micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

luni, 12 iulie 2010

Românii, insultaţi de o primărie din Harghita

Edilii din Cristur neaga continuitatea daco-romana si etnogeneza latina a poporului roman, subliniind ca intrarea trupelor horthyste in Ardealul ocupat, dupa “revenirea de la Viena”, a fost “primita de locuitorii orasului cu entuziasm nemarginit”.

Dincolo de faptul ca informatiile continute pe pagina de internet a Primariei orasului Cristuru Secuiesc, judetul Harghita, (de gasit, alta ciudatenie, la adresa www.kezdi.ro sunt in majoritate in limba maghiara, informatiile cuprinse la rubrica “scurt istoric” sunt de-a dreptul socante pentru orice cititor roman.

Daca ar fi sa dam crezare conducerii Primariei din Cristuru Secuiesc, daco-romanii ar fi disparut cu totul din estul Transilvaniei, astfel incat, la sosirea lor in Transilvania, la inceputul mileniului II “descalecatorii unguri au intalnit o populatie sporadica, slava”.

Dintr-o singura fraza sunt negate, astfel, atat continuitatea daco-romana in Transilvania, cat si etnogeneza latina, nord-dunareana, a poporului roman. Cu alte cuvinte, romanii ar fi un neam de origine slava, pripasit, nu se stie cum si de unde, in interiorul arcului carpatic.

De altfel, ca sa fie lucrurile si mai clare, edilii din Cristuru Secuiesc o spun, negru pe alb: “Intrucat istoricii statului national unitar roman promoveaza teorii false de continuitate, trebuie sa spunem clar, ca pentru zona noastra – ca de altfel pentru toate zonele Transilvaniei – nu se poate dovedi nici un fel de continuitate … daco-romana”.

Venind mai spre zilele noastre cu asa-zisul istoric al orasului, mai aflam, de pe aceeasi pagina de internet a Primariei din Cristur, ca tratatul de la Trianon a fost, de fapt, un “dictat de pace”, iar dictatul de la Viena, prin care Transilvania de Nord a fost cedata Ungariei lui Horthy, se numeste “pactul de la Viena” sau, si mai frumos spus, “revenirea din 1940″.

Despre acest din urma eveniment, se mai spune ca ar fi fost “primit de catre locuitorii orasului cu entuziasm nemarginit, ca de altfel de catre toti maghiarii din Transilvania de Nord”.

Orasul Cristuru Secuiesc se afla in judetul Harghita, la limita cu judetul Mures, si avea, la ultimul recensamant, efectuat in anul 2002, o populatie de 9.672 de locuitori. Dintre acestia, 9.201 sunt maghiari, iar restul romani, germani si rromi.

Primaria si Consiliul local sunt controlate in exclusivitate de minoritatea maghiara.

Din pacate, n-am putut obtine o pozitie din partea edililor din Cristuru Secuiesc. Primarul, Emil Rafai, n-a putut fi contactat, iar la cele doua numere de telefon ale Primariei, incepand de azi (vineri) dupa ora 13 n-a mai raspuns nimeni.

Sorin Simion,
colaborator Ziare.com
http://www.napocanews.ro/2010/07/romanii-insultati-de-o-primarie-din-harghita.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu