micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

vineri, 23 iulie 2010

Attila vrea şi Miercurea Ciuc!

Mihai Eminescu, poetul nostru naţional, nu mai are loc în Miercurea Ciuc. Câţiva tineri maghiari solicită schimbarea denumirii străzii "Mihai Eminescu" în "Attila".

Trei tineri din Miercurea Ciuc, conform Agerpres, dintre care unul este membru al organizaţiei extremiste Noua Gardă Maghiară, doresc să schimbe denumirea străzii "Mihai Eminescu" din municipiu în strada "Attila", în acest sens depunând o propunere de proiect de hotărâre către Consiliul Local.

Cei trei ­ Csibi Barna, Szocs Tibor şi Csiszer Lorand ­ susţin că Mihai Eminescu ar fi fost "hungarofob" şi "xenofob" şi nu are nici o legătură cu Miercurea Ciuc. Ei au strâns în jur de 1.900 de semnături de la cetăţenii oraşului şi au depus, în aceste zile, toate documentele la registratura Primăriei Miercurea Ciuc. Proiectul de hotărâre a fost expus în holul sediului municipalităţii, pentru dezbatere publică.

Iniţiatorii consideră că interesele comunităţii maghiare, majoritară în Miercurea Ciuc, sunt grav afectate de "cultivarea memoriei unei personalităţi istorice profund hungarofobe şi xenofobe, personalitate care nu are nici o legătură istorică cu acest oraş".

Cei trei doresc ca numele poetului naţional al românilor să dispară din denumirea străzii, iar el să fie înlocuit cu cel al lui Attila, "ultimul şi cel mai puternic rege al hunilor".

Lupta împotriva denumirilor cu rezonanţă românească în oraşele din Harghita, Covasna şi Mureş este ceva constant. În oraşul Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, la 27 mai anul acesta, mai multe străzi au fost rebotezate. În general, cele care aminteau de români, de eroii lor, de personalităţi româneşti. Dăm un singur exemplu: strada "Horea, Cloşca şi Crişan" se numeşte de atunci, cum altfel, decât "Attila"!

La începutul lunii iulie, la Odorheiu Secuiesc, strada "Cloşca" a devenit tot "Attila", strada "Crişan" a devenit "Eotvos Josef", strada "Horea" a devenit "Kornis Ferenc", iar "Cuza Vodă" a devenit "Wesselenyi Miklos".
În general, se motivează că denumirile româneşti nu au legătură cu oraşul respectiv! Ceea ce uită cei care vin cu astfel de iniţiative este că trăiesc în România, sunt cetăţeni români, chiar dacă etnia lor este maghiară, şi orice mare personalitate a acestui popor are legătură cu orice oraş, comună sau sat din această ţară!
Sursa: http://www.jurnalul.ro/stire-observator/attila-vrea-si-miercurea-ciuc-550154.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu