micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

luni, 12 aprilie 2010

DUPA 20 DE ANI DE ADMINISTRATIE UDMR judetul Covasna este lider...la avorturi!

Covasna, judetul cu cele mai multe avorturi


Judetul Covasna figureaza pe primul loc in tara la capitolul avorturi. Potrivit Anuarului de Statistica Sanitara, anul trecut in judetul Covasna s-au inregistrat 1270 de avorturi la 1000 de nascuti vii, aproape dublu fata de media nationala (574).


In opinia medicului ginecolog Antal Almos, una dintre explicatiile pentru care judetul Covasna se situeaza in fruntea acestui top il constituie educatia sanitara deficitara in ce priveste metodele contraceptive.

Indeosebi femeile care traiesc in medii sociale defavorizate sunt cele care nu folosesc contraceptive, fie pentru ca nu au bani, fie pentru ca nu stiu despre existenta acestora, afirma dr. Antal Almos, potrivit caruia si medicii de familie ar trebui sa se implice mai mult in campania de informare.

Pe de alta parte, acesta considera ca statisticile nu sunt pe deplin relevante, deoarece nu iau in calcul si avorturile facute in cabinetele private. 'In judetul Covasna, majoritatea avorturilor se fac in spitale, cata vreme in alte judete, in special in cele mari, se fac mai mult in cabinete private. Si acestea trebuie luate in calcul ', a declarat Antal Almos.

Potrivit Anuarului de Statistica Sanitara 2009, judetul Covasna figureaza pe primul loc in tara si in ce priveste durata de spitalizare la neurologie si medicina interna, cu o rata aproape dubla fata de media nationala.

Directorul adjunct al Directiei Sanitare Covasna, dr. Gheorghe Stefan Mereuta a confirmat cresterea numarului de accidente cerebrale vasculare in judet, insa, in opinia sa, motivul pentru care durata de spitalizare este mare se datoreaza lipsei unui spital destinat bolnavilor cronici.

'Avem o singura sectie de cronici la Sfantu Gheorghe, cu 36 de paturi, care este suprasolicitata', a declarat dr. Mereuta, mentionand ca, in opinia sa, s-ar putea infiinta un asezamant medical pentru bolnavii cu afectiuni neurologice cronice in noul spital de la Intorsura Buzaului, care este nefolosit.
Sursa: Agerpres

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu