispiciul Palatului Administrativ, lângă drapelul României. Aproximativ 700 - 800 de persoane au participat la eveniment. Toţi aveau în piept cocardă roşu-alb-verde, dar şi un steag secuiesc.

La eveniment a fost prezent preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, deputatul UDMR Korodi Attila şi reprezentanţii harghiteni ai Consiliului Naţional Secuiesc. Înainte de arborare, reprezentanţii bisericilor istorice maghiare au sfinţit şi au binecuvântat drapelul, iar după înălţarea acestuia, cei prezenţi s-au rugat şi au cântat imnul secuiesc. Preşedintele Consiliului Judeţean a spus în faţa mulţimii că acest drapel este a întregului Ţinut Secuiesc şi că este un drapel nou, pentru care nu s-a vărsat sânge. Totodată, Borboly a subliniat că steagul secuiesc va rămâne arborat pe clădirea Palatului Administrativ.

Steagul secuiesc a devenit drapelul judeţului Harghita în urma aprobării, de către consilierii judeţeni, a unui proiect de hotărâre, la sfârşitul lunii noiembrie 2009. Acelaşi drapel, de culoare albastru-auriu, a fost adoptat şi de Consiliul Naţional Secuiesc, ca viitorul steag al Ţinutului Secuiesc. Steagul secuiesc este arborat pe mai multe clădiri ai primăriilor din comunele judeţului Harghita, dar şi pe frontispiciul Primăriei municipiului Miercurea Ciuc şi din Gheorgheni. De fapt, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsak Balazs, a solicitat în scris încă din august 2008, primarilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, să oficializeze folosirea drapelului albastru-auriu al secuilor prin arborarea lui pe frontispiciile primăriilor şi instituţiilor din subordinea administraţiilor publice locale.

Arborarea drapelului secuiesc a fost primul moment festiv din şirul evenimentelor organizate luni de liderii locali şi judeţeni pentru comemorarea zilei de 15 martie.

http://www.antena3.ro/stiri/romania/drapelul-secuiesc-a-fost-aprobat-ca-steag-al-judetului-harghita_86058.html

Drapelul secuiesc a fost aprobat ca steag al judeţului Harghita

Consilierii judeţeni harghiteni au aprobat, joi, un proiect de hotărâre prin care steagul Consiliului Naţional Secuiesc devine şi steagul judeţului Harghita şi poate fi folosit la manifestări festive.

Steagul respectiv, de culoare albastră, pe care se află o dungă aurie, alături de Soarele şi Luna, este folosit de mai mult timp de Consiliul Naţional Secuiesc, organizaţie care luptă pentru autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc. De altfel, în urmă cu câteva luni, acest steag a fost votat, într-o şedinţă a Consiliului Naţional Secuiesc, ca viitorul steag al Ţinutului Secuiesc, scrie Agerpres.

Împotriva proiectului de hotărâre au votat doi consilieri PSD şi reprezentantul Partidului Civic Maghiar (PCM), Arus Zsolt, în vreme ce alţi şapte consilieri PCM s-au abţinut de la vot. Singurii care au fost de acord cu proiectul au fost cei 18 consilieri UDMR prezenţi la şedinţă.

Consilierii PCM nu au fost de acord cu proiectul deoarece Consiliul Naţional Secuiesc nu a fost consultat dacă este de acord ca steagul său să devină steagul judeţului Harghita.

Consilierul PCM Arus Zsolt a prezentat chiar şi o listă de semnături ale unor persoane care îşi exprimă protestul faţă de această iniţiativă şi a susţinut că ''steagul judeţului trebuie să fie diferit faţă de steagul secuiesc, pentru ca simbolurile secuieşti să fie diseminate cât mai bine'', transmite Agerpres.

De cealaltă parte, consilierii social democraţi au reclamat faptul că pe steag nu se regăseşte nici un simbol reprezentativ pentru românii din judeţ. Ei au făcut apel să dea dovadă de toleranţă şi respect reciproc şi să accepte ca pe steagul judeţului să apară măcar un element care să-i reprezinte pe români.

http://www.napocanews.ro/2010/03/steagul-secuiesc-a-fost-arborat-pe-frontispiciul-palatului-administrativ-al-judetului-harghita.html

Steagul secuiesc a fost arborat pe frontispiciul Palatului Administrativ al judeţului Harghita

Autorităţile judeţene din Harghita au arborat, luni, drapelul secuiesc, ca steag al judeţului, pe frontispiciul Palatului Administrativ, lângă drapelul României. Aproximativ 700 – 800 de persoane au participat la eveniment. Toţi aveau în piept cocardă roşu-alb-verde, dar şi un steag secuiesc.

La eveniment a fost prezent preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, deputatul UDMR Korodi Attila şi reprezentanţii harghiteni ai Consiliului Naţional Secuiesc. Înainte de arborare, reprezentanţii bisericilor istorice maghiare au sfinţit şi au binecuvântat drapelul, iar după înălţarea acestuia, cei prezenţi s-au rugat şi au cântat imnul secuiesc. Preşedintele Consiliului Judeţean a spus în faţa mulţimii că acest drapel este a întregului Ţinut Secuiesc şi că este un drapel nou, pentru care nu s-a vărsat sânge. Totodată, Borboly a subliniat că steagul secuiesc va rămâne arborat pe clădirea Palatului Administrativ.

Steagul secuiesc a devenit drapelul judeţului Harghita în urma aprobării, de către consilierii judeţeni, a unui proiect de hotărâre, la sfârşitul lunii noiembrie 2009. Acelaşi drapel, de culoare albastru-auriu, a fost adoptat şi de Consiliul Naţional Secuiesc, ca viitorul steag al Ţinutului Secuiesc. Steagul secuiesc este arborat pe mai multe clădiri ai primăriilor din comunele judeţului Harghita, dar şi pe frontispiciul Primăriei municipiului Miercurea Ciuc şi din Gheorgheni. De fapt, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsak Balazs, a solicitat în scris încă din august 2008, primarilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, să oficializeze folosirea drapelului albastru-auriu al secuilor prin arborarea lui pe frontispiciile primăriilor şi instituţiilor din subordinea administraţiilor publice locale.

Arborarea drapelului secuiesc a fost primul moment festiv din şirul evenimentelor organizate luni de liderii locali şi judeţeni pentru comemorarea zilei de 15 Martie, (…).

http://www.gds.ro/Ultima%20ora/2010-03-15/Steagul+secuiesc+a+fost+arborat+pe+frontispiciul+Palatului+Administrativ+al+judetului+Harghita

Steagul secuiesc a fost arborat pe frontispiciul Palatului Administrativ al judeţului Harghita


Ultima ora

Autorităţile judeţene din Harghita au arborat, luni, drapelul secuiesc, ca steag al judeţului, pe frontispiciul Palatului Administrativ, lângă drapelul României, transmite corespondentul NewsIn.

Aproximativ 700 - 800 de persoane au participat la eveniment. Toţi aveau în piept cocardă roşu-alb-verde, dar şi un steag secuiesc. La eveniment a fost prezent preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, (…).Preşedintele CJ a spus în faţa mulţimii că acest drapel este a întregului Ţinut Secuiesc şi că este un drapel nou, pentru care nu s-a vărsat sânge. Totodată, Borboly a subliniat că steagul secuiesc va rămâne arborat pe clădirea Palatului Administrativ.

Dan Tanasa http://tanasadan.blogspot.com/

Sursa: http://www.urbaniulian.ro/2010/04/21/de-ce-evita-cncd-sa-se-pronunte-in-cazul-sesizarii-privind-steagul-secuiesc/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu