micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

sâmbătă, 17 aprilie 2010

Agresiune imagologică. Tamas Sandor răspândeşte hărţi revizioniste în Transilvania

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, UDMR-istul Tamaş Şandor (vezi foto), a adus la Braşov, din propria colecţie, 16 hărţi ale Transilvaniei, documentele expuse fiind datate în secolele XVI-XVIII. Expoziţia a fost completată de o sesiune de comunicări pe tema hărţilor şi a istoriei Transilvaniei, susţinută de agenţi de influenţă ai hungarismului din Marea Britanie, Ungaria şi România.

Tamas Sandor a declarat că este absolut motivată dorinţa de a strânge hărţi chiar din străinătate, în scopul de a documenta şi de a delimita cât mai fidel teritoriul Transilvaniei pe hărţi confecţionate cu câteva secole în urmă.

Colecţia de hărţi a mai fost prezentată şi în Tg.Secuiesc, Sfântu-Gheorghe, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorghieni şi Cluj-Napoca.

Nu este prima oară, în istorie, când ungurii se joacă cu hărţile. Înaintea Tratatului de Pace de la Paris, Ungaria umpluse mapele negociatorilor cu hărţi ale Transilvaniei în care platourile montane, locuite numai de români, apăreau ca pustii. Populaţia maghiară, aglomerată în oraşe, apărea ca majoritară în Ardeal. Hărţile corecte, întocmite de specialişti români şi străini, au contribuit determinant în decizia marilor puteri de la Trianon.

Deoarece am înţeles că Tamas Sandor e nebun după colecţionarea de hărţi, îi prezentăm o hartă pe care, cu siguranţă, n-o deţine în colecţia sa: harta României Mari, după încheierea Tratatului de la Trianon. (F.P.)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu