micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

vineri, 23 iulie 2010

Mircea Diaconu, incompatibil cu functia de senator?

Mircea Diaconu este, se pare, incompatibil cu functia de senator. Asta pentru ca liberalul este in continuare si director al Teatrului Nottara.

Concret, in Legea 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, republicata in 2008, scrie ca un ales nu poate fi si in Parlament si la conducerea unei institutii publice, asa cum este de altfel teatrul, informeaza Curentul.

"Calitatea de deputat sau de senator este incompatibila cu urmatoarele functii: presedinte, vicepresedinte, director general, director, administrator, membru al consiliului de administratie sau cenzor la societati comerciale, inclusiv la banci ori la alte institutii de credit, la societati de asigurare si la cele financiare, precum si in institutii publice", se arata in articolul 15 al legii.

Se pare ca Mircea Diaconu a facut un pact cu Comisia Juridica din Senat, condusa de pesedistul Toni Grebla. Asadar, ca sa il faca "compatibil", Toni Grebla si cei din Comisia Juridica din Senat au avizat in data de 27 ianuarie 2010 solicitarile a nu mai putin de 17 senatori cu privire la cumulul de functii, printre care si cea a lui Mircea Diaconu.

Surse din Agentia Nationala de Integritate (ANI) au declarat insa pentru Curentul ca acest demers de dezlegare la "dublu-rol" pentru Diaconu a fost unul ilegal, doarece un simplu aviz al Comisiei Juridice a Senatului nu poate substitui o lege organica.

De altfel, articolul 16, aliniatul 4 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor precizeaza ca "alte incompatibilitati cu calitatea de deputat sau de senator se pot stabili numai prin lege organica".

Prin urmare, senatorul Mircea Diaconu se afla in incompatibilitate deoarece ocupa doua functii publice simultan.

Sursa: http://www.ziare.com/mircea-diaconu/senator/mircea-diaconu-incompatibil-cu-functia-de-senator-1009218

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu