micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

duminică, 25 aprilie 2010

Un român, premiat la Geneva pentru un dispozitiv care scade consumul de combustibil

Tânărul român român Corneliu Birtok Băneasă, în vârstă de 32 de ani, a fost medaliat cu aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva pentru un dispozitiv care scade consumul de combustibil de la maşină şi creşte puterea motorului.

Invenţia românului reduce cu 20% consumul de carburanţi/ Foto: corneliugroup.ro

Tânărul din Deva a prezentat în faţa juriului internaţional de la Geneva un dispozitiv de transport al aerului care permite o creştere a puterii motoarelor de maşini. Invenţia românului, care se ataşează la un filtru de aer inventat tot de el, reduce cu 20% consumul de carburanţi şi emisiile poluante.

Inventatorul este student în ultimul an la Facultatea de Inginerie din Hunedoara, care-l susţine în participarea la expoziţii internaţionale. Corneliu Birtok Băneasă a reuşit să experimenteze dispozitivele şi filtrele pe 100 de tipuri maşini pe care le monitorizează de trei ani în laboratorul de motoare al facultăţii.

Filtrele românului au fost premiate cu medalie de aur la Salonul Internaţional Inventika, cu premiul special al Asociaţiei Naţionale a Inventatorilor din Polonia, dar şi cu medalia de argint la Salonul Internaţional de la Bruxelles din 2009.

Sursa: http://www.realitatea.net/un-roman--premiat-la-geneva-pentru-un-dispozitiv-care-scade-consumul-de-combustibil_710638.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu