micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

vineri, 14 mai 2010

Guvernul Romaniei oficializeaza “Tinutul Secuiesc”

Una din Hotararile Guvernului Romaniei, privind aprobarea stemei comunei Ilieni, judetul Covasna, publicata in Monitorul Oficial, sustine ca unul din elementele respectivei steme, semnifica faptul ca respectiva localitate se afla la granita dintre “Tinutul Secuiesc si Tara Barsei”.

Conform anexei 2 din hotarare, “Descrierea si Semnificatiile elementelor insumate ale stemei comunei Ilieni, judetul Covasna”, “borna de hotar semnifica faptul ca localitatea se afla la granita dintre Tinutul Secuiesc si Tara Barsei”. Hotararea, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, Nr. 306, din 11 mai 2010, este semnata de premierul Emil Boc si de Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. Solicitati sa comenteze folosirea denumirii de “Tinutul Secuiesc” in aceasta hotarare, reprezentantii Guvernului au precizat pentru ziuaveche.ro ca nu sunt in masura sa raspunda solicitarii publicatiei, deoarece initiatorul hotararii este MAI.

Avand in vedere faptul ca hotararea a fost publicat deja in Monitorul Oficial, intrebarea fireasca este de ce mai era nevoie de o solicitare scrisa din partea ziuaveche.ro. Adina Maftei, ofiter de relatii publice in cadrul MAI, ne-a declarat ca propunerile de steme se fac la nivelul administratiei locale, dupa care acestea sunt trimise spre avizare Comisiei Judetene (din care fac parte o serie de istorici si specialisti – n.r.).

Dupa ce primeste avizul Comisiei Judetene, proiectul este trimis spre aprobare Comisiei Nationale de Herladica, Genealogie si Sigilografie a Academiei Romane, care la randul ei il timite MAI. Pana la momentul publicarii articolului, nu am putu obtine o pozitie oficiala din partea Academiei Romane.
Sursa: Ziua Veche

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu