micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

vineri, 21 mai 2010

Asociatia „Noi Românii” cere ca Romania sa intervina in problema manifestarii iredentiste din Franta

“Asociaţia „Noi Românii” cu sediul în judeţul Covasna, luând conoştinţă de hotărârea adoptată de Consiliului Director al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, întrunit în şedinţa de la Târgu-Mureş din 15 mai 2010, am decis să răspundem chemării adresată la punctul 8 din susnumita hotărâre. Drept urmare, membrii asociaţiei de comun acord, transmit o solicitare fermă conducătorilor Statului Român să întreprindă toate demersurile diplomatice necesare pe lângă autorităţile Republicii Franceze pentru a nu autoriza o acţiune a Uniunii Mondiale a Maghiarilor care nu are fundament istoric real.

Nu este posibil ca într-o Uniune Europeană a naţiunilor ce s-au unit pentru cooperare spre binele locuitorilor ei să se permită, unor nostalgici, adepţi ai stăpânirii de către maghiari a altor neamuri, să-şi promoveze ideile şovine. Aceşti iredentişti (Iredentism, conform DEX 98 = Mișcare politică șovină ai cărei adepți urmăresc anexarea la o țară a unor teritorii în care conaționalii sunt în minoritate) solicită, în fapt, schimbarea graniţelor nu numai ale României ci şi ale Slovaciei, Serbiei, Ucrainei, fără nici un fundament istoric solid ci doar pe bază de mistificări. Autorizarea acţiunii Uniunii Mondiale a Magiarilor în data de 04.06.2010 la Versailles jigneşte nu numai România ci şi Slovacia, Serbia, Ucraina. Cu aceleaşi argumente ne adresăm Ambasadei Franţei la Bucureşti pentru a transmite la Paris reacţiile negative ale românilor dacă o astfel de manifestare este îngăduită.
Nu cerşim nimic domnule ambasador! Vă învederăm doar să vă faceţi datoria şi să informaţi corect despre sentimentele românilor pe domnul Sarkozy. Apropo să ştiţi că nu cerşim nimic! Nu am văzut nici o scuză publică pentru mojiciile conaţionalilor dumnevoastră a căror ambasador sunteţi plin de onoare. Spălaţi ruşinea ţării ce o reprezentaţi prin neauatorizarea acţiunii Uniunii Mondiale a Maghiarilor preconizată pe 04.06.2010, altfel, noi românii, nu vom putea considera sora noastră mai mare Franţa decât complice cu Ungaria, deoarece încurajează astfel de manifestări antieuropene.

Sursa: Romanian Global News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu