micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

duminică, 31 octombrie 2010

O istorie revizionst- şovină a judeţului Harghita postată pe site-ul prefecturii, cu voie de la fostul prefect C-tin Strujan!

O istorie revizionst- şovină a judeţului Harghita postată pe site-ul prefecturii, cu voie de la fostul prefect C-tin Strujan!

Dupa cum atrageam atentia aici, pagina oficiala de internet a Prefecturii Harghita gazduieste o istorie a judetului Harghita, una eminamente revizionista maghiara din care lipseste orice fel de referire la romanii care au locuit sau care locuiesc inca in aceasta parte de tara.

Intr-un demers jurnalistic laudabil al celor de la Jurnalul National, pornit de la materialul postat de mine aici, putem afla ca aceasta mizerabila istorie postata pe pagina oficiala de internet a unei institutii publice din Romania a avut girul fostului prefect al judetului Harghita, actual subprefect, “romanul” Constantin Strujan(foto), care a tolerat aceasta mizerie pe pagina prefecturii mai bine de 3 ani de zile.
Coincidenta dracului, Prefectura Harghita a confirmat Jurnalului National faptul ca aceasta pagina se afla in lucru de 3 zile si ca acea istorie va disparea de pe pagina institutiei. Bravo Strujane! Halal roman! Nu degeaba a facut UDMR presiuni sa ramai in curtea Prefecturii!

Lecţie de istorie… prefăcută (de Carmen Anghel)

Autoriţile teritoriale de auto-administrare tradiţionale, cât şi în vremurile în care aceste teritorii au aparţinut altor regiuni, a fost definită de secuime, până în ultima perioadă a erei moderne. Scaunele Secuieşti, când împreună, când dezbinaţi au participat activ la formarea şi evoluţia evenimentelor, dintre care prezentăm numai cele mai importante.(…)”

Aşa începe “lecţia” de istorie referitoare la judetul Harghita. “Lecţia” nu se ţine într-un cadru restrâns, în particular, în casa vreunul etnic maghiar. “Lecţia” este postată pe pagina oficială de internet a Prefecturii judetului Harghita. Instituţia este condusă Ladanyi Laszlo-Zsolt, UDMR.

În ceea ce urmează, în “lecţia de istorie”, singurul român amintit este Mihai Viteazul. Undeva… mai apare şi numele lui Ştefan cel Mare (nu şi Sfânt). Ceilalţi români, cei care au trăit şi au luptat mii de ani în Ardeal, nu există! În creierul autorului acestei “istorii” cuvântul “român” nu s-a inventat!


Conform informaţiilor oferite de biroul de presă al prefecturii Harghita, acest text se află de cel puţin 3 ani pe site-ul instituţiei, el a fost conceput de un colectiv de oameni care au lucrat aici. Dar, ne spune Adrian Pănescu “acum se lucrează la refacerea site-ului, cu fonduri europene” şi textul va dispărea. Ba chiar s-ar putea să dispară mai repede, pentru că deja, de trei zile, această problemă a fost dată în lucru omului de la IT.

Integral in Jurnalul National. 
Dan Tănasă

Detalii Napoca News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu