micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

joi, 22 aprilie 2010

Metodele lui Milosevici aplicate sub Tadici: 50 de romani din Timoc interpelati de politie, pe motive politice

In timp ce lideri ai romanilor din Serbia, inclusiv din Timoc, se intalneau cu Presedintele Camerei Deputatilor, dna. Roberta Anastase, la Bucuresti, politia sarba, la ordinele primite de la ministrul de interne de la Belgrad, Ivita Dacic, desfasura la Petrovat, in Timoc, o operatiune fara precedent. O operatiune de intimidare a romanilor/vlahilor care sustin lista actualului Consiliu National al Minoritatii Nationale Rumane din Serbia, chemand la ancheta 50 de romani din cei care semnasera pe lista doctorului Pedrag Balasevic, transmite corespondentul Romanian Global News in Timoc.

Operatiunea antiromaneasca depaseste ca amploare si duritate orice alta actiune desfasurata impotriva romanilor/vlahilor pe timpul dictatorului Milosevic. Deltfel actiunile concertate impotriva romanilor/vlahilor timoceni in timpul regimului "democratic" al lui Tadici le intrec, de departe, pe cele desfasurate in timpul lui Milosevic.
Lideri ai romanilor timoceni contactati de corespondentul Romanian Global News cer autoritatilor de la Belgrad incetarea imediata a actiunilor de politie politica si de inspaimantare practicate impotriva romanilor/vlahilor din Timoc. In acelasi timp aceiasi lideri fac apel la autoritatile romane sa intervina ferm pe langa guvernul de la Belgrad pentru a stopa campania pornita impotriva romanilor/vlahilor din Timoc. Contactat de Romanian Global News senatorul Viorel Badea, Vicepresedinte al Comisiei de Politica Externa a Senatului Romaniei si senator pentru romanii din Europa, a declarat ca este profund ingrijorat de evolutia evenimentelor legate de comunitatea romaneasca din Timoc in aceasta perioada electorala. In acest sens va avea consultari la Bor in cel mai scurt timp cu liderii romanilor/vlahilor din zona pentru a sti exact ce actiuni trebuiesc intreprinse. "In luna mai o delegatie a Parlamentului si a Executivului de la Bucuresti va face o vizita atat comunitatii romanilor /vlahilor din Timoc cat si comunitatii romanesti din Voivodina. Romanii din Serbia indiferent cum se numesc sau cum sunt numiti, sunt una dintre cele mai importante comunitati romanesti pentru noi", a declarat senatorul Viorel Badea.

La randul sau seful Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni ( DRP), secretarul de stat Eugen Tomac a spus ca a fost informat asupra evenimentelor, urmand sa aiba o reactie oficiala in cursul zilei.
In acest timp vizita delegatie romanilor/vlahilor din Serbia continua la Bucuresti. Dupa Patriarhie, Parlament, TVR si DRP, astazi va merge la Ministerul Educatiei, Institutul Cultural Roman si Radio Romania, maine 23 aprilie urmand sa fie primiti la Administratia Prezidentiala.
Sursa: Romanian Global News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu