micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

duminică, 18 aprilie 2010

Adevarul de Seara, editia de Brasov: Karpatia cântă rock împotriva românilor pe banii lor

de Sebastian Dan

Târgu Secuiesc, 17 aprilie, ora 22.00. Concert Karpatia, trupă „etno rock" din Ungaria. La sala polivalentă (sportcsarnok) din oraş începe să se adune lumea. Vreo 1.000 de persoane. Jocul de lumini scenice este sărăcăcios: doar rosu-alb-verde...

Dacă nu cunoşti trupa şi metehnele acesteia, ai zice că este şedinţă de partid. Steaguri secuieşti, drapelele Ungariei, deja o obişnuinţă în secuime, dar am văzut şi nişte steaguri cu dungi orizontale albe şi roşii (steagurile arpadiene). Purtate de vreo 20-30 de tineri îmbracaţi în negru, cu bonete negre pe cap. Gestapovişti de modă nouă. Mişcarea lor este interzisă în Ungaria, dar este tolerată în România.

Mişcarea celor 64 de comitate (HVIM) foloseşte fără nicun fel de opreşlişte însemnul fascist în România. Însemn folosit şi pe afişul concertului (vezi foto). Mai mult, Organizatorii concertului de la Oradea nu sunt la primul scandal. Jurnalistul Toroczkai Laszlo, preşedintele Mişcării Tinerilor din cele 64 de Comitate (HVIM), este considerat „persona non grata" în Slovacia, având interdicţie de intrare în ţară pe o perioadă de 5 ani, iar în urmă cu 4 ani i-a fost interzisă intrarea şi în România.

La Târgu Secuiesc, concertul celor de la Karpatia a fost sprijinit de catre Tinerii Maghiari din Ardeal (EMI), organism binecunoscut pentru organizarea taberelor paramilitare de la Gheorgheni, în care cer anularea Tratatului de la Trianon sau unde se cere declanşarea unui conflict pentru obţinerea autonomiei teritoriale a maghiarilor din Ardeal. (Taberele de la Gheorgheni sunt o copie fidelă a taberei neohortysto - revizionisto - naziste Magyar Sziget, de la Kissmaros - Ungaria. La aceste tabere participă organizaţii naziste interzise în Ungaria, cum sunt Garda Maghiară, Dreapta pentru Ungaria, Tineretul Maghiar Unit, Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate - n.a.).

Integral in Adevarul de Seara, editia de Brasov

Vezi si http://sebastiandan.blogspot.com/2010/04/romanii-masochisti-etnici.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu