micul dictator arata fata adevarata a unor politruci cum ar fi: Laszlo Borbely, Gyorgy Ervin, Emil hop poc Boc, Marcel Hoara (Bocul de la Gorj, pixuletele topi-top, ciumpilica-tiriplica, politicianul de matineu), Attila Korodi, Livache Negoita, George Scripcaru, Raduly Robert, Antal Arpad, Sorin Oprescu, Virginia Stefanica, Nicolae Nemirschi, Radu Mazare etc

miercuri, 18 august 2010

EUROPENISM MARCA UDMR. SFANTU GHEORGHE, Capitala Europeana a Tineretului...maghiar in 2013 a ramas doar o gluma buna!

Orasul cu un singur hotel de trei stele s-a vrut a fi Capitala Europeana a Tineretului in 2013

Municipiul Sfantu Gheorghe, cel al carui primar este UDMR-istul Antal Arpad (cel care i-a amenintat pe romanii din Covasna si Harghita ca ar putea avea soarta sarbilor din Kosovo!) si-a dorit sa fie Capitala Europeana a Tineretului in 2013. Nu radeti ca nu e nimic de ras.
Candidatura a fost sustinuta de catre primarul din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, presedinte al UDMR Sfantu Gheorghe si Tamas Sandor, presedintele Consiliului Judetean Covasna si presedinte UDMR Covasna. Ambii s-au aratat deschisi sa finanteze acest proiect, laudabil de altfel, daca ar fi fost facut pentru tinerii din oras si daca buna credinta ar fi stat la baza cadidaturii.

Comitetul de organizare al acestei manifestari si-a facut chiar si cont pe reteaua de socializare Facebook unde posteaza stiri in limba...engleza (?!). Detalii aici. Tot aici aflam ca exista chiar si o pagina de internet construita pentru a sustine aceasta candidatura, gazduita de catre pagina web a Primariei Sfantu Gheorghe aici. Deloc surprinzator, antetul paginii de internet (foto dreapta) este exclusiv in limba maghiara, probabil pentru ca municipiul Sfantu Gheorghe din judetul Covasna se afla in Ungaria si nu in Romania. E o ipoteza de lucru! (Adresa de email a comitetului de organizare este si ea in limba maghiara, ifjusagifovaros2013@yahoo.com)

Sigla candidaturii municipiului Sfantu Gheorghe pentru Capitala Europeana a Tineretului in 2013 este si ea fidela principiilor "europene" promovate de revizionismul maghiar al Uniunii Democrate Maghiara din Romania (UDMR) si Partidul Civic Maghiar (PCM), prima limba folosita fiind limba maghiara, nu limba oficiala de stat, limba romana.

Cine e Capitala Europeana a Tineretului in 2010? Dar in 2011?

Capitala Tineretului European in 2010 este orasul Torino din Italia, in 2011 va fi orasul Antwerp din Belgia iar in 2012 va fi orasul Braga din Portugalia. Detalii aici.


Candidatura municipiului Sfantu Gheorghe la Capitala Europeana a Tineretului in 2013, o gluma buna si nimic mai mult!

Cei din Sfantu Gheorghe au uitat sa anunte faptul ca au pierdut in prima faza a selectiei. Pagina oficiala a European Youth Capital a anuntat deja finalistii pentru Capitala Europeana a Tineretului din 2013: Derry, Maribor, Goes and Karlstad.
Candidatura municipiului Sfantu Gheorghe la titlul de Capitala Europeana a Tineretului m-a amuzat inca de la inceput, de cand am aflat de tinerii voiosi care s-au plimbat ei la Torino sa vada ce si cum si au depus apoi candidatura municipiului Sfantu Gheorghe.
Daca ma uit la comitetul de organizare pot sa vad aceleasi ONG-uri maghiare care promoveaza exclusiv cultura si ideologia maghiara a revizionismului maghiar (EMI si eternul Nemes, Elod!). Deloc surprinzator, in acest comitet de organizare se numara si Madalin Guruianu, presedintele PNL Sfantu Gheorghe, cunoscut pentru filomaghiarimul sau si pentru prietenia sa cu primarul Antal Arpad. Guruianu legitimeaza si de aceasta data o mizerie de proiect facuta de catre unguri, pentru unguri si doar cu unguri!
Aceasta cadidatura se inscrie si ea in seria de actiuni "fumigene", menite a ascude sovinismul promovat de autoritatile publice locale controlate in totalitate de UDMR si PCM, si a da o aura de "europenism" "liderilor" locali ai UDMR, Antal Arpad si Tamas Sandor. Ca de fiecare data, Madalin Guruianu e prezent cu numele pentru a legitima faptul ca la aceasta manifestare ar fi prezenti, chipurile, si romanii! Important este sa vada opinia publica ca sunt romani. Ca mai apoi nu se mai promoveaza nimic romanesc ci doar "europenismul" maghiar, asta e cu totul alta discutie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu