micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

joi, 20 mai 2010

PDL a vândut limba română ca să rămână la guvernare

Istoria şi Geografia României vor fi predate în limba minorităţilor naţionale la toate nivelurile, de la şcoala primară până la liceu
Marin Raica | Jurnalul Naţional
Istoria şi Geografia României vor fi predate în limba minorităţilor naţionale la toate nivelurile, de la şcoala primară până la liceu

PDL şi UDMR au impus în Came­ra Deputaţilor adoptarea articolului din proiectul legii educaţiei na­ţio­nale prin care se permite pre­da­rea Istoriei şi a Geografiei în lim­bi­le minorităţilor naţionale, la toa­te nivelurile şcolare. Legea mai pre­­­vede şi că pentru minoritari Limba română se predă după ma­nuale speciale, ca şi o limbă străină. So­licitările aparţin UDMR, interesată de predarea câtor mai multe discipline în limba maghiară, dar ea nu este susţinută de reprezentanţii parlamentari ai celorlalte minorităţi.

După ce dezbaterile de marţi sea­­ră au fost suspendate la cererea PDL, care nu era sigur că are suficiente voturi pentru a adopta arti­co­lul cu pricina, ieri-dimi­nea­ţă s-a sunat adunarea generală în gru­pul pedelist. Preşedinta Ca­merei De­­putaţilor, Roberta Anastase (PDL), a dat dezbaterea pe "repede înainte", lucru care l-a făcut pe pre­şedintele Comisiei de în­vă­ţă­mânt Cristian Dumitrescu (PSD) să se simtă "atras într-o ma­şi­­na­ţiu­ne de vot". Văzând că nu pot îm­piedica adoptarea artico­lu­lui, de­putaţii liberali au părăsit sa­la de şe­dinţă, în semn de protest fa­­ţă de for­­ţarea votului, acuzân-du-i pe pe­delişti că acceptă cererile UDMR doar pentru a rămâne îm­preună la guvernare.

Adoptarea articolului s-a făcut cu 111 voturi pentru, 45 împotrivă şi 10 abţineri. Au votat împotrivă atât deputaţii PSD, care au anunţat că rămân în sala de şedinţă pentru a-i privi în ochi pe "trădătorii nea­mului", dar şi cinci parlamentari PDL, precum fostul lider sindical Cătălin Croitoru. Fostul minis­tru al Educaţiei, Cristian Adom­ni­ţei (PNL), a declarat că legea a de­­ve­nit, din Legea educaţiei naţio­na­le, Le­gea educaţiei anti-na­ţio­nale, iar de­putatul PSD Adrian So­lo­mon s-a îngrijorat că "o să aflăm în cu­rând din cărţile de Istorie scri­se în un­gureşte că şi Burebista a fost un­gur, că doar îl chea­mă Boros Pista".

Şi pesediştii au avut însă de în­ghiţit re­proşuri, mai ales pe cel de ipo­cri­zie, întrucât în guvernarea 2000-2004 au modificat Legea ad­mi­nistraţiei publice, astfel încât şe­din­ţele consiliilor locale din loca­li­tă­ţile cu peste 20% cetăţeni apar­ţinând unei minorităţi să poată fi des­fă­şu­rate şi în limba minoritari­lor. La fi­na­lul zilei, deputaţii au reu­şit să adopte proiectul legislativ în integralitatea sa, cu 181 de vo­turi pentru şi 95 îm­po­trivă. De­pu­tatul PSD Adrian So­lo­mon a ară­tat că social-democraţii vo­tează îm­potriva ei pentru că "bul­ver­sea­z­ă ce era bun în sistemul actual", per­mite imixtiunea politi­cului în viaţa universitară şi pentru că actul normativ reprezintă "un troc" fă­cut de PDL cu UDMR.

De­putatul PNL Adriana Săftoiu a de­clarat că le­gea "nu este doar o variantă proastă, ci şi foarte ru­şi­noasă, pentru că sacri­fică identitatea naţio­na­lă". "Identi­ta­tea nu stă într-un partid şi nici în pre­şe­dintele României, ci stă în lim­bă. În limba oficială. În Ro­mâ­nia, există două minorităţi - ma­ghia­ră şi celelalte minorităţi", a afirmat Săftoiu. Legea educaţiei va intra în dezbaterea Senatului, for decizional în acest caz.

Sursa: http://www.jurnalul.ro/stire-politic/pdl-a-vandut-limba-romana-ca-sa-ramana-la-guvernare-544109.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu