micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

vineri, 23 iulie 2010

Vicepreşedintele Parlamentului European Laszlo Tokes îndeamnă la dezmembrare teritorială şi la lupte de stradă interetnice

Vicepreşedintele Parlamentului European Laszlo Tokes propune în mod public tribalizarea Europei după modelul hunilor lui Attila şi atacă în mod deschis suveranitatea şi integritatea teritorială a României. Conform viziunii celui care a ajuns vicepreşedinte al Parlamentului European cu ajutorul UDMR şi PDL, marea Europă unită ar trebui să se împartă în mici enclave etnice după modelul Kosovo, lucru pe care i-l propune şi Spaniei, nu numai României. Pentru atingerea acestui scop, ieşirea în stradă a minorităţilor etnice şi agitarea violentă a naţionalismului i se pare lui Laszlo Tokes, care are nostalgia războaielor din Bosnia, cea mai potrivită soluţie.
Idealul vicepreşedintelui Parlamentului European este modelul Kosovo care seamănă mai mult cu o uniune tribală pe modelul hunilor care terorizau Europa sub copitele cailor. Preşedintele Traian Băsescu, ministrul de Externe Teodor Baconschi şi toţi europarlamentarii români trebuie să înainteze de urgenţă un protest oficial în numele României la Parlamentul European faţă de actele lui Laszlo Tokes de incitare la violenţă şi la dezmembrarea unui stat-membru al Uniunii Europene. Dacă Traian Băsescu a acuzat Comisia Europeană că a întocmit un raport nedrept pe justiţie, să intervină şi acum faţă de comportamentul evident extremist al vicepreşedintelui Parlamentului European.
Parlamentul European are datoria de a se delimita ferm de aceste declaraţii care îndeamnă la conflicte etnice şi la dezmembrarea statelor-membre al Uniunii Europene. Dacă Parlamentul European nu reacţionează şi nu condamnă atitudinea vicepreşedintelui acestei instituţii, oprind asemenea gesturi iresponsabile, înseamnă că le aprobă şi că devine părtaş la un demers de tribalizare al Europei la numai 65 de ani de la dezastrul celui de-al doilea Război Mondial în care a aruncat-o exact acest gen de atitudine extremistă.
Dacă nu îl opreşte pe Lazslo Tokes să provoace ură şi conflicte etnice în numele său, Parlamentul European lasă uşa deschisă unei noi ere întunecate în care segregaţionismul şi tribalismul vor aduce înapoi conflictele etnice, enclavizarea şi epurările în chiar inima bătrânului continent. De altfel, în ansamblu, la nivel european şi în relaţiile cu toţi vecinii, extremiştii maghiari tind să fie elementul nociv care să readucă pe scena europeană nebunia rasismului şi a războaielor etnice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu