micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

sâmbătă, 22 mai 2010

Cuvântul Liber: Necesare precizari, pentru luare aminte!

Din 1990 incoace, UDMR, profitorul clar al perioadei postdecembriste, in postura mielului care a supt de la toate oile (guvernele) de pana acum, a santajat, a pretins mereu privilegii, si-a batut joc de autoritatile romane cum a vrut. Au cerut drepturi de natura colectiva, in numele "comunitatii nationale", nu individuale, impotriva normelor dreptului international. Si au primit! Chiar impotriva prevederilor Conventiei-cadru pentru Protectia Minoritatilor a Consiliului Europei si a Raportului Explicativ, precum si a Tratatului de la Lisabona si a Comisiei de la Venetia, privind drepturile individuale! Urmarind "intarirea monopolului propriu", struto-camila nici partid, nici organizatie culturala, UDMR s-a dorit si a reusit sa fie singurul "partener legitim", printr-o pozitie agresiva, autocratica si dictatoriala, aroganta, discriminatorie fata de alte orientari politice maghiare, chiar fata de alte minoritati nationale.

Dornica sa fie stat in stat, UDMR, care pretinde ca reprezinta intreaga minoritate maghiara (desi, la alegerile locale din 2008, 60% dintre maghiari nu au votat-o, dovada clara ca nu recunosc partidul dictatorial!), desi mereu la guvernare, sau prin preajma ei, de 20 de ani exceleaza prin provocari antiromanesti si anticonstitutionale, lasand impresia ca s-ar afla pe vremea revizionismului ungar din perioada 1920-1940! UDMR pune conditii pentru participarea la guvernare, pretinde maghiara ca a doua limba oficiala in stat (in asa-zisul "Tinut Secuiesc" si chiar in toata Transilvania!), o noua regionalizare a Romaniei, exact pe "hotarul" judetelor din nordul Ardealului, care au facut parte din teritoriul cedat Ungariei fasciste si horthyste, prin Diktatul de la Viena, sistem de invatamant maghiar independent (in limba maghiara, de la gradinita la universitate), Universitatea "Bolyai", pe banii statului roman, institut maghiar propriu de cercetare etc.

Invatati la "borcanul cu miere", precum ursul Martinica, udemeristii au cerut si cer mereu. Prin statutul Legii Minoritatilor Nationale, pe care UDMR spera sa o voteze Parlamentul, in urma presiunii facute, din interior, asupra Guvernului, cer constituirea Consiliului National al Autonomiei Culturale, o smecherie care deschide larg portile spre cealalta autonomie _ teritoriala, pe criterii etnice! De fapt, totul decurge chiar din Programul UDMR, care prevede, cat se poate de clar, autonomia "in trei trepte": personala, administrativa, teritoriala pe criterii etnice. Sa ne mai miram, oare, ca prezentii la Adunarea Alesilor Locali de la Sfantu Gheorghe, din luna martie a.c., printr-o parte a Romaniei declarata de ei "Tinut Secuiesc" (la ultimul recensamant fiind declarati 265 de secui!), pe care si-l doresc avand presedintie, parlament, guvern, ministere, armata, politie, justitie, administratie, stampile, drapele, imn _ proprii _, au constituit o Comisie care sa hotarasca incadrarea pe anumite functii, in inima de Romanie, doar a celor care cunosc limba maghiara. Adica, segregatie clara, in inima de Romanie! Intre timp, episcopul-europarlamentar de Piatra Craiului, Tökes Lászlo, considera "Tinutul Secuiesc _ Tibetul Romaniei", vicepremierul Marko Bela si ministrul Culturii si Patrimoniului, Kelemen Hunor, trimit adrese in tara in limba maghiara, sfidand romana _ limba oficiala in stat. Si nimeni nu aude si nu vede nimic!

Atacurile repetate, cele mai vehemente, ale UDMR sunt tocmai la adresa Constitutiei, cea mai importanta lege organica a Romaniei, care se preconizeaza sa fie modificata dezastruos. Tintele sunt articolele 1 (Romania _ stat national unitar) si 13 (romana _ limba oficiala a statului). Pana si modificata Lege a Educatiei sufera de influente udemeriste. Identitatea nationala este lovita, prin diminuarea unor sintagme vizand dragostea de tara, fata de trecutul istoric si de traditiile poporului roman! Ele sunt suprimate, dovedindu-se, in schimb, grija deosebita fata de "respectarea identitatii culturale a minoritatilor nationale". Bravo! "Europenii" astia vor ca limba oficiala in stat, romana, in loc sa fie obligatorie pentru toti cetatenii tarii, indiferent de etnie, precum si sintagma "insusirea limbii oficiale" sa fie eliminate! Nu-i destul ca Istoria si Geografia Romaniei in scolile unguresti vor fi predate in limba maghiara? Pe nimeni, oare, sa nu ingrijoreze pericolul "contaminarii in spiritul izolationist"? Ne adresam cu aceasta intrebare acelor romani dispusi sa accepte, orbeste, chiar autonomia teritoriala, la pretentiile celor care incearca inocularea "modelului Kosovo"!

