micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

vineri, 23 iulie 2010

Tokes pastorul cu talente de salon care are misiunea sa-i tina ocupati pe prostii din Romania si Ungaria

Vicepresedintele Parlamentului European Tokes Laszlo a pledat joi, la Baile Tusnad, pentru autonomia Tinutului Secuiesc si spus ca, daca va fi nevoie, maghiarii trebuie sa iasa in strada si sa adopte modelul catalan, anunta Agerpres. Declaratiile liderului maghiar vin dupa ce Curtea de Justitie de la Haga a decis ca proclamarea independentei provinciei Kosovo nu a incalcat dreptul international.

Tokes s-a dus in Parlamentul European si s-a apucat de terfelit Romania pe care pretinde ca o reprezinta. Insa noi ne-am saturat de opiniile lui pur si simplu iar cine cine vrea tinut secuiesc sa se duca in Ungaria sa-si ceara cetatenie maghiara si pasaport si sa traiasca fericit pana la adanci batraneti.
Tokes de abia asteapta sa i se intample ceva ca sa pozeze apoi in victima sau fie transformat in mare erou maghiar, el se compara cu Petofi Sandor si Adi Endre, dar nu le ajunge nici la degetul mic.
Ii doare pe unguri de autonomie cum ma doare pe mine o masea sanatoasa.
Astea sunt talente de salon pentru a deturna atentia de la adevarata "cucerire a Ardealului": cea economica .
Ungurii stiu ca cine domina economia are cele mai multe beneficii, ce rost are sa se mai incarce si cu terenul aferent (mai ales ca Har-Cov este un tinut parasutat in mijlocul Romaniei)? Insa unul trebuie sa dea din gura sa nu-i dezamageasca pe capsomanii lor care viseaza la "Marea Ungarie" ca sa uite ca urla foamea in ei.Din pacate ceea ce face Tokes, mai exact ceea ce i se permite sa faca, nu are decat rolul de a destabiliza un climat politic si social si asa in deriva in Romania si deopotriva in Ungaria.
La romani nationalismul si xenofobia exista si se fac simtite prin fapte si in comportamente cotidiene. In schimb, patriotismul nu exista decat la nivel declarativ. Mai mult, nici macar la nivel declarativ nu exista constant, ci doar in fata unor stimuli de gen pavlovian, fara indoiala: ni se scoala patriotismul abia cand ni se arunca un anumit os de ros; in rest ni se rupe de patriotism si injuram cu foc tara in care am avut nesansa de a ne naste.
Tara asta pe care o injuram, e facuta din noi! Esti prea ocupat sa-ti pese? Urla foamea in burta ta?
Ce este atat de greu in a lua in calcul de exemplu ecuatia urmatoare :
NU CUNOSC RESEMNAREA!
REFUZ SA GANDESC CU STOMACUL!
SUNT MANDRU CA SUNT ROMAN!
Ce au in comun cele 2 cazuri? Kosovo si Tinutul Secuiesc ?
In Kosovo drepturile albanezilor au fost reduse in perioada de dinainte de independenta - in Romania drepturile maghiarilor au fost imbunatatite constant.
In Kosovo sarbii i-au dat afara din scoli pe albanezi - in Romania secuii pot face tot ciclul educational in maghiara.
In Kosovo sarbii le-au inchis ziarele, radiourile si televiziunile albanezilor - in Romania maghiarii au multe ziare, radiouri, televiziuni locale si emisiuni in maghiara pe postul national.
In Kosovo sarbii i-au dat afara pe albanezi din slujbele de la stat - in Romania nu e cazul, UDMR a fost in cele mai multe guverne de dupa 1996
etc..
In Kosovo sarbii au omorat cateva mii de civili - in Romania nu s-a intamplat si nu se va intampla asa ceva
Serbia avea un regim autoritar care nu respecta drepturile minoritatilor - Romania este o democratie care respecta drepturile minoritatilor
Pana la urma maghiarii ce ies pe strada pt autonomie sunt (ca si la noi de altfel) turma care merge dupa pastor. Iar pastorii (din nou, ca si la noi) au alta agenda decat cea ce o prezinta. Mi se pare ORIBIL ca au drept de guvernare, nu sunt de acord ca un cetatean ce URLA ca nu e roman si vrea autonomie sa reprezinte interesele tarii mele in Parlamentul European, e strigator la cer.
N-ar fi amuzant sa-i vedem pe baietii astia, ca tot dau ei exemplul Kosovo, atat de drag lor, cum sarbatoresc autonomia si pe urma, dupa ce se va termina sampania, sa-si dea seama ca frigiderul e gol ? Vreau sa stiu cum vor supravietui 2 judete, printre cele mai sarace din Romania, de capul lor, fara ajutor de la statul care le-a dus in spate 80 de ani. Vreau sa-i vad incolonati frumos la ambasada Romaniei din Sf. Gheorghe, asteptand viza de tranzit. Vreau sa vad cum or sa se descurce cand vor trebui sa plateasca din bugetul local politie, armata, pompieri, medici, maturatori, etc. N-ar fi amuzant?
Draga domnule Tokes oricine doreste autonomie are mai intii stabilitate economica. Nu va mai lipiti precum cocosatul de gard de Catalonia - regiunea cea mai dezvoltata economic a Spaniei. Catalanii aduc bani la bugetul Spaniei , nu traiesc din ajutoare si din pomeni de la stat. Flandra- regiune a Belgiei care doreste autonomie, este si ea zona cea mai industrializata si aducatoare de venit la buget a Belgiei. Tinutul Secuiesc din care UDMR-istii au taiat aproape toate padurile, din ce intentioneaza sa se finanteze dupa autonomie ? Daca asteaptati pomeni de la Uniunea Europeana va asigur ca nu le va primi , sunt alte prioritati !

Nu cred ca Ungaria este peste Romania ca civilizatie. Ne dam noi cu stangul in dreptul ca ar fi. Pur si simplu e vorba de pozitie geografica si de nivel de trai. Tarile din Estul Europei ar fi trebuit sa faca o Uniune a tarilor est europene inainte de o posibila intrare in UE. Ar fi avut sens, economic vorbind eram la nivel apropiat, iar investitorii ne trateaza ca un bloc unitar. O moneda unica si granite libere, cu ceva libertati de circulatie in UE si politici comune pe alocuri ar fi fost de preferat unui statut de membru de mana a doua in UE. Si sincer cred ca am fi progresat mai repede impreuna, statele est europene - Ungaria, Bulgaria, Serbia, Croatia, Grecia, Ucraina, Moldova... Avem multe in comun, ar trebui sa ne aparam mai mult si sa tinem unii la altii, din nefericire insa suntem dezbinati.
Cred ca cei care sunt atat de aprigi in afirmatii nu-au calcat in viata lor in "secuime", vorbesc numai din auzite. Maghiarii de rand sunt manipulati de liderii lor politici, cum de altfel majoritatea romanilor sunt manipulati si spalati pe creier la antene sau irelitateatv . Ei au aceleasi griji ca si romanul de rand: cum sa-si duca traiul mai departe. Nu-i intereseaza daca sunt in Romania , Ungaria sau in tinutul Secuiesc. in schimb au lucru pe care nu l-am intalnit la multi romani(nu asi vrea sa generalizez) se revolta daca sunt furati sau mintiti.
Pe de alta parte tarile si natiunile mari isi fac dreptatea cu Portavionul ....Haga este pentru popoare care isi ascund frica, teama sau lipsa de curaj ori demnitate in spatele unor chestiuni gen " nu vrem domne' conflict cu nimeni, inghitim orice porcarie din partea oricui..." ......Englezii cand au avut disputa teritoriala cu argentinienii si-au trimis portavioanele sa recucereasca insulele Falkland....Noi ne umilim in fata Ucrainei si plangem pe la inalta poarta pentru o bucata de stanca sau ne uitam neputinciosi cum ucrainienii dau drumul la baraje si inunda Moldova, ori ne fac praf Delta cu Bastroe si avem binenteles eterna disputa teritoriala cu Ungaria...... Tari mici, natiuni mici, solutii mici !
Intre timp, sa incercam sa nu mai fim o vesnica povara si problema pentru UE, sa exportam stabilitate, justitie, organizare si coerenta in UE nu sa stea aia permanent cu ochii pe noi sa nu carecumva sa ne sinucidem de 1 Decembrie cu FuraDan(Voiculescu, Ion Popescu, Diaconescu, etc).
Sa incercam sa terminam o autostrada, sa facem si medicina in spitale, nu doar eutanasii si autopsii, sa nu mai uimim lumea cu miliardarii nostri facuti la apelul de seara (chiar si in sensul apevist al termenului), sa nu mai asteptam de la stat totul, sa incetam sa ne plangem de mila si sa incercam sa fim cat mai independenti individual daca vrem o Romanie comuna independenta, sa consumam mai mult sapun si pasta de dinti si mai putina bere, vin sau tuica, sa ne respectam valorile si sa incercam sa cream o anume meritocratie in Romania care sa permita creierelor autohtone sa reziste in tara. Doar existenta si implicarea acestor creiere in viata cetatii, in business si in politica ne va feri de soarta de care ne temem.
Altfel, cohortele de nulitati care se calca pe picioare si se inghesuie la placinte, dar care nu au pic de responabilitate in momente grele pentru tara, si care au furat sau vandut tot ce se putea vinde (banci , petrol, apa, paduri) si au fugarit din tara cea mai mare parte a romanilor cu verticalitate nu vor avea nicio ezitare in a vinde Romania fie si la metru patrat acelora care le dau lor mai mult. Si nu am fi nici primul si nici ultimul popor penalizat de istorie astfel.

PS - Ma intreb vazand acum reactia europarlamentarului PDL Cristian Preda fata de declaratia lui Tokes....Pai cum a ajuns el vicepresedinte al PE ? NO COMMENT !!!! Ca sa nu se darame sandramaua de la guvernare in care UDMR ne santajeaza in permanenta, unde s-a ajuns ca adoptarea legii ANI sa fie conditionata de ei de raderea din functii a incomozilor Macovei sau Georgescu care au cutezat sa verifice averile maharilor maghiari din Parlamentul Romaniei s-a mers pe o forma de compromis jenanta pentru PDL.....
Decizia a fost susţinută de delegaţia română în PPE, formată din 11 eurodeputaţi PDL şi 3 UDMR. Sa nu indraznim macar sa ne ascundem sub pres greselile....Vai de mama noastra de slugoi am ajuns sa ne autocalcam in picioare....fanariotii au fost domni si patrioti pe langa ce traim noi in vremurile prezente.... in fond pe vremea fanariotilor s-au asfaltat si pavat cu piatra primele strazi ca noi stateam in mocirla ca Shrek si culmea ne mai si placea.

--
Urban I. Iulian
Senator de Ilfov
Grupul Parlamentar al PDL din Senat

foto:www.1235.ro

Sursa: http://www.urbaniulian.ro/2010/07/23/tokes-pastorul-cu-talente-de-salon-care-are-misiunea-sa-i-tina-ocupati-pe-prostii-din-romania-si-ungaria/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu