micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

miercuri, 12 mai 2010

Hotărârea privind inscripţionarea runică a denumirii municipiului Miercurea-Ciuc, anulată de instanţă

Hotărârea adoptată anul trecut de Consiliul local Miercurea-Ciuc privind inscripţionarea în scriere ,,runică-secuiască" a indicatoarelor de la intrarea şi de la ieşirea din oraş a fost anulată de Tribunalul Harghita.
Instanţa a admis acţiunea în contecios administrativ formulată de Prefectura Harghita şi a declarat hotărârea respectivă ca fiind nelegală.
În expunerea de motive înaintată instanţei de juriştii Prefecturii se arată că hotărârea adoptată de aleşii locali încalcă hotărârea de Guvern 1206/2001, întrucât secuii nu reprezintă 20 la sută din populaţia municipiului Miercurea-Ciuc. Hotărârea de Guvern menţionată prevede că, în localităţile în care cetăţenii aparţinând unei minorităţi naţionale au o pondere de peste 20 la sută, se va asigura inscripţionarea denumirii localităţii şi în limba maternă a cetăţenilor respectivi.
Sursa: Informatia Harghitei http://www.informatiahr.go.ro/

Un comentariu:

  1. Dacă într-un sat se declară klingonieni 21% din locuitori ce facem? Fanii unui film SF chiar au inventat o limbă klingoniană, sunt împătimiţi care vorbes "elfa" ca să nu mai zic de noul val cu avatarul.
    Să te înregistrezi ca minoritate naţională e simplu deci putem oricând să inventăm noi etnii, cum au făcut şovinii cu secuii, ceangăii, etc.
    Cum la recensământ am văzut tot felul de nebuni care s-au declarat atlanzi sau marţieni, n-ar fi exclus şi aşa ceva, dată fiind idioţenia autorităţilor şi a normelor europene.

    RăspundețiȘtergere