Am urmarit, in ultimii ani, reactiile premierului Emil Boc in fata atator provocari antiromanesti, sarituri peste cal, bizarerii udemeriste. Si mi-am dat seama cat oportunism, cata "politica a giruetei" exista in societatea romaneasca de azi! Aflat in campanie electorala la Oradea, in 2008, Emil Boc spunea: "UDMR sa plece acasa sau sa intre in Opozitie si sa studieze Constitutia, care, in Romania, nu se discuta, ci se respecta. UDMR a fost atat de mult timp la guvernare, incat liderilor ei li s-a urcat la cap, s-au obisnuit cu borcanul cu miere si cred ca pot face orice, injurand Constitutia si legile tarii." Numai ca, atat statutul Legii Minoritatilor Nationale, cat si unele modificari din recenta, preconizata noua Lege a Educatiei neaga, pur si simplu, prevederile Constitutiei, conform carora Romania este stat national, unitar si independent! Acelasi premier spunea: "Constitutia Romaniei nu constituie obiectul unor negocieri si nici nu poate fi vorba despre eliminarea din Legea Fundamentala a conceptului de stat national. Asa cum nu poate fi vorba nici de modificarea limbii oficiale a statului si nici de destramarea unitatii teritoriale a tarii. Iar participarea la guvernare a UDMR nu inseamna ca vom negocia despre toate aceste aspecte. Conceptul de stat national si integritatea teritoriala a tarii sunt considerate prevederi constitutionale si nu pot fi modificate". Bine si corect spus. Numai ca, a doua zi chiar, vicepremierul Marko Bela il contrazice, cu obisnuita-i obraznicie, clamand, referitor la maghiara _ cea de a doua limba oficiala in stat: "Orice articol din Constitutie, chiar si cel referitor la limba oficiala, trebuie sa fie modificat!" Ati retinut, deci: "Trebuie!" Cu alt prilej, Emil Boc preciza: "Romania nu va fi un poligon de testare in domeniul garantarii unor drepturi exagerate pentru minoritati", sustinand ca s-au dat "mai multe drepturi decat sunt necesare". Azi, cu UDMR in coasta la guvernare, Emil Boc a schimbat macazul, considerand proiectul Legii Minoritatilor Nationale "corespunzator, atat normelor europene, cat si legislatiei Romaniei". Inexact! El nu corespunde (asa cum in ziarul nostru si-au exprimat opiniile pertinente prof. univ. dr. Tiberiu Tudor si ziaristul, omul de cultura Hajdu Gyözö!) nici normelor europene, nici Constitutiei Romaniei, nici Comisiei de la Venetia, nici prevederilor Conventiei-cadru pentru Protectia Minoritatilor Nationale a Consiliului Europei, ratificata si semnata de Romania la 1 martie 1995.

Iata ce propune articolul 14 din Conventia-cadru pentru Protectia Minoritatilor Nationale a Consiliului Europei: 2. "Partile vor depune eforturi pentru a asigura, in masura posibilului, si in cadrul sistemului educational, ca persoanele apartinand acestor minoritati sa beneficieze de posibilitati corespunzatoare de invatare a limbii lor minoritare, ori de a primi o educatie in aceasta limba"; 3. "Paragraful 2 al acestui articol se va aplica fara a se aduce atingere invatarii limbii oficiale ori predarii in aceasta limba". Este clar?! Interesante sunt si prevederile articolului 20: "In exercitarea drepturilor si libertatilor decurgand din principiile inscrise in prezenta Conventie-cadru, orice persoana apartinand unei minoritati nationale va respecta legislatia nationala si drepturile celorlalti, in special ale persoanelor apartinand majoritatii sau altor minoritati nationale"; si ale articolului 21: "Nicio dispozitie din prezenta Conventie-cadru nu va fi interpretata ca implicand vreun drept de a intreprinde vreo activitate ori vreun act contra principiilor fundamentale ale dreptului international, in special ale celor ale egalitatii suverane, integritatii teritoriale si independentei politice a statelor".

Deci, integritatea teritoriala, drepturile individuale, nu cele colective, respectarea si cunoasterea limbii oficiale a statului, fara nicio atingere, respectarea Constitutiei si a legislatiei nationale sunt obligatorii pentru orice minoritate nationala.

UDMR, formatiune etnica, inca neinregistrata legal, de orientare de dreapta, cere mereu: Drepturi! Drepturi! Drepturi! Mereu avantaje. Mereu privilegii. Dar obligatii, ca cetateni romani, fata de Romania, loialitate si respect nu trebuie, oare, sa existe?! Nu prin atacuri antiromanesti, nu prin sfidarea Constitutiei, nu prin subrezirea unitatii statale a Romaniei, nu prin abateri de la prevederile europene reale, nu prin excluderea tocmai, a celor care cer respectarea legilor se cultiva armonia interetnica! In astfel de cazuri, autoritatile romane sunt chemate la o revizuire radicala a unor pretentii udemeriste, la o respingere clara a pornirilor revizioniste ale unor capete infierbantate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu