micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

marți, 18 mai 2010

Târgu-Mureş: Forumul românilor sunt contra adunării maghiarilor de la Versailles

Conducerea Forumului Civic al Românilor (FCR) din Mureş, Covasna şi Harghita a atacat dur intenţia liderilor maghiari care vor să se adune la Versailles cu prilejul împlinirii a 90 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon.

„Noi ne adresam opiniei publice româneşti si instituţiilor publice centrale pentru a face demersuri pe lângă autorităţile franceze care au aprobat pe 4 iunie la Trianon o adunare organizată de Uniunea Mondială a Maghiarilor, cu caracter vădit antiromânesc cu implicaţii grave asupra stabilităţii Europei. Noi vrem ca ministerul de Externe să spună francezilor că au greşit când au aprobat o adunare cu asemenea caracter revizionist", a declarat Ioan Lăcătuşu, preşedintele FCR.

Din nou Ţinutul Secuiesc

O altă temă de interes a reprezentat-o eternul subiect al Ţinutului Secuiesc. „Considerăm că această sintagmă nu acoperă astăzi realităţile demografo-istorice, deoarece 40% din populaţia celor trei judeţe nu este maghiară, la care adăugăm argumentul istoric conform căruia, înainte de 1918, lângă vestita autonomie secuiască, care a fost oprită în timpul dualismului austro-ungar, românii de aici nu au avut drepturi şi libertăţi. Nu este un proiect de interese economice, demografice, este un proiect politic care urmăreşte producerea unei zone în care românii nu îşi au locul cuvenit", a mai spus Lăcătuşu.

FCR a stabilit şi strategia de modificare a unor legi aflate în dezbaterea Parlamentului, precum modificarea Constituţiei, Legea Educaţiei sau împărţirea administrativ teritorială. Conducerea forumului a formulat şi o cerere prin care cere fonduri pentru susţinerea obiceiurilor şi tradiţiilor din aceste trei judeţe.

Ionuţ Mărian

Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/targu-mures/Targu-Mures-_Forumul_Civic_al_Romanilor_ataca_Franta_0_262773936.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu