micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

luni, 17 mai 2010

Condeiul Ardelean: Domnului Ioan Lăcătuşu

Autor:

Nu m-a surprins vehemenţa atacului mediatic, de la mijlocul acestei săptămâni, dat de redacţia unui cotidian local covăsnean la adresa unei persoane onorabile care a avut dat, de la Dumnezeu, să trăiască în perioada comunistă a României. Mai are un mare păcat! E român şi nu tace când e vorba de maghiarizarea continuă a Olteniei Ardelene, un teritoriu românesc prin care Oltul, de la izvoare şi până în Ţinutul Făgăraşului, curge lin. De curând, pe 7 mai 2010, aţi trimis o scrisoare deschisă, prin poşta electronică, la adresa redacţiei cotidianului, pentru a fi publicată. Scrisoarea este adresată Consiliului Director al Asociaţiei pentru Comunitate din municipiul Sfântu- Gheorghe, căreia îi reproşaţi participarea la maghiarizarea românilor prin diferite metode indicate de mentorul ei spiritual, UDMR.
Cu deontologia lor profesională inspirată, spun unele voci, de British Broadcasting Corporation, pe scurt BBC, nu publică scrisoarea, o ţin ascunsă comunităţii judeţului Covasna, dar aşa, dintr-o dată, vă sar la beregată punându-vă eticheta de comunist. Adică dacă spui adevărul eşti comunist, nu tovarăşi? Înainte de 1990, dacă spuneai adevărul, erai democrat, nu domnilor? Partea cea mai tristă a acestei poveşti este că stimabilii mai în vârstă care sunt în spatele tinerilor din această devalorizată şi antiromânească „Asociaţie pentru Comunitate”, i-au educat şi pe ei în spiritul duplicităţii în folosul afacerii etnice ce ţine, din ce în ce mai tare, UDMR în viaţă. Comuniştii maghiari de ieri, grupaţi azi în UDMR, îşi cresc cu tenacitate şi fi nanţări confi denţiale uteciştii lor de azi pe care îi învaţă cum să spurce, ei, valorile româneşti, cum să le denigreze, cum să le arunce în derizoriu, cum să mistifi ce realitatea. Le spun tinerilor utecişti de azi că, de obicei, cu cât faci noroiul mai mare, cu atât străluceşte mai tare diamantul.
Vă mulţumesc, domnule Ioan Lăcătuşu, pentru că aţi spus lucrurilor pe nume, scoţând în evidenţă adevărul, pentru că era nevoie ca şi dumneavoastră să ridicaţi odată vălul mistifi cării de pe ochii unei importante părţi a comunităţii judeţului Covasna, indiferent de etnie şi nu numai. Vom sprijini în continuare, atât prin ziar cât şi la nivel de organizaţie, demersurile ce le veţi avea. Aşa cum sperăm ca şi dumneavoastră să începeţi a spijini, mai convingător, acţiunile noastre atât de necesare pentru menţinerea românismului în Oltenia Ardeleană.

Sursa: http://www.condeiulardelean.ro/articol/domnului-ioan-lacatusu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu