micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

duminică, 1 august 2010

O NOUA TRADARE A INTERESULUI NATIONAL?!

Sunt convins ca vom reusi sa ne suportam punctele de vedere!" _ declara domnul Traian Basescu, la inceputul cuvantarii sale de la Tusnad, unde a fost invitat sa participe, ca si in anii anteriori. Nu stiu daca si-a tinut la spate degetele in forma de "x" sau daca si-a facut cruce cu limba in gura. I-am urmarit doar obisnuitul zambet, siret, din coltul buzelor.

Aflat, la Tusnad, intre Viktor Orban si Tõkés László, domnul Traian Basescu se simtea chiar foarte bine! Adica, la dreapta _ tusea, la stanga _ junghiul! Viktor Orban, premierul de azi al Ungariei, si-a bazat toata campania electorala, printre altele promitand dubla cetatenie maghiarilor din afara granitelor. Zazanie calculata! Tõkés László, ajuns, spre rusinea europarlamentarilor din PPE (si a celor romani, printre ei aflandu-se si Cristian Preda si Elena Basescu!), vicepresedinte al Parlamentului Europei, doar cu doua zile inainte, incurajat de decizia Tribunalului International de Justitie de la Haga, care considera ca desprinderea si declararea unilaterala a independentei provinciei secesioniste Kosovo nu contravine dreptului international, se obraznicea intr-atat, incat se intreaba: "Noi nu putem?". Chema chiar la un gest de incitare si nesupunere civica, indemnand la iesirea in strada a "autonomistilor"! Ca doar asa, prin aplicarea "modelului catalan", se poate obtine autonomia teritoriala, pe criterii etnice, a Tinutului Secuiesc in inima de Romanie! La doua zile dupa aceasta nazbatie, stiind ca se va intalni, la Tusnad, cu seful statului roman, popa o da la intors. O da cotita ca la Ploiesti si, incercand sa dreaga busuiocul, schimba macazul, spune cu totul altceva: ca el n-a fost inteles, ca el nu asa a spus, ca _ vechea poveste de adormit copiii _ "traducerea" ar fi de vina. Popa nu mai vorbeste, deloc, despre Kosovo, nu mai sufla o vorbulita despre iesirea in strada a maghiarilor. "Ungurilor nici nu le trece prin cap sa ocupe Ardealul.

Vor doar autonomie culturala si personala! Noi trebuie sa lucram cu cartile pe masa. Nu ne place _ zice el _ sa jucam cu carti false!" Ce fariseu! Stim cu totii ce are el in gusa! El nu trancaneste la crasma, la un det de palinca, la un colt de strada, ci o spune tocmai in Parlamentul Europei.

Oare domnul Traian Basescu nu stia de toate aceste obraznicii indreptate impotriva Romaniei, a Constitutiei ei, a articolului 1 privind statul national unitar? Impotriva romanilor! N-a auzit niciodata "replica" lui Marko Bela, acest fariseu cerandu-si inapoi "patria de la 1918", liderul struto-camilei udemeriste, mereu cu un dublu si otravitor discurs? Pentru ca orice pozitie a UDMR, se-ntelege, exprima punctul de vedere al liderului ei. Cica, daca nu ar fi la guvernare, formatiunea nici uniune culturala, nici partid, un fel de altoire derutanta care i-a pacalit pe multi, in privinta pozitiei lui Tõkés László si a autonomiei teritoriale ar spune cu totul altceva. Adica, ceva mai clar spus, cine nu recunoaste autonomia ar fi "lipsit de inteligenta!". Nu-i pentru prima oara cand Printul Barbison ne jigneste! Ne insulta! Lipsiti de inteligenta sunt tocmai ei, scaunasii, nu romanii! Parca nu s-ar sti, si inca prea bine, ca in spatele demersurilor pentru autonomie exista o miscare udemerista, bine organizata. Sa bage ei bine de seama! Daca el, Marko Bela, alde Tõkés si ai lor locotenenti nu baga nimic la tartacuta si-i vor mai scoate mult din tatani pe romani, s-ar putea sa-l vada ei pe dracul gol! Atentie, deci! Deoarece si rabdarea asta, bleaga, a romanilor are o limita! Ulciorul nu merge la infinit la apa!

Am urmarit discursul prezidential referitor la "Europa Centrala _ centrul Europei?" Dupa cum vedeti, ei, organizatorii Taberei de la Tusnad, au asezat, dupa formulare, un semn de intrebare. De ce, oare? Deoarece UDMR, Tõkes Lászlo si exponentii neorevizionismului actual au numai intrebari de pus! Ocolind zona fierbinte, unde focul este mai mare, din pacate presedintele Romaniei a vorbit mai mult in parabole, in loc sa puna degetul pe rana. A vorbit despre "echilibrul din interiorul unei regiuni", atat de necesar, cu referire la visul de autonomie teritoriala a scaunasilor, in loc sa le-o spuna verde-n fata! Mereu a apelat la ocolisuri! Numai ca pe astia nu-i intereseaza nimic! Nici "echilibrul" basescian. Nici calmul necesar. Nici armonia interetnica. Absolut nimic! Numai autonomia teritoriala. Altfel, o spun chiar ei, se considera "cetateni de rangul doi"! Incat, armonia majoritate-minoritate este tot mai fragila din 1990 incoace, iar ei isi pregatesc, gradual, loviturile. Ei nu doresc reconciliere, se stie bine, si o spun pe sleau. Ei vor, repetam, doar autonomie teritoriala! Ei vor Kosovo! Intelegere intre cele doua popoare? Nici asta nu-i preocuparea lor prioritara! Daca s-ar putea, dorinta lor ar fi o regiune, cat o aluna otravita, din zona care nu produce decat cartofi, iar padurile sunt rase, prin jaful premeditat al unui Verestoy Attila. O regiune a unei Europe Centrale intr-o Europa a regiunilor, nu a natiunilor, dorita de generalul Charles de Gaulle! "O mare eroare ar fi _ spunea Traian Basescu _ sa credem ca putem construi o regiune bazata pe etnie. Acest lucru poate fi constituit doar prin valorile reale ale vietii in care vrem sa traim (….) Centrul Europei este Bruxelles, unde sunt cele 27 de state. Asta-i esenta viitorului comun". "Fragilitatile din constructia europeana trebuie eliminate!"- spunea el. Totul logic si bine, domnule presedinte! Dar cu cine sa se realizeze? Nu va dati seama ca vorbiti cu peretii? Ei au planurile lor separatiste si neorevizioniste! Atat!

Fara indoiala a fost un discurs care va fi bine receptat la Bruxelles! Dar nu si in Romania!

Altceva asteptau romanii care l-au votat de la domnul Traian Basescu. Stiu ca unii se vor supara, din nou, dar, de data acesta, a fost vorba de o ezitare lasa, dictata de interese si de moment. Chiar nu vede seful statului ca purceaua-i moarta in cotet? Nu de o abordare filosofica, politicianista si smechera a problemei Europei Centrale are nevoie romanul, ci de o coborare in dura realitate, cu picioarele pe pamant. In inima adevarului! Pe romani asta-i intereseaza! Doar este vorba de linistea lor si de integritatea Romaniei, de acel "echilibru" in interiorul ei, nu atat de "noul capitalism", sintagma atat de draga presedintelui, propovaduita de el in ultimul timp.

La intrebarile puse, Traian Basescu a raspuns in acelasi stil: adica, evaziv! Ii incurajeaza pe separatisti in privinta universitatii maghiare, facand referire la Legea Educatiei Nationale, o grava cedare a interesului national in favoarea presiunilor UDMR, aflata la guvernare. "Sa vedem ce va fi la Senat!", spune Traian Basescu. Deoarece la Camera Deputatilor, prin alta tradare romaneasca, a PDL, a trecut tot ce UDMR a dorit! Apoi, Traian Basescu a multumit, cu gesturi largi, "pentru sprijinul dat" la alegerile prezidentiale trecute, lui Viktor Orban si Tõkés László! Tuturor maghiarilor. Si a obtinut aplauze prelungite. Intrebare: de aceea a tacut malc acum in fata obrazniciei popii Tõkés, caruia, pentru ca ne injura copios si viseaza autonomii teritoriale, i-a dat cel mai mare ordin national?! Atunci cand vine vorba despre intrebarea referitoare la autonomie, o da, iarasi, pe dupa piersic, smechereste: "Toti cetatenii romani au nevoie de autonomie!" Apoi a adaugat: "Eu nu comentez Trianonul! Nici alte elemente de istorie de care ne-am despartit!" De ce sa nu comentezi, domnule presedinte? Folosind sintagma "autonomia din afara frontierelor", Traian Basescu preciza: "Niciodata nu ne vom permite sa intervenim in organizarea administrativa a statelor in care locuiesc romani". Altii, cand este vorba despre autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc, isi permit sa se amestece in treburile interne ale Romaniei!

"Eu imi asum destinul mesagerului care aduce vestile proaste!" _ tinea sa ne atentioneze presedintele. Adica, i se taie capul! Doamne, cate vesti proaste ne-ai mai adus, domnule presedinte! Si aceasta-i o veste proasta, pe care, spre deosebire de anul trecut, cand ati scos Constitutia si le-ati citit articolul 1 din Legea fundamentala, ne-o trantiti ca pe un bolovan in cap. Era nevoie, in fata romanilor, de o replica, de o reactie clara, dura, ale presedintelui tarii, pe intelesul tuturor. In niciun caz de o alta concesie facuta neprietenilor nostri. Numai ca, atunci cand ai UDMR la guvernare, trebuie sa joci cum canta struto-camila, Ceardas de nevoie, domnule presedinte! Seful statului era obligat sa spuna lucrurilor pe nume. Asta trebuia s-o faca. Nu sa se ocupe de "amploaiatii lui Felix", nici de cei 322 de parlamentari, candva potrivnici lui, cica vinovati de caderea libera a Romaniei, nici de "fumigenele de vara" ale domnului Emil Boc, nici de "povestile nemuritoare" _ vorba unui cetatean. Toti in tara asta sunt vinovati: cetatenii, fostul guvern, ziaristii. Numai el, care-si vara nasul acela prin toate oalele, nu! El _ vorba cuiva _ este "ingerul imaculat". De data aceasta nu avea presedintele Constitutia la el? Sambata trecuta, la Tusnad (Tusványos, cum ii spun pitararii, incat sa nu mai "sune" romaneste), domnule presedinte, ne-ati pacalit, cu talent machiavellic, cu aceeasi viclenie arhicunoscuta!
Lazar Ladariu
Sursa: http://www.cuvantul-liber.ro/editorial.asp

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu