micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

vineri, 21 mai 2010

Dan Tanasa: Petitie adresata Secretariatului General al Guvernului: UDMR refuza sa reproduca stema Romaniei pe actele oficiale din Covasna si Harghita

----- Forwarded Message ----
From: Dan Tanasa
To: Secretariatul General al Guvernului
Cc: Guvernul Romaniei ; tanasa dan ; Senatorul Iulian Urban
Sent: Fri, May 21, 2010 1:26:10 PM
Subject: Petitie in baza Legii nr. 233/2002 - stampile autoritati publice Covasna Harghita

Catre,

GUVERNUL ROMANIEI SECRETARIATUL GENERAL AL GUVERNULUI
In atentia Domnului Prin Ministru Emil BOC
Sediul: Palatul Victoria, Piaţa Victoriei, nr. 1, sector 1, Bucuresti


Obiect: sesizare privind incalcarea prevederilor Legii nr. 102/1992 de catre mai multe autoritati publice locale din judetele Covasna si Harghita, conduse de reprezentanti ai Uniunii Democrate Maghiare din Romania

Stimate domnule Prim Ministru,

In baza articolului 51 din Constituia Romaniei si in baza Legii nr. 233/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor (publicata in Monitorul Oficial nr. 296 din 30 aprilie 2002) va inaintez prezenta petitie

In fapt,

Am constat de-a lungul timpului, datorita interactiunii cu mai multe institutii ale administratiei publice locale din judetele Covasna si Harghita, conduse in totalitate de catre reprezentanti ai Uniunii Democrate Maghiare din Romania, faptul ca aceastea refuza ostentativ sa reproduca stema Romaniei pe documentele oficiale emise de catre acestea, atat in relatia cu cetatenii cat si in relatia cu alte institutii ale statului roman.

Pentru edificare redau in anexa cateva astfel de exemple.


Aceste situatii, care sunt convins ca nu sunt singulare, reprezinta in fapt o incalcare a prevederilor Legii nr. 102/1992 care stipuleaza clar la art. 4 faptul ca „Stema României va fi reprodusa pe sigiliile autorităţilor publice, pe acte oficiale, pe imprimatele şi plăcile indicatoare ale edificiilor acestora, pe moneda nationala şi pe alte semne monetare emise de România, pe însemnele şi pe unele accesorii ale uniformelor militare, în condiţiile stabilite de Guvernul României.”
Aceeasi situatie se intalneste si in cazul paginilor oficiale de internet ale acestor autoritati, care refuza sa fiseze stema Romaniei si drapelul national pe paginile oficiale de internet. Din nefericire, aceasta situatie ilegala si profund ofensatoare la adresa statului roman este tolerata de catre prefectii judetelor Covasna si Harghita, ambii numiti cu sustinerea Uniunii Democrate Maghiare din Romania.
Motivele invocate de catre autoritatile publice locale din judetele Covasna si Harghita pentru a nu reproduce stema Romaniei pe documentele oficiale sunt legate de faptul ca „Guvernul Romaniei nu a stabilit conditiile”.
Interpretarea legii este asadar tendentioasa si profund ofensatoare la adresa statului roman, gesturile acestor autoritati inscriindu-se de fapt pe linia celor revizioniste maghiare care doresc o rupere administrativa a judetelor Covasna si Harghita de Romania.

Avand in vedere acesta stare de fapt va solicit sa dispuneti de indata, in baza art. 4 din Legea nr. 102/1992, initierea unei Hotarari de Guvern cu acest obiect pentru a pune astfel capat situatiilor in care, in mod ostentativ, functionari ai administratiei publice locale, membrii ai Uniunii Democrate Maghiare din Romania, refuza sa reproduca stema Romaniei pe documentele oficiale sau pe paginile de internet ale institutiilor administratiei publice locale din Covasna si Harghita.

In speranta unui raspuns prompt,

Dan Tanasa

21 mai 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu