micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

vineri, 3 decembrie 2010

Guvernul este de acord cu schimbarea termenului „rom“ în „ţigan“

Foto: INTACT Images
Guvernul este de acord cu schimbarea denumirii oficiale a persoanelor de etnie romă din "rom" în "ţigan", au declarat surse guvernamentale.

Executivul se bazează atât pe recomandarea Academiei Române, cât şi pe faptul că termenul este folosit în majoritatea statelor europene.

Iniţiativa modificării denumirii aparţine deputatului PDL, Silviu Prigoană, care propune ca în toate documentele emise de instituţiile din România să fie folosiţi termenii "ţigan-ţigancă".

Deputatul a explicat că se creează încurcături pe plan internaţional, europenii făcând confuzie între romi şi români.

Un comentariu:

  1. Initiativa este foarte buna. Prea multi romi "reprezinta" Romania noastra in Europa. Este normal sa se faca aceasta confuzie. De unde sa stie strainii ca nu astia sunt romanii adevarati?

    RăspundețiȘtergere